Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ha van anyatej, de inkább a...

Ha van anyatej, de inkább a tápszeres táplálás a szimpatikus, mit tudok tenni? Várjak, hátha magától elapad?

Figyelt kérdés

Long story short, a főkérdés igazából.

4 hetes a babánk, szeretnénk átállni vele a teljes tápszeres táplálásra.

Viszont nem tudom, hogy az én szempontomból elég, ha csak nem kap cicit és elapad a tej? Ez körülbelül mennyi idő lesz?

2023. aug. 21. 16:37
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

Nem értetted, amit leírtam.

A védőnőnk már idős, régimódi, maradi. Nem halad a korral semmilyen szempontból, olyasmikkel jön, amiket anno 24 éve, még anyukám hallgatott velem...

Ezért írtam, hogy nemhogy ezzel kapcsolatban, de még olyan SEMMISÉGGEL kapcsolatban sem kérdezném a véleményét, mint az öblítő.

De örülnék, ha befejeznéd végre a kötözködést.

2023. aug. 22. 22:17
 22/45 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3 hónapos volt a bébi, mikor leválasztottam. 1 hét alatt. Mindig fejtem picit, de minél kevesebbet. Utàna simàn, gyulladás nélkül elapadt.
2023. aug. 23. 14:57
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a gyerekorvos tudjon róla, meg beszéljük meg a védőnővel és hasonló dolgokról én is a falra másztam. Eldöntöttem nem szoptatom, utána néztem neten melyik kórházban mit adnak a babáknak. Így került nálunk szóba a Beba supreme. Azt kapta és köszönjük jól van. 6 hónapos korában már a 2-es tápszert.

Minek konzultàljam meg kis Mancikával is mit adok a gyereknek enni? Amíg normál tápszert kap és gyarapodik addig kinek mi köze hozzá.

Szentbeszédet meg nem akartam hallgatni a szoptatás fontosságáról, mert pont nem izgatott 3 hónap után.

2023. aug. 23. 15:02
 24/45 anonim ***** válasza:
24%
Miért konzultáld meg?Mondjuk nem Kis Mancikával,de minimum a gyerek orvossal,mert addig működik ez a magas lóról te majd tudod,ameddig nincs semmi gond.Mihelyst mondjuk hasmenést,vagy pont szorulást okoz egy tápszer, akkor rögtön nem árt,ha tudja a doki,hogy nem anyatejet kap pl.Anyatejes babánál nem székrekedés az sem,ha 10 napig nem kakil,tápszernél eddigre kaphat már akár bél savarodást is mondjuk a baba.És ez csak egy példa volt.Nem tudom,hogy mostanában mitől érzi mindenki okosabbak magát pl egy védőnőnél,vagy egy orvosnál,hogy majd ő jobban tudja,meg minek is mondaná el,de ez a gyerekre nézve baromi veszélyes.Védőnőt ugyan nem lehet választani,de gyerek orvost igen.Válasszatok olyat,akiben megbíztok.Az semmiképpen sem követendő példa szerintem,hogy saját kútfőből elkezdünk bármit is ilyen picinél,mert ha gond lesz belőle akkor bezzeg rohantok majd az orvoshoz,aki semmit sem sejt az egészből,mégis ő lesz szidva,hogy nem tud segíteni.Na mindegy!
2023. aug. 24. 09:47
 25/45 anonim ***** válasza:
34%

24-es, en speciel nem erzem okosabbnak magam az orvosnal, vedononel, de akarmit kerdezek, mindenre annyi a valaszuk, hogy normalis.

Amikor meg szoptattam es nem volt eleg a tejem, a baba allandoan sirt szoptatas kozben, nagyon sokszor be volt esve a kutacsa, elvittem az orvoshoz, annyi volt a valasz, hogy ez igy rendben van, csak szoptassak tovabb.

Masnap korhazba kerultunk kiszaradassal, bent is toltottunk 5 napot.

Szoval nem mindenkinel van tamogato szakmai segitseg, ha tetszik, ha nem.

Speciel nalunk a tapszerre is az volt a valasza, hogy mondjak en valamit, majd felirja. Amit a korhazban ajanlottak, az nem valt be, igy muszaj voltam mast keresni.

Oriasi szerencse, hogy az epp bejott.

Elmeletileg orvost lehet valasztani, gyakorlatban meg akkor fog fogadni, ha van nala hely. Minket a harmadik uj orvos se fogadott egyelore.

Szoval nem kell itt osztani az eszt, nem mindenki annyira szerencses, mint te.

2023. aug. 24. 10:34
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

Hát mert fogom magam és utána nézek. Továbbá nem egyből szoktattam tápszerre azért, hanem fokozatosan.

Soha nem volt szorulása.

Ha normál tápszert vesz az ember, akkor nincs gond. Ha megnézed az összetételt, arányokat a legtöbb nagyon hasonló. A gyerekorvos is mond kezdésnek egy "normál tápszert" . Nekünk még silányabb minőséget is javasolt, mikor már pár hónapja tápszeres volt, mint amit mi vettünk, mert szerinte az gazdaságosabb. Ennyit erről.

Vérhülyének kell lenni, aki 10 napos szorulással nem kezd vmit a gyerekkel.

Igenis meg ne pofázzanak bele sem a szoptatásba, sem a hozzátáplálásba, majd csinálja mindenki ahogy jónak látja pl nem fogok 5 hónapos babát almával megtömni, csak azért mert a védőnő szerint már lehet...

Meghallgatom, de lesz*rom az az igazság.

2023. aug. 24. 11:11
 27/45 A kérdező kommentje:

Ne haragudj, 24-es, de felnőtt nő vagyok, egészséges kisbabával.

Nem fogom minden mozdulatunkat védőnővel konzultálni, mikor olyanokat mond, hogy "rendesen fejlődik a baba, szerinte 4 hónaposan kezdhetem nála a hozzátáplálást". Vagy, hogy 6 hétig csak pólyában legyen, mert a babák abban érzik jól magukat, úgy majd nem sír (pólyánk sincs...).

A gyerekorvos sem jós, hogy előre lássa, éppen beválik-e az adott tápszer. De mint írtam, nekünk a baba pótlást kap kis túlzással a születése óta, így van itthon, bevált.

2023. aug. 24. 11:32
 28/45 anonim ***** válasza:
30%
Jólvan, akkor csináljátok.Orvost továbbra is lehet választani,olyan nincs,hogy egy normális sincs aki fogad.Hülyéhez nem kell egyáltalán hordani.Védőnő az sajnos nem választható,és valóban van sok,aki nem túl haladó szellemű,de azt semmiképp sem merném csinálni,hogy se a védőnőmben,sem a gyerekorvosomban nem bízok.És higyjétek el,van aki 10 nap után sem csinál semmit a szorulassal,ha azt mondják,hogy jól van úgy.Márpedig itt lényeges,hogy tudja e a doki,hogy anyatejes-e.Ott ugyanis nincs gond ezzel,tápszernél van.Ha viszont nem tudja,hogy tápszeres a baba, akkor adhat fals infót,amiért később őt fogják okolni,holott nem volt megfelelően informálva.Amikor nem volt elég a tejed,az nem biztos,hogy úgy volt,lehet,hogy rossz volt a technikája,le volt tapadva a nyelve,stb. továbbá lehet,hogy pont azért sírt,és evett egyfolytában,mert fel akarta szaporítani a mennyiséget.Vannak ugyanis növekedési ugrások is.Meg nem is mindig éhség miatt kell a cici.De mindegy!Hagyjuk akkor!
2023. aug. 24. 12:51
 29/45 anonim ***** válasza:
76%

Nálunk a legelejétől pótlás kellett már a kórházban is.

Ott Milumil HA-t adtak, ezért itthon is azt folytattuk.

Viszont nagyon bukott tőle, illetve a széklete sem volt jó.

Neten néztem utána, illetve rokon ajánlotta, hogy próbáljuk ki a Milumil Komfortot, mikor hívtuk S védőnőt és a gyermekorvost, hogy írja fel, rögtön mondták, hogy jó, fel is írta az orvos.

Viszont ez sem vált be, annyira bukott.

Utána végül ami bevált a Beba HA AR volt, mikor utánanéztem, hogy mire váltsunk, akkor felvetettem a gyerekorvosnak, hogy nem próbálhatjuk-e ki ezt.

Egyből mondta erre is, hogy jó, ki is írta.

Kicsit úgy éreztem, hogy fogalma sincs a tápszerekről, úgy gondolom, egy ideális világban neki vagy a védőnőnek kellett volna javasolnia lehetőségeket a legmegfelelőbb tápszerre, nem nekem neten bogarászni.

Az, hogy mindent egyből felírt kérdés nélkül, amit kérdeztem, az úgy tűnt, mintha tényleg azért lett volna, mert fogalma sincs az egészről.

Tehát biztos van olyan védőnő meg gyerekorvos, aki képben van, de nekem nem ez a tapasztalatom.

2023. aug. 24. 13:05
 30/45 anonim ***** válasza:
49%

28-as, ezen mar vegig mentunk, most megint csak meg akarod mondani a tutit masoknak 😂

De akkor leirom. (Novekedesi ugrast nekem nem kell bemutatni, koszonom szepen.) Es ha szerinted jo lett volna hagyni kiszaradni a gyereket, akkor ahhoz csak gratulalni tudok! Pont te papoltal eddig az orvosokrol, de amikor valos problema van, akkor mar megse olyan jo, ha az ember cselekszik? :D

Na mindegy.

A korhazban neztek a nyelvet, jott szoptatasi tanacsado is, ranezett a technikara, hogyan teszem mellre, hogyan szopizik a baba. Minden oke volt ezzel kapcsolatban elvileg, annyit mondtak, kicsit feszes a nyaka, nezessem meg devenyessel. Ez megtortent, o azt mondta, nem feszes, de azert mutatott jo par gyakorlatot, hogy mit csinaljak vele otthon, artani nem art alapon. Honapokig tornaztattam.

Hazajottunk, akkor is hivtam egy masik szoptatasi tanacsadot, mert en szerettem volna szoptatni. Nem cumisuveggel potoltam, hanem svedpoharbol, fecskendobol illetve szondaval, hogy kozben erje inger is a mellem, ahogy a tanacsado mondta.

Kozben fejtem is, napi nyolcszor.

Ez igy ment 1,5 honapig, alig volt tejem, a napi fejesekbol kezdetben osszesen csak 40 mili jott ossze+ugye szoptattam is, de nem volt eleg. Ez fokozatosan csokkent.

A baba hizasa nagyon nehezen indult meg, azt nem irtam, de mire bekerultunk a korhazba, kiderult, hogy fogyott 200 grammot. Nem meregettem, mert nekem mindenki azt mondta, nem kell es elso korben nem tunt fel, de itt hibaztam mar egy oriasi nagyot es a mai napig banom, hogy nem vettem eszre.

Vegul azon a ponton, amikor az utolso napon a 8. fejes utan mar csak 3 csepp tej jott, a fiam tovabbra is sokat sirt a mellemen, hiszen szivta a semmit, feladtam az egeszet, tapszeres lett vegleg es akkor kapott vegre cumisuveget is.

Azt mondanom se kell ugye, hogy alig aludtam ebben az idoszakban, nagyon szarul voltam, semmire nem volt idom.

Eletem legjobb dontese volt, hogy befejeztem. Oszinten, mar a masodik napon ezt kellett volna tennem, halal feleslegesen kinoztam magunkat.

Szoptatasi tanacsado amugy tok normalis volt, hala a jo egnek nem nyomatta ezerrel, hogy akkor is szoptassak, nincs olyan, hogy nincs eleg tej, vegig vele egyeztettem, hogy mikor mi legyen.

Es de, elofordul, hogy nincs eleg tej, meg ha fejre allsz, akkor se.

Abban igazad van, gondolom erre akartal igazan utalni, hogy sok anyukahoz nem jut el hiteles informacio a szoptatassal kapcsolatban, a novekedesi ugrasokra azt hiszik, hogy az problema,nem keszulnek ra es stb.

De ez most kivetelesen nem talalt, en nem az az ember vagyok, aki ne keszulne fel, arra amire tud, minden teren.

Ez van.

2023. aug. 24. 14:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!