Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 100% anyatejes babánál van...

100% anyatejes babánál van értelme a mellszivonak?

Figyelt kérdés
Nem szeretnek tejet elrakni majd ez biztos. Érdekelne, hogy akinek 100% anyatejes a baba, ő mikor es miért használja a mellszivot? Ha mellszivoval is szívjuk a baba mellett a mellunket akkor nem lesz több a tej a kelletenel? Úgy is betudja magának állítani a baba a megfelelő mennyiséget? Elore is köszönöm a válaszokat es bocsi ha hulyeseget kerdezek.

2023. jún. 2. 17:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
82%

Nem tudtam használni mellszívót, mert csak sírtam a pumpálás közben. Az első napokban jelentkező bedurranást szerettem volna vele kezelni, de több könnyem folyt, mint anyatej.

Félretettem, hátha máskor jól jön, de soha többet nem kellett. 2 gyerekemet tápláltam 100%-ban szoptatással fél éves korukig. Ha feszült a mellem, szoptattam, ha kevésnek éreztem a tejet növekedési ugrásoknál, még többet szoptattam. Nekem nem ment máshogy, de erre könnyen ráálltam.

2023. jún. 2. 19:42
 12/15 anonim ***** válasza:
Az elsőnél azért kellett, mert kórházba kerültem pár hétre. A másodiknál csak 8 hós korában került elő, amikor olyan gyógyszert kellett szednem pár napig, ami mellett nem szabadott szoptatni. Azért könnyebb és gyorsabb vele fejni, mint kézzel. De elvileg ha veled nem történik ilyen gikszer, akkor nem kell venni. Vagy majd valaki elszalad érte, ha mégis hiányozna.
2023. jún. 2. 19:51
 13/15 anonim ***** válasza:
Koraszülött volt, az elején fejnem kellett neki. Utána adtam le tejet az anyatejgyűjtőnek. Egyszer volt mellgyulladásom, a géppel tudtam a legkisebb fájdalommal fejni, plusz ha a kicsi aludt, nem keltettem föl csak ezért. Tehéntej allergiás volt a fiam, főzéshez magamnak anyatejet használtam felesben a helyettesítővel (jobb, mint simán a helyettesítő). A glutént anyatejből főzött tejbedarával vezettem be.
2023. jún. 2. 21:18
 14/15 anonim ***** válasza:
87%

Nekem egy egyszerű 5000 forintos Baby Bruin kézi mellszívóm van.

Az első egy hónapban a melleim kőkemények voltak, fájtak, csomósodtak. Megváltás volt kifejni azt a 30-60-70 ml-t, mikor mennyit.

Meg mostanában többet alszik éjszaka a babám, kimarad egy szopás, így arra ébredek, hogy fájnak a melleim, vagy a melltartó betét ellenére is csatakos vagyok a tejtől. Ilyenkor lefejem, elrakom. Később jó lesz bekeverni a gyerek főzelékeibe, plusz múltkor olyan pokoli migrénem volt, hogy csak hányni és zokogni tudtam. Arról nem is beszélve, hogy bivaly erős gyógyszert vettem be.

Ha nem lett volna a hűtőben fagyaszzott tej, akkor a férjem nem igazán tudta volna megetetni a gyereket.

2023. jún. 2. 22:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Egy kézi mellszívóm volt, az elsô gyereknél használtam talán háromszor, mikor nagyon feszült a mellem és kellett kicsit enyhíteni. Én is azt hittem, hogy majd fagyasztok anyatejet meg minden. De csak minimális mennyiség jött, és azt a pár kortynyi mennyiséget egyszerûen nem érte meg gyûjtögetni, meg gusztustalannak is találtam a kicsi zacskóban azt a minimális mennyiséget fagyasztgatni, kiolvasztgatni. Amúgy volt otthon tápszer, ha én valami miatt nem voltam elérhetô, azt itatta vele a férjem, vagy volt, hogy anyósom maradt a picivel.

A második gyereknél már nem vettem elôre mellszívót. Gondoltam, majd beszerzek egy kézit, ha kell. Nem kellett. Ugyanúgy megoldott mindent a szoptatás, vagy ha nem voltam ott, akkor tápszer.

2023. dec. 7. 06:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!