Hogyan szoktassam le az egy hónapos babám a bimbóvédőről? Egyáltalán érdemes leszoktatni?
4 hónapos volt, mikor sikerült elhagynunk.
Egyáltalán nem volt semmi gond a használatával. Igény szerint szoptattam, minimum egy kiló gyarapodás volt minden hónapban.
Próbálkoztunk előbb is, de nem ment neki a bimbóvédő nélkül.
Aztán egyszer elmentünk vendégségbe, és elfelejtettem a táskába bedobni a védőt. És simán szopizott nélküle. Utána már nem is kellett.
Azt mondanám, hogy ha a súlya szépen gyarapszik, akkor ne erőltesd a bimbóvédő elhagyását. Amikor elég érett lesz rá, akkor könnyen és gyorsan menni fog a leszokás. De ha erőlteted és nem tud nélküle enni, akkor csak magatokat szívatod meg.
Az én fiam se szopott máshogy az elejétől, szoptatási tanácsadó ajánlotta ezt. Néha próbálgattam nélküle de nem ment csak pár percig, aztán levált mindig. Aztán kezdett jobban menni, de a technikája még mindig nem volt jó, sokat harapott, tépett, így én megtartottam volna mert kisebb kárt tudott okozni bennem. De kb. 5 hónaposan magától elkezdte leszedni a kezével, ha feltettem sírt és nem volt hajlandó bekapni, inkább játszott vele.
Azóta nélküle szoptatok, folyamatosan sebes a mellbimbóm, mire meggyógyulna megint felsérti. Már kijött a foga is alul, úgyhogy elkezdtem leválasztani. Nem nagy trauma mert eddig is pótoltam neki sokszor, mivel nem valami jó evő.
Szóval én azt mondom ne aggódj ő fogja elvenni egy idő után. De én megtartanám a helyedben.
Nem feltétlen lesz nála is úgy, mint nálad.
Az én kisfiam az elején nem jól szopizott, 20-ból egyszer lehetett jól a szájába adni, és akkor is sebesek lettek.
Mikor pedig 7 hetesen elhagyta, nem szopta rosszul, nem lett sebes, pedig ettől féltem én is. A bimbóvédő miatt szerencsére jobban is kellett erőlködnie, így nem lustult el, pedig én cumisüvegből is etettem a lefejt tejemmel (meg táppal, amíg kellett).
Több mint 2 kgot hízott mióta hazahoztam szóval jól tud vele enni.
A szopi technikája az első pillanattól kezdve jó volt, egy kis kajamaci gyorsan és hatékonyan eszik.
Amúgy nekem úgy beleszívja a bimbóm hogy rácuppan a cicimre.
Köszi a válaszokat akkor elgondolkozok a megtartásán is.
4 hónaposan tudtuk elhagyni. Az itt olvasható tanácsokat ajánlom:
Ők kifejezetten nem ajánlják, hogy kiéheztetéssel próbáld elérni, hogy szopjon nélküle. Akkor csak ideges lesz, meg te is a sírástól, ami nem igazán segít a jó technika megtalálásában.
Ami nálunk segített: mivel még mindig sok tejem volt, fejtem egy kicsit szoptatás előtt. A puha cicire könnyebben fel tudott tapadni. Eleinte csak hónaljtartásban tudtam szoptatni bimbóvédő nélkül és csak a bal mellemből. Éjjel és a jobb mellemből bimbóvédővel szoptattam még sokáig. Hetekig ment az, hogy szopott egy kicsit bimbóvédő nélkül, aztán mégis azzal. Vagy előbb bimbóvédővel, utána anélkül. Szóval volt átmeneti időszak, de végül elhagytuk teljesen. Kezdettől azzal szoptattam szoptatási tanácsadó javaslatára, mert koraszülött a fiam, és kicsi volt a szája, nekem nagy a mellem, sok a tejem de kicsi a bimbóm, és kellett egy "adapter", hogy rendesen be tudja kapni a kicsi. Vagyis bekapni bekapta, csak nem tudta, hogy most szívni kéne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!