Szerintetek érdemes újra megpróbálnom esetleg bimbóvédővel?
Kislányom lassan 2 hetes. A kórházban többen is állították, hogy jól szopizott, helyesen volt a mellen, segítettek is, hogy biztos jó legyen, ennek ellenére nekem nagyon fájt, ahogy szívta. Alig vártam, hogy végezzen :( Elkezdtem fejni, de még az után is kisebesedett, hólyagos lett a bimbóm. Az szerencsére egy hét alatt helyre jött, de persze szoptatni nem tudtam. Ezek után múlt héten meg szerettem volna próbálni mégegyszer, de észrevettem, hogy a babámnak szájpenésze van :( Valószínűleg az antibiotikumtól, amit az első napokban kapott, másra nem tudok gondolni. Ezért továbbra is inkább csak fejtem, de nem akarom ennyiben hagyni!
Érdemes lenne kipróbálni a bimbóvédőt? Már olyan sok idő eltelt, nem tudom, elfogadná-e csak úgy. Azt sem tudom, segítene-e a fájdalmon amit éreztem, de hátha. Vagy ez hülyeség? Még sose használtam.
En csak vedovel tudok szoptatni, sehogy maskepp nem megy. Egy hetes a masodik gyermekunk. Siman elfogadja, nincs problemaja belole.
Fajni szokott, mert ez sem fajdalommentes szoptatas, de ezerszer jobb, mintha siman szopna.
Jelenleg fejek, gondoltam ennél azért jobb lehet, ha sikerülne védővel. :( De vajon érdemes-e próbálkozni, vagy ennek így lassan 2 hét után már nincs értelme?
Valamennyi fájdalmat azért tolerálnék, de azt, amit okozott a kórházban azt nem. Ott tényleg azt éreztem, hogy inkább helyben szülnék mégegyszer... :(
Mindig van értelme, de minél hamarabb váltasz, annál jobb.
A cumizavar nagyon ott lebeg és lehet, hogy eleinte nagyon nem akarná elfogadni a cicit... A védő lehet egy eszköz a visszaszokáshoz, igen, de én továbbra is azt mondom, kérj hozzá segítséget, mert a saját szakálladra próbálkozva kisebb az esélye, hogy jól sikerül.
Kedves 5-ös az első babám soha nem szopizott sajnos, mégse nőtt 2 feje :) normálisan fejlődik azóta is. Egy igazán jó humorú, értelmes lány -igaz az övé egy teljesen más történet, ami nem ide tartozik, ha csak annyiból nem, hogy jelenleg 2 kudarcélményen vagyok túl, így az önbizalmam minuszban mérhető.
Igen, a héten el kéne ugorjunk az egyik közeli breastfeeding clinicbe, talán ott tudnak segíteni. Végülis igaz, veszteni valóm már nincs.
Próbáld, de ha elfogadja, fokozatosan szoktasd le róla. Szopinál fontos, hogy szemben legyen veled a baba, őt tedd magadra, ne te menj utána, az orra hegyétől húzd lefelé a bimbót a szája irányába, automatikusan ki fogja nyitni. Ha kinyílt, jó sok cicit tömj a szájába és erősen tartsd a buksiját. Mikor leszokott a védőről az úgy volt, hogy védővel megszívta, és mikor rendesen jött a tej, elvettem a bimbóvédőt. Hamarosan nem volt hajlandó elfogadni. Meg kell edződnie a cicinek, nincs mese. Én mindkét gyerekemmel szó szerint vért izzadtam, 2 hónaposan még ömlött a vér a cicimből. Utána állt be, azóta nincs semmi gond. A két gyerek között 9 év van, szóval újra kellett kezdenem mindent. Biztos fog még fájni, de kibírod.:)
Ha szájpenészes, rózsavíz (borax talán a neve) a szájpadlásra, a védőt meg dobd bele fertőtlenítő folyadékba minden szopi után.
Vérző mellbimbóm miatt már a gyereknek se kellett a cicim egyhetes korában. Egy hétig csak lefejt tejet kapott cumisüvegből. Mikor elég erősnek éreztem magam (és a cicim) bimbóvédővel próbáltam újra és kapásból elfogadta. 3 hónapos korában hagytuk el a bimbóvédőt.
A kicsinél hasonló volt a szituáció azzal a különbséggel, hogy ő a bimbóvédőt nem fogadta el.
Később is voltak még kisebb vérzések, de lassacskán begyógyult. Nekem befelé forduló mellbimbóim vannak, a legsúlyosabb formában.
Ismerősöm koraszülött babája egy hónap szonda-fecskendő-cumisüveg után elsőre cicire cuppant.
Tehát vegyél egy nagy levegőt és próbáld meg újra szoptatni azt a kicsi lányt.
Még egy, bimbóvédőből több fajta és méret van, ha egyik nem válik be érdemes többet is kipróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!