Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szerintetek érdemes újra...

Szerintetek érdemes újra megpróbálnom esetleg bimbóvédővel?

Figyelt kérdés

Kislányom lassan 2 hetes. A kórházban többen is állították, hogy jól szopizott, helyesen volt a mellen, segítettek is, hogy biztos jó legyen, ennek ellenére nekem nagyon fájt, ahogy szívta. Alig vártam, hogy végezzen :( Elkezdtem fejni, de még az után is kisebesedett, hólyagos lett a bimbóm. Az szerencsére egy hét alatt helyre jött, de persze szoptatni nem tudtam. Ezek után múlt héten meg szerettem volna próbálni mégegyszer, de észrevettem, hogy a babámnak szájpenésze van :( Valószínűleg az antibiotikumtól, amit az első napokban kapott, másra nem tudok gondolni. Ezért továbbra is inkább csak fejtem, de nem akarom ennyiben hagyni!

Érdemes lenne kipróbálni a bimbóvédőt? Már olyan sok idő eltelt, nem tudom, elfogadná-e csak úgy. Azt sem tudom, segítene-e a fájdalmon amit éreztem, de hátha. Vagy ez hülyeség? Még sose használtam.

2014. febr. 10. 19:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

En csak vedovel tudok szoptatni, sehogy maskepp nem megy. Egy hetes a masodik gyermekunk. Siman elfogadja, nincs problemaja belole.

Fajni szokott, mert ez sem fajdalommentes szoptatas, de ezerszer jobb, mintha siman szopna.

2014. febr. 10. 19:31
 2/18 xStefix ***** válasza:
A védő hasznos kütyü, de vannak kockázatai is! Ha ki szeretnéd próbálni, szerintem kérd ki előbb egy szakember véleményét, mert lehet, hogy többet ártana, mint használ.
2014. febr. 10. 19:32
 3/18 anonim ***** válasza:
Mindneképp próbáld ki még bele jöhetsz. A legtöbb nö megszenved a szoptatássla az elején de ez csak pár hét.
2014. febr. 10. 19:37
 4/18 A kérdező kommentje:

Jelenleg fejek, gondoltam ennél azért jobb lehet, ha sikerülne védővel. :( De vajon érdemes-e próbálkozni, vagy ennek így lassan 2 hét után már nincs értelme?

Valamennyi fájdalmat azért tolerálnék, de azt, amit okozott a kórházban azt nem. Ott tényleg azt éreztem, hogy inkább helyben szülnék mégegyszer... :(

2014. febr. 10. 19:39
 5/18 anonim ***** válasza:
A szopás kell a baba normális fejlődéséhez, meg az anya bőrének illata, melege.
2014. febr. 10. 19:44
 6/18 xStefix ***** válasza:
74%

Mindig van értelme, de minél hamarabb váltasz, annál jobb.

A cumizavar nagyon ott lebeg és lehet, hogy eleinte nagyon nem akarná elfogadni a cicit... A védő lehet egy eszköz a visszaszokáshoz, igen, de én továbbra is azt mondom, kérj hozzá segítséget, mert a saját szakálladra próbálkozva kisebb az esélye, hogy jól sikerül.

2014. febr. 10. 19:46
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Hogy ne lenne értelme? mindneképp probáld meg még simán rá lehet állni, sok babának nem elsz cumi komplexusa. Probáld ki, ha nem megy marad a fejés ha meg megy akor megy. nincs veszitenivalód.
2014. febr. 10. 19:46
 8/18 A kérdező kommentje:

Kedves 5-ös az első babám soha nem szopizott sajnos, mégse nőtt 2 feje :) normálisan fejlődik azóta is. Egy igazán jó humorú, értelmes lány -igaz az övé egy teljesen más történet, ami nem ide tartozik, ha csak annyiból nem, hogy jelenleg 2 kudarcélményen vagyok túl, így az önbizalmam minuszban mérhető.

Igen, a héten el kéne ugorjunk az egyik közeli breastfeeding clinicbe, talán ott tudnak segíteni. Végülis igaz, veszteni valóm már nincs.

2014. febr. 10. 20:03
 9/18 anonim ***** válasza:

Próbáld, de ha elfogadja, fokozatosan szoktasd le róla. Szopinál fontos, hogy szemben legyen veled a baba, őt tedd magadra, ne te menj utána, az orra hegyétől húzd lefelé a bimbót a szája irányába, automatikusan ki fogja nyitni. Ha kinyílt, jó sok cicit tömj a szájába és erősen tartsd a buksiját. Mikor leszokott a védőről az úgy volt, hogy védővel megszívta, és mikor rendesen jött a tej, elvettem a bimbóvédőt. Hamarosan nem volt hajlandó elfogadni. Meg kell edződnie a cicinek, nincs mese. Én mindkét gyerekemmel szó szerint vért izzadtam, 2 hónaposan még ömlött a vér a cicimből. Utána állt be, azóta nincs semmi gond. A két gyerek között 9 év van, szóval újra kellett kezdenem mindent. Biztos fog még fájni, de kibírod.:)

Ha szájpenészes, rózsavíz (borax talán a neve) a szájpadlásra, a védőt meg dobd bele fertőtlenítő folyadékba minden szopi után.

2014. febr. 10. 22:54
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Vérző mellbimbóm miatt már a gyereknek se kellett a cicim egyhetes korában. Egy hétig csak lefejt tejet kapott cumisüvegből. Mikor elég erősnek éreztem magam (és a cicim) bimbóvédővel próbáltam újra és kapásból elfogadta. 3 hónapos korában hagytuk el a bimbóvédőt.

A kicsinél hasonló volt a szituáció azzal a különbséggel, hogy ő a bimbóvédőt nem fogadta el.

Később is voltak még kisebb vérzések, de lassacskán begyógyult. Nekem befelé forduló mellbimbóim vannak, a legsúlyosabb formában.

Ismerősöm koraszülött babája egy hónap szonda-fecskendő-cumisüveg után elsőre cicire cuppant.

Tehát vegyél egy nagy levegőt és próbáld meg újra szoptatni azt a kicsi lányt.

Még egy, bimbóvédőből több fajta és méret van, ha egyik nem válik be érdemes többet is kipróbálni.

2014. febr. 10. 23:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!