Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ilyen ez a szoptatás?

Ilyen ez a szoptatás?

Figyelt kérdés

Kedves Anyukák,én nem vagyok anya és nem is értek hozzá ezért kérdezlek titeket.

Akinek cicizik a kicsi és este úgy alszik el, az tényleg nem tud mozdulni a kicsitől sehová?

Barátnőm babája 1 éves múlt.

Bármilyen esemény van ő mindig ezt mondja, " míg cicizik a kicsi addig nemtudok menni sehová "

Na most lesz egy elég fontos esemény ahová elvárnám de már most megmondta, hogy odanéz de nemtud maradni a kicsi miatt.

Megértem, a kicsi az első és az elmult 1 évben 2x tudott elszakadni otthonról 1,5- 2 órára a kicsivel együtt mert ha eljön az idő sietni kell, aludni kell stb.

Nem vagyok szívtelen, megértem.Neki van gyereke nekem nincs.

A Kérdésem az lenne, hogy tényleg nem lehet mozdulni egy 1 éves gyerektől?Percre pontosan kell lerakni aludni és etetni? Nem akarok önzőnek tűnni, de nincs el mondjuk a mamával pár órára?

Néha úgy érzem csak ráfogja mert nagyon kényelmes és nem szeret eljárni othonról.

Leírnátok,hogy ti tudtok-e teljes életet élni egy 1 éves baba mellett? Mert nekem még nincs ugye, de ahogy előadja a barátnőm hát már a kedvem is elment tőle.

Vagy ez hozzá állás kérdése?

2023. ápr. 25. 16:48
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
100%

Kieg 2

Én meg akkor tudok lelki erőt visszanyerni ha este nézünk egy kis filmet. A napok többségében vmelyikünk elalszik mire elalszanak vagy a párom dolgozik vagy én írok vmi anyagot (órateec ilyesmi), és folyton várom h nézzünk filmet. Abba is belealszunk de legalább egy picit együtt vagyunk.

Ciki de senki nem érdekel annyira hogy elmenjek otthonról miatta ahelyett h otthon legyek.

2023. ápr. 26. 20:46
 42/45 anonim ***** válasza:
100%

38 nalunk pl a fiam szuletese utan meg a nagyszulei sem jottek latogatoba...senkit nem ismer annyira,hogy barkivel is el legyen.a ferjemen kivul.de ha meghivnak valahova,egyutt mennenk igy nem tudunk elmenni gyerek nelkul

Nalunk nem opcio,hogy kulon menjunk szorakozni.

2023. ápr. 26. 20:57
 43/45 anonim ***** válasza:
100%
#38 nálunk apuka home office dolgozik, nonstop itthon van és gyakorlatilag ugyanannyi időt tölt a gyerekekkel, mint én (jó, ő közben nyilván dolgozik, de azért látják, hallják, ismerik, ha vécére kell mennem, simán a kezébe nyomom, stb, szóval nem az van, hogy csak este fürdetéskor látják- egyébként abszolút kiveszi a részét, vannak fix apás feladatok, mint pl a fürdetés, ami születésüktől kezdve az övé pl, de simán pelenkacsere meg bármi is szóba jön, nem kell könyörögni). De még így is én vagyok a "fő" gondozójuk. A 3 évesem a minap kimászott az apja öléből(!), hogy bejöjjön hozzám a vécére és kibontasson velem egy doboz szívószálas gyümölcslét. De ő mondjuk legalább elvan az apjával, meg szokott a nagyanyjánál aludni, szóval ő bár anyás, de legalább létezni tudok nélküle (olyan 1-1,5 éves korától kezdve volt ez opció, hogy vasárnaponként tovább aludjak, és akkor reggel amíg fel nem keltem, az apjával játszott, előtte ez nagyon max egy fél óráig valósulhatott meg, utána már sírt utánam). A kicsi 5 hónapos, nála is ugye még én vagyok a fő, és nála még tart az az állapot, hogy ha közvetlen szoptatás után, kipihenten hagyom az apjára vagy a nagyanyjára, akkor az első 20-30 perc még oké, elvan, utána nyafog, nem jó semmi, kézben ringatva-sétálgatva egy extra 10-20 percet rá lehet dobni a dologra, de utána vigasztalhatatlanul sír és teljesen kétségbe van esve. És nem éhes és nem álmos, mert azért 5 hónaposan már nem alszik óránként napközben, szopizni sem szopizik ilyen gyakran (bár iszsz amúgy, de nem igényli), szóval tényleg csak az én közelségem kell neki. És nem tudok úgy elmenni sehova, hogy tudom, hogy ő nagyon jó esetben is 40 perc után már teljesen kétségbeesetten keres és hiányol. És ez még csak nem is a szeparációs szorongás, az majd csak később jön. A nővére is ilyen volt, nála ez mérséklődött idővel, de 1 éves korában még az altatást pl nem viselte el mástól, csak tőlem. Próbáltuk, ugyanúgy apával, nagyival, de csak addig sírt (vagy jobb kedvében játszott), amíg haza nem értem. Másfél éves kora után lett egyre jobb, és 2 éves volt, amikor már nyugodtan vihettük a nagyihoz aludni (aki születése óta aktív részese az életének, heti minimum 3 napot látja, közösen járunk nyaralni, stb, szóval messze nem idegen).
2023. ápr. 27. 06:51
 44/45 anonim ***** válasza:
100%

Hát... szopis baba mellől nagyon nehéz órákra elmenni. Én nem tudtam fejni, ha valahova órákra elakartam menni, mindig mérlegelni kellett, hogy megéri-e az, hogy tápszert kapjon, az én melleim meg bedurranjanak, mint a picsa. Nyilván amikor érzem, hogy feszül, akár csöpögni is kezd, én sem tudom jól érezni magam és már igényem sincs szülinapi bulikra járni. Szívesen elmegyünk családostól, összeülünk, beszélgetünk, majd hazamegyünk. Ha szoptatok, inni úgysem tudok, akkor meg mit csináljak egy buliban, ittas fiatalok között?

Megvàltozik az ember élete és prioritásai, ahogy változik a baráti kör is. Nálunk amúgysem volt divat a szülinapozás a baráti társaságban. Szóval állandó mérlegelés egy gyerekkel màr az élet. Igazán fontos eseményre, pl. egy esküvő, megoldom, hogy eltudjak/eltudjunk menni. De egy szülinapra, lánybúcsúra, akármire nem feltétlenül.

2023. ápr. 27. 10:49
 45/45 anonim ***** válasza:
100%
#38 vagyok. Köszi a válaszokat! Nálunk csak egy gyerek van, férjem is heti 3 napot dolgozik itthonról. Sokat vagyunk együtt és ő is kiveszi a részét mindenből a kezdetektől fogva. Egyelőre az estéink is mondhatni szabadok, mert ha 8-kor elalszik a baba, akkor már szinte soha nem kel reggelig. 3 hónapos kora óta van így. Akkor még 100% anyatejes volt. Mostanra már nem az, de az alvási szokásai eddig nem változtak. Szóval akár szóba is jöhetne, hogy este elmenjek, de nem volt rá példa. Délutáni programra jelenleg elmennék, ha úgy adódna. Aztán meglátjuk, hogy ahogy nagyobb lesz a baba mire hogy reagál.
2023. ápr. 27. 13:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!