Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ilyen ez a szoptatás?

Ilyen ez a szoptatás?

Figyelt kérdés

Kedves Anyukák,én nem vagyok anya és nem is értek hozzá ezért kérdezlek titeket.

Akinek cicizik a kicsi és este úgy alszik el, az tényleg nem tud mozdulni a kicsitől sehová?

Barátnőm babája 1 éves múlt.

Bármilyen esemény van ő mindig ezt mondja, " míg cicizik a kicsi addig nemtudok menni sehová "

Na most lesz egy elég fontos esemény ahová elvárnám de már most megmondta, hogy odanéz de nemtud maradni a kicsi miatt.

Megértem, a kicsi az első és az elmult 1 évben 2x tudott elszakadni otthonról 1,5- 2 órára a kicsivel együtt mert ha eljön az idő sietni kell, aludni kell stb.

Nem vagyok szívtelen, megértem.Neki van gyereke nekem nincs.

A Kérdésem az lenne, hogy tényleg nem lehet mozdulni egy 1 éves gyerektől?Percre pontosan kell lerakni aludni és etetni? Nem akarok önzőnek tűnni, de nincs el mondjuk a mamával pár órára?

Néha úgy érzem csak ráfogja mert nagyon kényelmes és nem szeret eljárni othonról.

Leírnátok,hogy ti tudtok-e teljes életet élni egy 1 éves baba mellett? Mert nekem még nincs ugye, de ahogy előadja a barátnőm hát már a kedvem is elment tőle.

Vagy ez hozzá állás kérdése?

2023. ápr. 25. 16:48
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:

Hát nagyon szépen köszönöm a válaszokat hölgyeim.

Születésnapról van szó, délutáni kezdéssel.Nem várom el, hogy hajnalig maradjon.Csak érdekelt,hogy valóban meg-e áll az élet ha anya lesz belőlünk.

De igazatok van, lehet nem is akar már ilyen programokban részt venni.Elfogadom.

2023. ápr. 26. 13:21
 32/45 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, szerintem nem akar elmenni. Egy 1 éves gyerek mellett egy délutáni program megoldható kell, hogy legyen, ha akarja. Szerintem engedd el, neki már más fontos. Érezd jól magad azokkal, akik valóban ott akarnak lenni. Jó szórakozást!
2023. ápr. 26. 13:53
 33/45 anonim ***** válasza:
91%
Hát figyelj, ezt csak ő tudhatja, mert nagyon baba, anya és szokásfüggő. Hárman vagyunk jó barátnők, már mindhárman anyukák vagyunk. Van köztünk olyan, aki még messengeren se ír vissza, mert azt mondja, hogy állandóan el van úszva, nehéz eset a gyereke, egy percig nincs el nélküle, más meg már éjszakai csajpartit szervezne úgy, hogy a babákkal az apukák majd ellesznek :D Ez attól is függ, mi a szokás, de azt nagyban alakítja a baba. Vannak rugalmasabb párosok, és vannak nagyon merevek, ami nem feltétlen az anya hibája, egyszerűen az ő gyereke nem bírja úgy a változást. Mi a kisfiammal 1 éves kora előtt 3 lagzit is letoltunk, úgy, hogy simán maradtunk éjfélig, mert aludt a babakocsiban a zenében is, ezen más meg ki van akadva, mert az ő gyereke csak mindig ugyanott, ugyanakkor, ugyanabban a pózban alszik. Hamarosan születik a második baba, és csak a jóég tudja, hogy vele milyen lesz.
2023. ápr. 26. 13:55
 34/45 anonim ***** válasza:
100%

De nem értelek, nem azt mondta, hogy nem megy el a leírásod alapján, hanem hogy nem tud végig maradni.

És igen, ez ilyen, nem is maga a szoptatás, hanem egyáltalán az altatás. Az én kisfiam nem szoptattam már 1 évesen, de akkor is csak velem akart/tudott elaludni, pedig az apja is aktívan részt vesz mindenben, meg a nagyszülők is sokat vannak vele.

De mikor elmentünk lagzira, arra mentünk haza 1-kor, hogy a nagyi a babakocsiban tologatja még hajnal 1-kor, merthogy nem akar aludni, fel-felébred, hiába találkoznak heti 1-2 alkalommal, más helyen és mással nem aludt el 1 évesen. Az apjával sem, pedig próbàltuk, de nem ment, most ki a tököm tud úgy elmenni szórakozni, hogy közben arra gondol, otthon ordít este az álmos gyereke utána...?

Szóval igen, ez ilyen, nem egyenlő azzal, hogy megáll az élet, csak hogy valaki máshoz alkalmazkodni kell most már az anyukának.

2023. ápr. 26. 16:59
 35/45 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy igen,azt mondta nem tud végig maradni,tehát nem állt meg nála sem az élet anyaként,mert elmenne.
2023. ápr. 26. 17:25
 36/45 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a mondat utotte meg a szemem,hogy kenyelmes es nem szeret eljarni otthonrol.

Nem,nem kenyelmes 24 oran keresztul a gyerek mellett lenni.de vannak olyan babak akik az anyukajuktol meg egy orara sem birnak tavol maradni.

En is ebben a cipoben jarok.es pont azert nem szeretek programozni,mert utana borul minden,az egesz napi rutin.

En meg egy boltba menetelt is elore eltervezek este,hogy mikor megyek,hogy jo legyen.

2023. ápr. 26. 18:36
 37/45 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ilyenkor az is szempont, hogy a párja/férje hogy dolgozik. Én pl nem szívesen cserélem el a párommal (illetve párommal + gyerekekkel) töltött időt senkire, mert alig jut a sok rohanás, házartas, melók mellett egymasra, csomó mindent úgy tudunk elvégezni ha egyikünk a gyerekekkel van.

Az én fiam nem kb este 7kor elkezd dekompenzálódni ha nem vagyok vele. Pl heti 1x van online német órám fél 8ig és attól szegény kikeszül. Fürdés is necces, még ott a vízben oké, de legkésőbb kiveveskor kitör a sírás ha nem vagyok ott.

Ez már egy felfejlesztett állapota mert napközben amúgy szeret a bölcsiben is lenni, meg az apjával is egy napot is elvan boldogan. Estig.

Ez onnan indult hogy hónapokig csak a kezemben volt el. Senki meg sem foghatta, az apja sem.

És nem én szoptattam így. Volt már egy nagyobb gyerekem plusz phd-met kellett volna befejezni amivel így a legnagyobb heroizmussal is max halasztásokkal épp csak végeztem. Nem voltam érdekelt abban h "kisajatítsam".

A lányom lazább volt de este ő sem aludt el nélkülem és 4 èvesen is rosszul bírja ha nem vagyok ott. Igaz ő egy ilyen nagyon anyás kistesó mellett folyton küzd a figyelmemért.

De pl ezért se szívesen járok el. Ami van az időmből, azzal inkább őket stabilizálom.

2023. ápr. 26. 18:55
 38/45 anonim ***** válasza:
100%
Többen írjátok, hogy egy órára sem tudtok elszakadni a babától. Érdekel, hogy ez hogy alakul ki? Tényleg csak kíváncsi vagyok és nem kötekedés. Szóval egyszerűen ilyen a gyerek? Hány hónapos korától van így? Vagy mindig így volt? Ennek semmi köze ahhoz, hogy próbáltátok-e másra is hagyni, az elejétől ugyanúgy részt vett-e az apa a feladatokban? Az én fiam 6 hónapos és én ezt nagyon szeretném elkerülni. Nem azért, mert nem szeretem, hanem mert szeretném ha kiegyenlített lenne a családi életünk és mindenkinek lenne mozgástere. Köszi ha válaszoltok!
2023. ápr. 26. 20:11
 39/45 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a fiam így született. Covid zárlat volt, nem volt látogatás, és azt se tudtam, hogy fogok összepakolni.

Itthon az első héten a sógornőmet elfogadta, de utólag azt gondoljuk, hogy ő is nő és szoptat, hasonlíthatott ràm.

3 hetes korában már a vendégek nem tudták meg se fogni, senki.

Letenni meg alapból nem lehetett.

A lányom kicsit más mert ő imádta a szórakoztatás, és ő mindig is elvolt bárkivel, de a cicin alvással nem engedett sokáig. Neki elég traumás volt a szülés meg elvették 18 órára amit végig sírt leteve. Másrészt ő a kistesó születésénél teljesen beállt versenyezni értem és ő akkor kezdte nem elfogadni az apját.

Most pont tegnap kánonban zokogtak végig egy fürdetés utánam 4 és 2 èvesen. Máskor mondjuk megfürdenek az apjukkal.

Biztos annak is van szerepe hogy nincs segítség és ebbe a covid érába született a kicsi. Meg a lányom 1 éves korában volt az első nagy zárlat.

De amúgy nálunk az unokatesó még náluk is nehezebb és anyásabb baba volt. A páromról is azt mondták h egész èjjel sírt, babakocsiba kellett tologatni. Pedig az régen volt akkor még másképp neveltek.

Anyám egyetlen babás problémámat sem értette. Azt mondta a babàk csak etetéskor éhesek és amúgy elvannak letéve és pár hétig még 1-1 alkalommal èbrednek èjjel. Ő ezt tapasztaltam 2 gyerek után. És a dackorszakot sem érti. Az én unokabátyám 3 lánya is. A pár hónapos órákig csendben figyelte az autós hordozóból a vendègséget stb.

Szóval sztem a temperamentum is sokat számít. De nyilván ahol vannak jelen más személyek, illetve q férj kiszámíthatatlan beosztásban dolgozik ott könnyebb.

2023. ápr. 26. 20:31
 40/45 anonim ***** válasza:
100%
Kieg: de pl ma az apukájukkal mentek játszóra, egész du elvoltak szuperül. Az estéhez meg az alváshoz van nàluk már csak az anyamánia
2023. ápr. 26. 20:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!