Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ilyen ez a szoptatás?

Ilyen ez a szoptatás?

Figyelt kérdés

Kedves Anyukák,én nem vagyok anya és nem is értek hozzá ezért kérdezlek titeket.

Akinek cicizik a kicsi és este úgy alszik el, az tényleg nem tud mozdulni a kicsitől sehová?

Barátnőm babája 1 éves múlt.

Bármilyen esemény van ő mindig ezt mondja, " míg cicizik a kicsi addig nemtudok menni sehová "

Na most lesz egy elég fontos esemény ahová elvárnám de már most megmondta, hogy odanéz de nemtud maradni a kicsi miatt.

Megértem, a kicsi az első és az elmult 1 évben 2x tudott elszakadni otthonról 1,5- 2 órára a kicsivel együtt mert ha eljön az idő sietni kell, aludni kell stb.

Nem vagyok szívtelen, megértem.Neki van gyereke nekem nincs.

A Kérdésem az lenne, hogy tényleg nem lehet mozdulni egy 1 éves gyerektől?Percre pontosan kell lerakni aludni és etetni? Nem akarok önzőnek tűnni, de nincs el mondjuk a mamával pár órára?

Néha úgy érzem csak ráfogja mert nagyon kényelmes és nem szeret eljárni othonról.

Leírnátok,hogy ti tudtok-e teljes életet élni egy 1 éves baba mellett? Mert nekem még nincs ugye, de ahogy előadja a barátnőm hát már a kedvem is elment tőle.

Vagy ez hozzá állás kérdése?

2023. ápr. 25. 16:48
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
25%
#18 Az USA-ról és Kanadáról közvetlen tapasztalatom van. Ritka a munkahelyi bölcsőde, mint a fehér holló. Az USA-ban konkrétan örülsz, ha 12 hetes koráig otthon tudsz maradni. És az is mítosz, hogy az átlag megél egy fizetésből. Angliában szintén nem ez a helyzet. Tudom, ez nem minden ország, de azért elég reprezentatív.
2023. ápr. 25. 23:15
 22/45 anonim ***** válasza:
89%

Lehet elvan a mamával, de a mama nem tudja megszoptatni. Ha még az anyatej a fő tápláléka, akkor tényleg ez van.

Én pl tudok fejni, és emiatt ha valami fontos program van, arra el tudok menni. De nem is minden baba fogadja el a fagyasztott tejet, meg nem is minden anya tud fejni. Mondjuk sok baba 1 évesen már nem is iszik anyatejet. Aki viszont igen, annak tényleg nem lehet megmagyarázni, hogy csak egy estét bírjon ki vacsi nélkül.

2023. ápr. 25. 23:31
 23/45 anonim ***** válasza:
75%

17# vagyok. Amúgy meg igen 22-es,sokan vannak,akik tudnak szoptatni,de fejni például egyáltalán nem jön le semmi.

Azt viszont csak én nem értem hogy jön a bölcsőde amúgy az esti kikapcsolódáshoz? :D Nekem a kérdés úgy jött le,hogy ESTI program lenne. Tegyük fel 2 éves,bölcsis,de esti programra nem akar menni,az is teljesen rendbe van szerintem. Az is igaz,aki azt írta,hogy lehet a prioritás változott. Nálam az este már a családé például és ezt megérti az összes barátnőm,de mondjuk én ezt tényleg el is mondtam így,én már este nem barátnős programra vágyok. Napközben szoktam menni,DE ha olyan esemény lenne,ami fontos a barátnőnek,akkor elmennék 1-2 órára biztosan,de nem egész estére. Amúgy azért nem gondolom,hogy kifogás lenne,mert én ha valahova nem akarok menni,akkor el se indulok oda kis időre sem és közlöm előre.

2023. ápr. 25. 23:38
 24/45 anonim ***** válasza:
67%
23 Csak úgy keveredett ide a bölcsi hogy megint jött egy okos a bezzeg külföldön szarabb anyának lenni dumájával🙄🙄 Mert minden magyar anya el van kényeztetve a támogatásokkal. Külföldön bezzzzzeg már nem szoptatnál mert ott húzni kell az igát🙄🙄🙄
2023. ápr. 25. 23:53
 25/45 anonim ***** válasza:
100%
Aki a gyerekre vigyáz, az is húzza az igát, nem? Itthon csak nincs felcserèlve: a babával/tipegővel igàt húzó személy az anyuka.
2023. ápr. 25. 23:58
 26/45 anonim ***** válasza:
90%
24# Ja így értem. :D De hogy jön ide is külföld. Ott az van,itt meg ez. Aki kint él őt az érinti,nyilván minket meg az itteni rendszer. Igen,ott nem szoptatnak már lehet,itt meg igen. Egyébként van külföldi barátnőm nem is egy.. az egyikőjük lefejt tejet ad napközben,DE este-éjszaka szoptatja ugyanúgy,itt pedig esti programról volt szó. :D Ha már a bölcsőde téma feljött.
2023. ápr. 26. 00:06
 27/45 anonim ***** válasza:
100%
En nem a szoptatas miatt hanem az miatt nem tudok mozdulni a gyerekeim mellol mert nem tudom kire hagyni oket.a nagyot mar csak csak,o mar 9 eves.de a kicsi(1 eves)annyira anyas,hogy ha nem lat 20 percig akkor kitor a parasztgyalazat.
2023. ápr. 26. 12:12
 28/45 anonim ***** válasza:
22%
#24, ellenkezőleg 🙂 Arra céloztam, hogy jobb külföldön anyának lenni. Sokkal önállóbbak a gyerekek, a nők nem esnek ki évekre a felnőtt életből. De nem magyarázom, fölösleges. További jó nyenyergést meg szoptatást!
2023. ápr. 26. 12:38
 29/45 anonim ***** válasza:
83%
28# Azért érdekes nekem a kinti barátnőim mind arról panaszkodnak,hogy mennyire hülyén van ott ez megoldva...(3 különböző helyen élő nő) és inkább lennének így,mint itthon. Az egyik közülük inkább a munkát hagyta ott és maradt a gyerekkel otthon többet,mert igen is igénye volt rá. Itt is vannak önálló gyerekek szerintem,nem kell ehhez határt átlépni.
2023. ápr. 26. 13:10
 30/45 anonim ***** válasza:
25%
#29 persze hogy vannak. És kinek mire van igénye. A barátnőd jól döntött, ha neki erre volt és megtette. Az én tapasztalatom az, hogy az otthon élő anyuka ismerőseim az évekig tartó otthonlét után kb. képtelenek felnőtt beszélgetésre, nincs más téma csak a gyerek. De ez rendben van, ha nekik jó így, csak én nem ilyen társaságot keresek anyukaként se. Szóval én elmegyek egy esti programra is, ha úgy van és ez nem okoz gondot itthon senkinek. De aki nem szeretne, ne menjen. Nekem kifejezetten kellenek a felnőtt programok is és így találom meg a tökéletes egyensúlyt. Kinek mi.
2023. ápr. 26. 13:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!