Lehet tejfeherje allergia?
Arra figyelj, hogyha a laktózzal van a gond, azon nem segít, ha te növényi tejet (vagy laktózmentes tejet) eszel. Ugyanis az anyatejbe kerülő laktózt a te szervezeted állítja elő. Tehát ebben az esetben mindenképp a babának kell pótolni a laktáz enzimet. Erre vannak a laktáz cseppek.
Ha a tejfehérje a gond, akkor valószínűleg nem úszod meg csak a növényi tejjel, hanem minden tejterméket el kell hagynod vagy helyettesítened, és valószínűleg az összetevők címkéjét is böngészned kell. Gyakran jár együtt szója allergiával is, kerüld a szójás helyettesítőket. A helyettesítésre ajánlom a Happy kókusztejet (az nem vészesen édes és nem is vészesen drága), de persze végigkóstolhatod a kínálatot. Sajt helyett a Lidl árul MozzaMio és Trapi néven helyettesítőt, de gyorsan penészedik felbontás után. Rakott étel tetején szépen olvad, magában ízre nekem nem jött be. Tejfölre is van Vegaföl a Lidl-ben, vagy Creme vega (Dr. Oetker), utóbbi szójás, viszont szerintem sokkal finomabb (és drágább). A Sparban kapható néha egy tasakos tejfölhelyettesítő, igazából az ízlett a legjobban, és állagra is jó. Tejszínre kipróbálhatod az Alpro cuccait, bár szerintem sokat nem érnek, tkp. liszt+zsír+víz van benne arany áron. Tejszínhab (hajtógázos) Schlagfix márka van, én a Herbaházban tudtam venni.
Itt jól le van szerintem írva a különbség a tejfehérje- és a laktózérzékenység között, és hogy mire kell figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!