Tejfehérje allergiás anya szoptathat? (Bővebben lent)
Sziasztok! Lassan 8 éve derült ki, hogy súlyos tejfehérje allergiám van, azóta nem is fogyasztok tejterméket. Már újszülötten is allergiás voltam, akkor hipoallergén tápszert kaptam (később automatikusan a testvéreim is), viszont azt hitték, kinőttem. Szerintetek ebben az esetben szoptathatok? Van köztetek tejfehérje allergiás? Milyen szakemberhez érdemes ezzel a kérdéssel fordulni?
Előre is köszönöm szépen!
Nem a gyerek allergiás hanem te! akkor miert ne szoptathatnál!?
Ha a gyerek is allergiás lesz akkor is lehet szoptatni csak az anyukanak kell kihagyni az etrendjéből.
Logikusan gondolkodj es nem menjen el az agyad mert terhes vagy!
Persze
Semmi sem indokolja az ellentettjét, amíg a gyereken nem jönnek tünetek, sőt sok esetben az anyatejre nem is reagálnak, csak ha az anya fogyaszt tejfehérjét ( más a 2 fehérje)
Mondjuk a sógórnőm a kecsketejre,- sajtra nem reagál, ha nincs felütve tehénnel ( sajnos a legtöbb esetben keverik)
Szóval ez nem ilyen egyértelmű
Én is allergiás vagyok és kifejezetten jó a szoptatás, mert a baba is simán örökölheti és akkor nem szenved az allergiás tünetek miatt ha te amúgy is diétázol. A 100%-ban tejmentes tápszert pedig nem írják ki csak úgy hacsak nincs nagyon egyértelmű allergiás reakciója a Pepti-Pregomin (nagyjából) tejfehérjementes tápszerektől is.
Egyébként nekem mindkét gyerek allergiás. :(
Én is allergiás vagyok (glutén, tej). Az allergiám szempontjából gond nélkül szoptattam mind két gyereket, sőt még hasfájósak sem voltak (addig amíg csak anyatej volt). Nem fordultam a szoptatás miatt szakemberhez csak a kicsik miatt gasztróshoz, mert nagyon terhelt a családom (anyukám, apukám, nővérem, bátyám, tesóim gyerekei...kb mindenkinek van glutén és/vagy tej allergiája)
Az első gyereknél kellett pótolni tápszerrel. Hamar kiderül, hogy ő is örökölte a tejallergát, úgyhogy Peptit aztán Pregomint kapott. Hozzátáplálásnál meg előjött a glutén. A kicsi még csak anyatejes (még pótlást sem kapott) nála még nem tudni.
Szóval szoptass nyugodtan, ha kap a babád tápszert, akkor kell óvatosabbnak lenni, hátha ő is örökölte tőled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!