Napi hány órát szoptatsz, ha iszsz szoptatsz?
Az elso gyerekemnel megprobaltam kezdettol rendszert vinni bele, de ez nagyon nem jott be. Kiderult, hogy refluxos, sokszor keves szopi kellett neki+komfortszopibol is sok, de hiaba jelentett ez napi 25+x mellretevest, nagyon gyorsan vegzett, igy osszessegeben kevesebbet szopizott idoben, mint elotte, mikor kevesebbszer tobb idot volt rajta.
A kicsinel is mar ezt kovettem, es nala is ez valt be.
Az első két hétben naponta 12-14 órat volt a mellemen, azt hittem belehalok. Utána beállt a 2-3 órankénti evésre magától, éjjel is ilyen időközönként kérte. Ő inkább keveseket evett sokszor.
Fogzáskor jött a következő kimerítő szakasz, akkor 45-50 percenként evett 2-3 napig.
1,5 éves koráig 6-8 alkalommal kelt éjjel, utána kezdett csökkenni. 2,5 éves koráig szoptattam. Most 3 éves, egy kezemen meg tudom számolni hányszor aludta át az éjszakát eddig.
Igazából meg lehet szokni, vinni a háztartást szakaszosan mikor épp alszik, és kicsit lazábban venni, nem lehet mindig patika rend és három fogásos menü. Az eleje pokoli nehéz utána kisebb hullamvölgyekkel egyre jobb lesz. Néha egy ebéd este lesz kész, vagy épp nem volt idő vásárolni, és csak virsli a vacsi, de tényleg bele lehet jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!