Tejszaporìto fejès. Szopi után kell mindig ?7-7,5-5,3-3,1-1, percig?
Nem lesz kevés, a tejtermelés alkalmazkodik az igényeihez!
Ahogy írtam is, estére kevesebb, de TÁPLÁLÓBB tej termelődik, amit a mell főleg szoptatás KÖZBEN állít elő.
16 hónapos a lányom, most vagyunk túl egy hányós víruson. Csak az amyatej maradt meg a gyerekben, és akkor is tudtam szoptatni, mikor a legrosszabb állapotban voltam. A gyerek kb óránként a mellemen volt, és mindig tudott szopni, így elkerülte a kiszáradást. A melleim mindig üresnek tűntek, de ahogy mellre tapadt, éreztem, hogy jön a tejem.
Nálatok már közbeszól a cumizavar.
Keress már egy szoptatási tanácsadót! A gyereked cumizavaros. A tejed nem kevés, csak az össze vissza pótlással összezavartad, hiszen az üvegből sokkal könnyebben jut tejhez.
Attól hogy nem feszül a melled, még termel eleget szoptatás KÖZBEN.
Az én mellem olyan, mint két leeresztett lufi, mégis jóllakik a lányom, és hízik, ahogy kell.
Miben zavarhatja meg a babát a cumi? A cumizavar két fő megnyilvánulási formája
A baba szopási technikája romlik. A cumisüvegen és a cumin is máshogy kell, hogy szopizzon a baba, mint a mellen. Bármilyen kiképzésű is a cumi, a mellen való szopás technikájától eltér. Amikor a baba a cumin/cumisüvegen használt technikával szopik a mellen az egyrészt nem hatékony, másrészt fájdalmas lehet az anyának. A leggyakrabban azt tapasztaljuk, hogy a baba kisebbre nyitja a száját, a nyelvét felpúposítja vagy hátrahúzza, vagy ínyével rászorít a mellre.
A cumizavar másik megnyilvánulása, a baba alkalmanként vagy rendszeresen frusztrált és elutasító a mellen való szopás során. A cumis/cumisüveg használata ilyenkor a mellen való szopási kedvet veheti el. Mellre kerülve a baba frusztrált, sír, azt látjuk, hogy szeretne szopizni, a keresőreflex beindul, de amint a szájába kerül a mell, vagy amint a szoptatási helyzetbe kerül, sír, elengedi, hátrafeszíti magát. Majd újra keres és újra sír. Feszültség keletkezik benne, szopni szeretne, de a mell mégsem teljesen azt az élményt adja, amit vár. Ettől frusztálódik.
De, a drága gyermekednek cumizavara van. Ez azt jelenti, hogy összezavarodik attól, hogy egyszer szoptatod, egyszer meg cumisüvegből kapja. Mindkét esetben más technikával, más energiabefektetéssel jut táplálékhoz. Mivel a cumisüvegből könnyebben jut hozzá, azt a technikát fogja előnyben részesíteni, viszont az mellen nem működik, így felmérgeli magát, és elutasítja a melled. AHOGY A DRÁGA GYERMEKED ÉPP TESZI IS.
Hidd el, senki nem akar neked rosszat, épp ellenkezőleg.
Neked jelenleg hiányos a tudásod a szoptatásról, ebben szeretnénk segíteni, mert a hiányos tudásoddal épp afelé haladsz, hogy a babád ne szopjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!