Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tejszaporìto fejès. Szopi...

Tejszaporìto fejès. Szopi után kell mindig ?7-7,5-5,3-3,1-1, percig?

Figyelt kérdés
2honapos a babám néha 4-5 órát is alszik egyszerre ilyenkor kezdjem el a fejèst vagy várjam meg mire felébred? Amikor elkezd feszülni a mellem nyugodtan fejjel le az egészet vagy csak ezeket a perceket tartsam be?

2023. márc. 27. 11:29
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem lesz kevés, a tejtermelés alkalmazkodik az igényeihez!

Ahogy írtam is, estére kevesebb, de TÁPLÁLÓBB tej termelődik, amit a mell főleg szoptatás KÖZBEN állít elő.

16 hónapos a lányom, most vagyunk túl egy hányós víruson. Csak az amyatej maradt meg a gyerekben, és akkor is tudtam szoptatni, mikor a legrosszabb állapotban voltam. A gyerek kb óránként a mellemen volt, és mindig tudott szopni, így elkerülte a kiszáradást. A melleim mindig üresnek tűntek, de ahogy mellre tapadt, éreztem, hogy jön a tejem.

Nálatok már közbeszól a cumizavar.

2023. márc. 29. 07:23
 22/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,hogy ilyen sokan írtatok. Sajnos megfogadtam ezeket a tanácsokat és úgy látszik egyre kevesebb lett a tejem már most éjszaka sem lakik jól egyszerre két ciciből pedig csak 2 napig nem fejtem. Senki sem a kérdésre válaszolt. Ha véletlenül olyan olvassa akinek sikerült szaporítani a tejcsit és van kedve legyen szíves leírni hogyan tette ezt.
2023. márc. 31. 02:48
 23/33 anonim ***** válasza:
Szaporító fejni szoptatás után kell, tud még segíteni a szoptatós tea, igyál jó sok vizet, próbálj pihenni minél többet (tudom, ez kb lehetetlennek hangzik, de én nagyon éreztem, hogy fáradtan kevesebb a tejem). Fejésnél lehet még próbálkozni power pumpinggal, ami 20 perc fejés, 10 perc pihenő, 10 perc fejés, 10 perc pihenő, 10 perc fejés egy-egy mellen. Hajnalban vagy reggel a leghatékonyabb elvileg szaporító fejni/power pumpingolni, de nyilván akkor csinálod, amikor időd, energiád van. Én kizárólag fejtem a kicsinek 6 hetes kora után.
2023. márc. 31. 09:09
 24/33 anonim ***** válasza:
52%

Keress már egy szoptatási tanácsadót! A gyereked cumizavaros. A tejed nem kevés, csak az össze vissza pótlással összezavartad, hiszen az üvegből sokkal könnyebben jut tejhez.

Attól hogy nem feszül a melled, még termel eleget szoptatás KÖZBEN.

Az én mellem olyan, mint két leeresztett lufi, mégis jóllakik a lányom, és hízik, ahogy kell.

2023. márc. 31. 10:31
 25/33 anonim ***** válasza:
71%
Hagyd, mondta, hogy nem érdeklik tanácsok. Ha fejni akar, fejjen.
2023. márc. 31. 10:33
 26/33 A kérdező kommentje:
Na először is szerintem nagyon csúnya dolog más gyerekét minősíteni. Nincs az én drága gyermekemnek semmi féle zavara. Igen meg lett kérdezve a mai napon. Mivel este lefekvés előtt apuci szokta neki adni a tejcsit így vele köti össze az esti alvást. Elfogadja a cicit igen van tejem csak akkor várja aput. Az pedig hogy fejem és teszek a mélyhűtőbe nem rossz dolog mert ha el kell mennem valahová akkor lesz mihez nyúlni nem kell tápszerrel pótolni. Mégegyszer annyi csak gondoljatok bele ha a ti gyereketekre fricskázna valaki nem a kérdéssel foglalkozik. Legyen szép napotok és jó egészséget kívánok mindenkinek a picinek sok vidámságot!:⁠-⁠)
2023. márc. 31. 22:23
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
De az, hogy cumizavaros, az nem egyenlő azzal, hogy csökött. Ez azt jelenti, hogy hol mellet kap, hol cumit, amit a legtöbb kisbabának nehéz értelmezni, mert összekeveredett jeleket kap, hogy hogy kell szopizni. Ez a normális. Persze azt csinálsz, amit akarsz, itt csak arra adtak tanácsot az anyukák, hogy mit csinálj, ha kizárólag szoptatni szeretnél. Amit most csinálsz, az egyenes út arra, hogy nem fogsz tudni szoptatni. Ha mégis szeretnél, kaptál jó tanácsokat. De hidd el, hogy a cumizavaros jelzőben egy icipicike bántó szándék sincsen.
2023. márc. 31. 22:38
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Miben zavarhatja meg a babát a cumi? A cumizavar két fő megnyilvánulási formája

A baba szopási technikája romlik. A cumisüvegen és a cumin is máshogy kell, hogy szopizzon a baba, mint a mellen. Bármilyen kiképzésű is a cumi, a mellen való szopás technikájától eltér. Amikor a baba a cumin/cumisüvegen használt technikával szopik a mellen az egyrészt nem hatékony, másrészt fájdalmas lehet az anyának. A leggyakrabban azt tapasztaljuk, hogy a baba kisebbre nyitja a száját, a nyelvét felpúposítja vagy hátrahúzza, vagy ínyével rászorít a mellre.

A cumizavar másik megnyilvánulása, a baba alkalmanként vagy rendszeresen frusztrált és elutasító a mellen való szopás során. A cumis/cumisüveg használata ilyenkor a mellen való szopási kedvet veheti el. Mellre kerülve a baba frusztrált, sír, azt látjuk, hogy szeretne szopizni, a keresőreflex beindul, de amint a szájába kerül a mell, vagy amint a szoptatási helyzetbe kerül, sír, elengedi, hátrafeszíti magát. Majd újra keres és újra sír. Feszültség keletkezik benne, szopni szeretne, de a mell mégsem teljesen azt az élményt adja, amit vár. Ettől frusztálódik.

De, a drága gyermekednek cumizavara van. Ez azt jelenti, hogy összezavarodik attól, hogy egyszer szoptatod, egyszer meg cumisüvegből kapja. Mindkét esetben más technikával, más energiabefektetéssel jut táplálékhoz. Mivel a cumisüvegből könnyebben jut hozzá, azt a technikát fogja előnyben részesíteni, viszont az mellen nem működik, így felmérgeli magát, és elutasítja a melled. AHOGY A DRÁGA GYERMEKED ÉPP TESZI IS.

Hidd el, senki nem akar neked rosszat, épp ellenkezőleg.

Neked jelenleg hiányos a tudásod a szoptatásról, ebben szeretnénk segíteni, mert a hiányos tudásoddal épp afelé haladsz, hogy a babád ne szopjon.

2023. ápr. 1. 08:42
 29/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! Kedves utolsó neked is nagyon szépen köszönöm hisz te nyitottad fel igazán a szemem. Ugyan azokat csinálta amit leírtál. Na a mai napon is csak 1x kapott cumit egy nagyon rövid időre igaz azt eddig sem igazán szerette csak pár percig tűri addig amíg megnyugszik utána ki is köpi. Este már csak cici volt cumisüveg nem. Amikor sírt akkor megöleltem beszélgettem hozzá majd amikor megint enni kert cicit adtam és elfogadta. Remélem helyre áll a rend és soha többet nem használunk cumisüveget ha meg pótlás kell akkor marad a pohár vagy kiskanál. Mégegyszer köszönöm. Első baba és igen rossz beismerni hogy elrontottam már most ilyen korán. Próbálom a legjobbat megadni neki . Szép napot mindenkinek.
2023. ápr. 2. 22:51
 30/33 anonim ***** válasza:
Nem 28-as vagyok, de ügyi vagy. :) Én mire rájöttem, hogy cumizavaros az enyém, már nem tudtam visszacsinálni. Nagyon nehéz munka ez, teljesen oké, ha annak érződik. És ne hibáztasd magad, végig a legjobbat akartad a picidnek. Szurkolok nektek és jó babázást kívánok!
2023. ápr. 3. 07:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!