Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elapadt tejet mennyi idő...

Elapadt tejet mennyi idő alatt tudom visszahozni? Tippek, tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Covidos lettem múlt héten, és elapadt a tejem.

8 hónapos babám hiába próbál szopizni, nem jön belőle csak néhány csepp. Tegnapelőtt elkezdtem fejni, naponta 4-5 alkalommal, megemeltem a folyadék bevitelem, de egyszerűen semmi változást nem látok, mindig ugyanannyit tudok csak fejni egyszerre kb. 10-15 ml. Szaporító fejést alkalmazok. Egy hetet adok magamnak, hogy visszahozzam, de már most kezdek türelmetlen lenni, mert semmi változást nem látok.

Amúgy a ht előtt rengeteg tejem volt 400-600 ml naponta, a ht óta 200-300 ml. De most max 50 ml ha kínkeservesen összejön egy nap alatt.

Van még remény?

Valakinek sikerült visszahozni? Mennyi idő alatt?

2022. febr. 1. 22:05
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
csak sokszor rakd mellre, es ne az jarjon a fejedben, hogy elapadt, hanem, hogy van elég sokaig tudsz szoptatni, nyugi. Sokal tobbet jelent a pozitiv gondolkodas, mint barmelyik tejszaporito tea. De az se a vilag vege ha eddig szoptattal ☺️, foleg ha a kicsi jol viseli.
2022. febr. 1. 22:24
 2/10 anonim válasza:
62%
Nekem sajnos nem sikerült egyik gyereknél sem. Napról napra kevesebb lett :(((
2022. febr. 1. 22:25
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Én tejet adok le, de utazáskor nem és elapad a felesleg. Minimum 2-3 nap, mire emelkedni kezd. Próbálj pihenni is, minél többet, az is számít. Másrészt lehet, hogy még nwm jöttél helyre teljesen.
2022. febr. 2. 19:03
 4/10 A kérdező kommentje:

Sajnos hiába rakom cicire, nem lakik jól, aztán sírdogál hogy éhes maradt. Együtt sírtunk. 😭 Végül úgy döntöttem adok neki tápszert, azzal el tudott aludni.

Emellett folytatom a fejést, hátha. Legalább valamennyi anyatejet is kap.

2022. febr. 4. 11:49
 5/10 anonim ***** válasza:
az a lenyeg ne stresszelj, nem baj az ha kap tapszert 🙂 csak lakjon jól!
2022. febr. 4. 13:48
 6/10 A kérdező kommentje:

Update: 10 nap kemény munkával - amikor szinte egész nap csak fejtem - visszajött, olyan 150-200 ml lett újra naponta!!

Bevallom, hatalmas sikerélmény volt. 😊🥳

Ezt egészítettem ki még tápszerrel, ha már amúgyis kapott. Még 2 hónapig szoptattam. Már nem nagyon igényelte (a tápszert is csak félálomban tudom adni neki) úgyhogy nem erőltettem tovább, befejeztem a fejést, szaporítást, szoptatást.

Összességében végül 8,5 hónapos koráig anyatejes volt, 10,5 hónapos koráig vegyesen kapta a tápszerrel, most 11,5 hónapos már csak a tápszer van, de azt is abbahagyjuk egyévesen szerintem, mert nem igényli.

Köszönöm a hozzászólásokat és a biztatást!

2022. máj. 5. 10:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Szép munka :-)
2022. máj. 7. 08:35
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves utolsó! 🤗
2022. máj. 7. 12:12
 9/10 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Megírnád, hogyan fejtél? Mennyi ideig, mennyiszer naponta?

Köszönöm előre is! :€

dec. 18. 15:52
 10/10 A kérdező kommentje:

Szaporító fejést csináltam. 7-7-5-5-3-3-1-1 percig kell felváltva. Ez kb. fél órát vesz igénybe. Ezt naponta ötször. És rengeteg folyadékot kellett fogyasztani. Legjobb a víz, de nekem az nem ment nagy mennyiségben, úgyhogy szörppel ízesítettem.

Egyébként egy hét után majdnem abbahagytam az egészet, mert nem volt eredménye, de egyszerűen nem tudtam elfogadni hogy feleslegesen kínlódtam vele olyan sokat. És után megindult, a 10. napra meg vissza is jött. :)

dec. 18. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!