Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 11 hetes kisbabám egy hete...

11 hetes kisbabám egy hete nem eszik. Tudtok hasonlo tapasztalatból segiteni?

Figyelt kérdés

4500 g most (2700 g-mal szuletett) és kb egy hete nem eszik rendesen

Anyatejet kap, abból 400 mili a 24 oras adagja, megszámoltam!

Hiába kínálom tápszerrel, azt sem fogadja el anyatej helyett:(

A gyerekorvos azt mondta, hogy valóban le van maradva félkilóval a normál súlytól, de lehet, hogy azért étvàgytalan, mert hosszában nő pillanatnyilag, és olyankor a babàk étvágytalanok.

Nem tudom, hogy ez hülyeség-e. De ha valaki tudna segíteni, hogy volt konkrétan ilyen tapasztalata a babájával ès megosztanà hogy mi volt az oka és a megoldás, hálás lennék!

Még annyi, hogy cumit sem fogad el a babám, így egész nap cicin van, de nem szívja, csak cumizik rajta!:( egyszerre 30 miliket eszik max:(

Sokat pukizik, de nem kakil csak napi 1x vagy kétnaponta

2021. szept. 16. 20:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tehat eszik, orvos szerint nincs gond, hizik is, mi a kerdes?
2021. szept. 16. 20:14
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem hízik annyit, amennyit kéne.

Nem emeltem ki külön, hogy ne legyen hosszú a történet, de 2 hete épp, hogy tartja a súlyát, egy grammot sem hízott azóta.

A napi mennyiség, amit megeszik borzasztóan kevés - 400 ml legfeljebb, de ma pl 200 ml körül evett (mérem!)

Orvos nem lát szervi problémàt, és vakarja a fejét, azt mondta talán a hossznövekedés az oka, és várjunk jövő hétig, hogy làssuk merre alakul. De nem tudja sem az okát, sem azt hogy jövő hétfőn mit tanácsolna, ha nem alakult magától jó irànyba.

Nos, ez így összben a probléma, a kérdés hogy MITŐL?? és hogy MIT TEHETEK, hogy megoldódjon.

2021. szept. 16. 20:30
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

Első körben hagyd abba méricskélést, mert bele bolondulsz!

Van elég pisis pelenka? Jó kedvű vagy indokolatlanul nyűgös, sírós?

Teljesen normális a napi egy vagy két naponta egy kaki.

2021. szept. 16. 20:41
 4/8 A kérdező kommentje:
Jókedvű mosolygós de mintha a kakilással függne össsze a nem-evés, sokat kínlódik egy-egy pukiért is! Szélcsővel néha könnyítek rajta, olyankor megnyugszik és jobban is alszik. Pisis pelus 4-5 van
2021. szept. 16. 21:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Felesleges mérni, csak stresszeled magad. Ő nem olvassa a nagykönyvet, a saját ütemében fejlődik. Ha baja lenne, egyértelmű jelét mutatná.
2021. szept. 16. 21:48
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem sem kell aggódni. Az én lányoym kb.4 hós volt amikor 3 napig egy kortyot sem ivott és nem is evett. Adtam neki őszibarack bébiételt, bár még nem kezdtűk el akkor a hozzátáplálást és utána evett. Nem tudom mi tortént akkor vele.
2021. szept. 16. 22:24
 7/8 A kérdező kommentje:
Az orvos is gyümölcslevet javasolt, azt mondta, hogy ha már megjelent a nyála, akkor adjak almalevet pl hogy legyen savas a pocakja, hogy tudjon emészteni. Létezik, hogy a kötelező oltásokra reagál így? Vagy esetleg növekedési ugrás csak nálunk valahogy rosszul sült el? Pont a nem-evéssel, a túlevés helyett?
2021. szept. 16. 22:34
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Vaaaagy lehet kezdenek mocorogni a kis fogacskák, az én kislányomnak 2,5 hónaposan indultak be. Alig evett, azt is kínkeservesen (még a gyk-ra is írtam kérdést úgy kétségbe estem) 😜

Ma már tudom, hogy az állandó mérlegezésnél nincs semmi károsabb, mi csak mérlegneurózisnak hívjuk (így utólag).

A legjobbat akarom, amikor azt mondom: felejtsd el a mérleget, az ellenséged. 🥰😉

Többieknek igazuk van, ha nem fogy drasztikusan a kisbabád, nem szokatlanul nyűgös/sírós, akkor ne parázz. 😘

2021. szept. 16. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!