Tejszaporìto fejès. Szopi után kell mindig ?7-7,5-5,3-3,1-1, percig?
Figyelt kérdés
2honapos a babám néha 4-5 órát is alszik egyszerre ilyenkor kezdjem el a fejèst vagy várjam meg mire felébred? Amikor elkezd feszülni a mellem nyugodtan fejjel le az egészet vagy csak ezeket a perceket tartsam be?2023. márc. 27. 11:29
11/33 anonim válasza:
Mert délután és este kevesebb, de táplálóbb tej termelődik.
Nem kell feszülnie a mellednek, teljesen üresnek tűnő mellből is jól lakik a gyerek, mert a tej nagy része szoptatás KÖZBEN termelődik.
Keress egy szoptatási tanacsadót, aki segít rendet tenni, mert sok téves infod van.
Üvegből sokkal könnyebben jut tejhez, ezért
12/33 anonim válasza:
Ezért nem fogadja el a melled.
13/33 anonim válasza:
Igen,kialakul egy szép cumizavar. Egyre jobban fog sírni a melleden,TE azt fogod hinni,nincs tej.
Pedig a fejés az oka közvetetten. Közvetlenül meg a cumisüveg.
14/33 anonim válasza:
Nem is értem,amúgy,miért kell fejni. Hagyd,hogy kialakuljon a kereslet-kínálat. Adj neki mellet,mikor kéri. Kb ennyi. Helyre fog jönni,csak a cumisüveget hagyd el most.
15/33 anonim válasza:
2 vagyok, nekem ugyanez volt, végül cumizavaros lett és fejnem kellett a szoptatás végéig. Borzasztó volt, én mindenképp javaslom, hogy hagyd a fejt tej adását, mert rászokik. Ha 50x kiköpi a melled, 50x add neki vissza. Ha 10 percenként enni akar, akkor 10 percenként szoptasd meg. Az elején nagyon szívás, de aztán jobb lesz, és csak fejni borzasztóan nehéz.
16/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Nekem a védőnő mondta 3 óránként váltsák csak cicit. Cicizès után mindig fejjem le a maradékot. Arra rá jöttem hogy nem elég neki 3 óra ként cicit cserélni. A fejessel úgy voltam,hogy max elteszem a fagyasztóba és ha kell majd elő veszem. Akkor hagyom csak akkor fejek ha nagyon feszül.
2023. márc. 28. 08:37
17/33 anonim válasza:
De miért a védőnő véleménye szerint szoptatsz? Miért nem a babád igényeit veszed figyelembe?
Minden szoptatáskor cserélj mellet.
18/33 anonim válasza:
A védőnő nem szoptatási tanácsadó. Nem kapnak olyan szintű oktatást, mint az ibclc-k.
19/33 anonim válasza:
Nekem bármelyik védőnő mondhatta volna, akkor se bírtam volna ki egy ciciből. Mindig próbáltam félidőnél cserélni. Időm se lett volna fejni etetés után. Ha pedig rosszul tippeltem meg a felét és a másikban több tej maradt, akkor a következő etetésnél azzal kezdtem.
20/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Első baba és mint írtam már tudom kell neki mind a két cici valamikor egy etetés alatt. Azért gondoltam csak a tejszaporìtásra mert este lefekvés előtt csak sír a cicin és ahogy nől majd lehet már kevés lesz neki a tejcsi.
2023. márc. 29. 03:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!