Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy szoptatjátok éjszaka a...

Hogy szoptatjátok éjszaka a kiságyban alvó babátokat?

Figyelt kérdés
A kislányom 6 hetes kora után már csak fejt tejet kapott cumisüvegből, amíg igényelte. 6 hetes koráig még babaöbölben aludt mellettem éjszaka, úgyhogy úgy könnyű volt a szoptatás, 6 hónapos korában viszont áttettük a kiságyába. Nekünk ez így nagyon jól működött, úgyhogy így szeretném a fiammal is, aki még csak pocakban van, viszont nem tudom elképzelni, hogy hogy történik az éjszakai etetés, ha szoptat az ember. A lányommal csak belógattam cumisüveget, csukott szemmel, kb alvva kiszívta a tejet és aludt tovább. Büfiztetni sem kellett, ő valamiért úgy evett, hogy kb sosem büfizett evés után, ha mégis, az gond nélkül kijött magától, úgyhogy elhagytuk szép lassan. Viszont lehet, hogy a második baba nem ilyen lesz. Kaphatok némi tapasztalatot, tanácsot, hogy hogy etetitek a piciket úgy, hogy ne verjétek ki az álmot a szeméből?
2023. márc. 5. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Sólámpát használtam, amit még le is takartam mindig egy textilpelussal. Annak annyi fénye van, hogy látom mit csinálok, de megy félálomban is mindkettőnk részéről. Kivettem, megszoptattam, bekábult, visszatettem. Etetni is a kiságy melletti fotelban etettem, nem vittem messzire, szóval csak annyit mozgattam, amennyit muszáj volt.

Egyébként a kislányom kb. 4 hónaposan leszokott az éjszakai evésről, de a szokásaink a mai napig ugyanezek, ha megébred. Lámpa, simi, ha erre nem alszik vissza, akkor kivesz, popórázás, bújás, majd leülök vele a fotelba és visszaalszik rajtam (csak már cici nélkül).

2023. márc. 6. 10:31
 12/14 anonim ***** válasza:

Mivel nálunk a kiságy a hálószobánkban van, így amikor felsír a kisfiam, kiveszem és kiviszem a nappaliba, hogy ne verjük fel az apukát :)

Első itthoni naptól a kiságyban alszik, csak a nagyon nyűgős éjszakákon kerül be közénk a baba fészekben. Most lesz 4 hetes.

Amikor kiviszem először pelenka csere van, mert mindig van kaki is a pelusban. Olyankor ordít, de nem ébred fel teljesen, utána leülök vele a kanapéra és álomba szopizza magát.

2023. márc. 7. 00:12
 13/14 A kérdező kommentje:
Nekem is kényelmesebb lenne a kanapén szoptatni, ha már nem a babaöbölben alszik. Amíg velünk alszik, addig nincs gond, mert szerencsétlen a férjem akkor sem kelne fel, ha ágyúval lőnél mellette. :D Utána viszont kényelmesebb kanapén és szoptatós fotellel nem akarom foglalni a helyet. De ezek szerint szopizás után bealszik a kisember és szépen le tudjátok tenni aludni?
2023. márc. 8. 19:14
 14/14 anonim ***** válasza:
A 12-es vagyok, szopizás után hagyom picit kómázni az ölemben, 5-10 percet, majd vissza teszem a kiságyába és szépen alszik tovább :)
2023. márc. 8. 22:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!