Aki antibiotikumot és Algopirint szedett a szoptatás alatt (1,5 hetes a baba), lett valami hosszútávú következménye a gyermek esetén? Tejláz lehet a dologban, nagyon aggódok.
Figyelt kérdés
2022. dec. 26. 07:21
1/7 anonim válasza:
Az antibiotikum egy gyűjtő szó...Ha tudnák, hogy szoptatsz, nyilván olyat irtak volna fel, amit lehet szedni, de mivel Algopyrint nem szabad szoptatás alatt szedni, így nyilván nem tudnak róla....
2/7 anonim válasza:
Belém egy éve csaszar utan tomtek a korhazban ag albopyrint. 2 hetig voltunk bent kozben szopizott. De Egyebkent nem szabadna. Amugy nem lett baj.
3/7 anonim válasza:
Csak algopirint szedtem szoptatások alatt (13 illetve 10 hónapig szoptattam). Panadol nekem semmi.
Antibiotikumot is kellett szednem mind a 2x.
Doki tudott róla, a szoptatasról is, ő írta fel őket. Az ég világon semmi baj nem lett.
4/7 A kérdező kommentje:
Tudja a gyermekorvos is és a nőgyógyász is, hogy szoptatok. Aktil duót írtak fel antibiotikumnak.
2022. dec. 26. 10:25
5/7 anonim válasza:
Aktil duo szedhető terhesség és szoptatás alatt is. Alacsony kockázatú.
Algopirint viszont tilos szedni.
6/7 anonim válasza:
Így van, ahogy írják előttem. Én sem tudtam egyébként, hogy algopyrint nem szabad,a háziorvosom javasolta meg a kórházban is azzal tömtek szülés után, aztán egy ügyeletes orvos cseszett le, hogy csak paracetamol tartalmút szabad.
7/7 anonim válasza:
6, ibuprofent is szabad.
Az algopirinnek 2019-ben változott meg az ajánlása az újabb kutatások alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!