Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

A babám 3 hónapos, és rengeteg tejem van. Hiába fejek már szinte mindig, masszírozom őket állandóan, 2 hete csupa csomó mindkét mellem. Borzalmasan fáj, már az is fájdalmat okoz, amikor a bébim szopizik.

Ma elmentem az egyik szülésznő ismerősömhöz, aki azt tanácsolta, hogy miután a babánk evett, kérjem meg a férjemet, szopizza ő ki (természetesen nem lenyelni, hanem egy edénybe kiköpni). Nem kicsit meglepődtem, de ő azt mondja, szokott ilyen lenni, és az esetek többségében segít. Elmeséltem a férjemnek is, tudja, mennyire szenvedek, ő benne lenne a dologban... De akkor is ódzkodom, hogy belekontárkodjon abba, ami a kisbabánké.

2010. okt. 1. 18:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
igen ,ezt már én is több helyről hallottam
2010. okt. 1. 19:02
 2/13 anonim ***** válasza:
hát ez elég bizarr... én tuti nem engedném a férjemnek. Nincs mellszívód? Azzal nem tudod a csomókat kibogozni?
2010. okt. 1. 19:04
 3/13 anonim ***** válasza:
Gondolom az a magyarázat,h a fejéssel nem lehet kiüríteni a mellet,szoptatással viszont igen.És mivel a babádnak nem kell annyi tej mint amennyit termelsz,marad apuka...:)
2010. okt. 1. 19:05
 4/13 A kérdező kommentje:
Igen, körülbelül ez... Apuka lelkes, bármit megcsinálna azért, hogy ne fájjon, de akkor is, számomra is bizarr.
2010. okt. 1. 19:08
 5/13 anonim ***** válasza:
ez amúgy valahogy bizonyították is, hogy nem lehet fejéssel üríteni a mellet, vagy valami okos egyszer kitalálta, aztán elterjesztette? Kíváncsi lennék mi az alapja ennek az állításnak.
2010. okt. 1. 19:17
 6/13 anonim ***** válasza:
Kicsit fura, de ha így elmúlna a fájdalom akkor vágjatok bele.
2010. okt. 1. 19:20
 7/13 anonim ***** válasza:
Mielőtt apukával próbálkozol, próbáld meg a következőt: fejésnél nem csak a mellszívó szívóhatására hagyatkozol, hanem fejés közben masszírozod és nyomogatod a melledet, kívülről a bimbók felé óvatosan préselve a tejet. Nekem is sok tejem van, nagyon sok (2 liter), és ezzel a módszerrel a lehető legjobban ki tudom üríteni a mellemet.
2010. okt. 1. 19:20
 8/13 xStefix ***** válasza:

Nem tudom, ez nekem nem lenne fura. Inkább az én férjemnek talán. :)

Ha más mechanikus megoldás nem segít, én szerintem kipróbálnám.

(És valóban, a baba erősebben szopik, mint ahogy a fejő szív. Nem minden esetben, de általában.)

2010. okt. 1. 19:52
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Első babámnál nekem is ilyen volt a mellem, sehogyan nem tudtam a csomókat kimasszírozni. A védőnőm tanácsolta apuka segítségét. Jót röhögtünk közben, de bevált!

2010. okt. 1. 20:21
 10/13 anonim ***** válasza:
71%
Hasonló gondom volt,és a párom szó nélkül megszívta a mellem,mert tudta,mennyire fájt.Utána megmostam a mellem.Jót tett,és nem esett nehezére.Lenyelte.
2010. okt. 1. 20:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!