Tudod, mi zavarná össze? Ha ráerőltetnéd a gyerekre a szopást, akaratán kívül! (Nem hinném, hogy a Kérdező erre gondolt.)
Illetve ha egyszer engednéd neki, egyszer meg nem. Na ezek már igen!
De ha ő is szopizhatna, amikor szeretne (és maradna is neki némi tej ill. nem zavarná a kisebbet - ezt ugye már simán meg lehet beszélni egy ekkora gyerekkel), az semmiféle kárt nem tesz.
Egyébként is mindössze pár hétről-hónapról szokott szó lenni, utána a gyerekek maguktól abbahagyják. Nem értem, mi ebben ennyire vérlázító.
2010. szept. 30. 16:54
12/22 anonim válasza:
Mindenkinek szive joga eldonteni mit akar a nagyobbik gyerekkel(figyelembe veve a gyermek igenyeit is).
2,5 eves a nagyobbok fiam a kicsi 1 honapos.Tandem szoptatok.
A nagy reggel es este,igy beszeltuk meg.
A terhesseg alatt is vegig szoptattam.
Miert undorito szoptatni egy 3 eves gyereket?
Ha a sajatod lenne aakkor nem tartanad undoritonak.
2010. szept. 30. 17:52
13/22 anonim válasza:
Mikor terhes lettem akkor hagyta abba kislányom a szopit.Mikor megszületett a kistesó,akkor volt 3 éves a csajosom.Ő jött és kérte,hogy had szopizzon,én nem tudtam volna nemet mondani neki.És ahogy már elöttem irták,nekem is segitett.Mikor nem szivta ki rendesen a pici,akkor kapott a nagy is,persze,ha kért.És a történethez hozzátartozik,hogy 6 éves a nagylányom,akinek meg fejnem kellett és pohárból itta,mert megkivánta,természetesen nála a szoptatás nem jött szóba.7 hónapos most a kisfiam,már csak ő szopik,de az elején nem bántam,hogy tandemben ment a dolog.
2010. szept. 30. 21:52
14/22 anonim válasza:
Te szeretnél lenni a következő elkeseredett anyuka, aki nem tudja majd a 4-5-6 éves gyerekét leszoktatni a ciciről? Én a helyedben nem tenném, 18 hóig szopizott, ez így pont jó. De ez az én véleményem, nem kötekedésből írtam.
2010. szept. 30. 22:32
15/22 anonim válasza:
Én voltam aki azt írta, hogy visszataszító. Amúgy ha a sajátom kérné is ez lenne a véleményem. Kislányomat 1 éves koráig szoptattam, a világ legcsodásabb dolgának tartom, hogy ezt a természet így alakította...DE. Azért nem 3-6 éveseknek találta ki. Max 2éves korig tudnám elképzelni, de nagyon max. Egy akkora gyerek már nem baba, önálló kis lény, tud enni mindent. Nem neki való. Ez az én véleményem , én így gondolom.
2010. okt. 1. 14:03
16/22 xStefix válasza:
Látszik, hogy egyeseknek a szoptatás csak az etetésről szól... Sajnálom, hogy még mindig sokan nem értik/érzik a lényeget. :(
2010. okt. 1. 19:42
17/22 anonim válasza:
Akkor nem értesz magyarul. Nem csak az etetésről szól, hanem a világ legcsodásabb dolga egy anyának mikor összeolvad gyermekével. De nem mindenek felett, tudni kéne hol a határ. Láttam már olyan mikor 4 éves gyerek a bevásárlóközpont közepén "csöcsöt, csöcsöt" ordított. Most ebben mi csodás van?
2010. okt. 2. 15:10
18/22 anonim válasza:
Kedves utolso!
Nem kell atesni a lo tuloldalara.Amit irtal igen kirivo eset.Az atlag pedig nem ez.En nem azon szornyulkodnek hogy 4 evesen meg szopizik,hanem azon milyen neveletlen a gyerek.
2010. okt. 2. 16:46
19/22 xStefix válasza:
Igen, én is szeretem, amikor ilyen gyakori, de mégis "abnormális" példákkal jönnek elő egyesek, hogy a saját igazukat bizonygassák... :(
NEM AZ A TERMÉSZETES, ha egy x éves gyerek nyilvánosan hisztizik a szopiért, de "mi" sem ezt mondjuk vagy támogatjuk! Nyugodtan higgyék el a kétkedők, hogy LEHET még a 3-4 évest is úgy szoptatni, hogy senki kívülálló nem tud róla, hogy senkit nem zavar se házon belül, se kívül!
Ennek is megvan a maga "módszertana"...
2010. okt. 4. 13:53
20/22 anonim válasza:
de minek, az Istenért, könyörgöm???????????!!!!!!!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!