Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudom hogy kell a...

Honnan tudom hogy kell a másik cici is, nem elég neki az egyikből szopizni? (4 hetes a baba)

Figyelt kérdés
Ha szopizunk az egyik ciciből és ő kiköpi, akkor szoktam várni kicsit és még visszateszem, de akkor olyan mintha cumizna, aztán egyszercsak elkezd nyelni. Én már azthittem hogy nincs abban a ciciben tej. Honnan tudom hogy kell a másik cici, vagy még ebből is tud enni, csak később indul be a tej.mikor tegyem a másikra? nem akarom hogy a hátsó tejet ne szívja ki, mert ha idő előtt átteném akkor megint csak az előtejhez jut. Jól gondolom?
2011. jan. 15. 12:00
 1/6 anonim ***** válasza:

húúú de jó kérdés én is várom a válaszokat. amúgy szerintem ha szopi után elernyedt a melled, akkor az azt jelzi, hogy jól kiürítette és én akkor tenném át a másikra.

de várom a többi választ.

2011. jan. 15. 12:07
 2/6 A kérdező kommentje:
meg szoktam nézni, és olyankor már eléggé elernyed a cicim, mert szerintem is jól kiszopizza, de aztán kis cumizás után megint tud enni, tehát mégis van benne, legalábbis hallom hogy nyeli.
2011. jan. 15. 12:25
 3/6 anonim ***** válasza:

mert a mell teljesen kiürülni nem tud, a tej nagyrésze a szopizás alatt termelődik. ha érzed, hogy nagyokat nyel, és elég időt volt a cicin (ezt is te tudod a te babádnál mit jelent, mennyi időt) akkor szerintem átteheted.

de sokszor még én is bizonytalan vagyok ilyenekben. olyan jó lenne, ha más is válaszolna. engem is megerősítene, hogy jól gondolom -e.

-1.-

2011. jan. 15. 13:41
 4/6 xStefix ***** válasza:

Ezt nektek kell megfigyelni magatokon. Az fontos, hogy teljesen elernyedjen a cici, tényleg puhára essen össze, mert akkorra "ürül ki". Hogy ehhez hány tejleadó-reflexnek (= aktívan nyelős szakasznak) kell eltelnie, teljesen egyéni. Függ attól, hogy mennyi idősek vagytok, mennyire ügyesen/erősen szopizik a baba, hogyan működik a termelés, van-e még túltermelésetek stb. A kezdeti időszakban ez akár 4-5 leadást is jelenthet, később kevesebbet. (Nekem pl. 2 tejleadásom volt mellenként, amikor már jól bejáratódott a dolog.)

Az, hogy még ilyen plötty állapotban is újra megindul a tej egy idő után, teljesen normális. Azért, amit előttem is írtak, mert folyamatosan termelődik a tej. Idővel azonban egyre többet kell várni, amíg újra megindul, hiszen egyszerre már csak kisebb mennyiség fog termelődni, ürülni. Szóval olyanra ne számítsatok, hogy teljesen üres lesz, mintha elzárnátok a csapot. Az üres ebben az esetben azt jelenti, hogy meglehetősen felpuhult, lapos és már nehezen, sokára jön csak a tej.

Hogy ez mikor van, azt figyeljétek meg menet közben. Próbálkozzatok többféleképpen, más és más időben levenni a babát és cserélni. Idővel meglátjátok, melyik módszer válik be nektek a legjobban.

2011. jan. 15. 16:31
 5/6 A kérdező kommentje:

nagyon szépen köszönöm, remélem hamar ráérzek majd. Teljesen elégedett vagyok a válaszokkal köszönöm.

Ma pl egész nap elég volt neki egy cici egyszerre, de azokból délután is tudott 110 et szopizni, és nem kérte a másikat. Úgy látszik 3 nap elég volt neki ebből a dupla ciciből, lehet hogy volt egy növekedési ugrásunk, vagy valami más történt, de 3 napig nyűgös volt "elégedetlen", semmi nem volt jó, csak enni akart.

Ma már aludt is kicsit 11 után(másfél óra) majd a délutáni sétánál(kb 1 óra) és most remélem megint alszik kicsit:))))

Köszönöm mégegyszer

2011. jan. 15. 18:04
 6/6 xStefix ***** válasza:

Szerintem nagyon jól csinálod, csak így tovább!

Ha kell neki a másik is, akkor majd adod, elvégre azért van belőle kettő. ;) Egy idő után általában át is szoktak állni kétmellesre, bár ez nem szentírás.

2011. jan. 15. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!