Mi lesz a mellel ha tele van tejcsivel de a baba egyik napról a másikra nem hajlandó szopizni?
hát begyullad ha benne marad, de ha már nem fog egyeltalán szopizni ,akkor ne nagyon fejd, mert termelődik új... úgy nem gyullad be, ha fokozatosan van leszoktatva.
de ezt nem tudom 100ra, én még szoptatok. nekem csak mesélték, h mire várhatok majd...
Egyrészt olyan csak nagyon ritkán van, hogy a baba egyik napról a másikra abbahagyja a szopást - a legtöbb esetben ennek oka van, pl. jön a foga. Ezért abbahagyni a szoptatást nem szabad, hanem meg kell próbálni áthidalni azt az idöszakot, amig nem megy a babának.
Ha viszont tényleg el akarod választani emiatt, akkor eleinte kell fejni, de csak éppen annyit, hogy ne nagyon feszüljön a melled. Ez azt szignalizálja a szervezetnek, hogy nincs szükség annyi tejre, amennyit eddig termelt, és kevesbb fog keletkezni. Pár nap - egy hét alatt annyira lecsökken a tejtermelés, hogy már nem szükséges tovább fejni, nem gyullad be a mell.
Attól függ, mennyi idős a baba, mennyi ideje szoptatod, mennyi tejed van, mennyi ideig nem szopik.... Szóval bármi lehet.
Kifejni akkor kell, amikor elkezd feszülni, keményedni. Hogy ilyenkor mennyit fejsz, megint attól függ, hogy mik a körülmények ill mi a cél.
A kérdésedből én a szopási sztrájkot gyanítom. De ilyenkor is több verzió létezik, a fentiek függvényében (fejsz és pótolod, szoptatsz és fejsz, csak szoptatni próbálsz mégis).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!