Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A kisfiam miért nem fogadja...

A kisfiam miért nem fogadja el a mellem?

Figyelt kérdés

10. napos a kisfiam, tejem csak az 5. napon kezdett el termelődni igen kevés mennyiségben, mára már egészen "sok" lett (mellszívóval 50-80 ml-ert tudok vele leszívni).

Eleinte is megszoptattam majd aztán kapott kiegészítésnek tápszert A problémám az, hogy hiába termelek már jobban tejet, a kisfiam egyszerűen nem akar szopni, bekapja szív rajta 3-4-et majd sírni kezd. Sírás után megint szív rajta 2-t és megint üvölt.

A dolgot lehet megnehezíti, hogy mellbimbóvédőn keresztül szopizik, ugyanis a kórházban ajánlották, mert elég pici a mellbimbóm. Ezt hogyan tudnám elhagyni?

Nagyon el vagyok keseredve, nem tudom hogyan tovább. A mellemet szívni szoktam a sikertelen szopizások után.

2022. szept. 8. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:
81%

Mindenképp keress fel egy jó szoptatási tanácsadót. Aranyat érnek ezek a jószívű, segítőkész, tapasztalt nők. Inkább a fiatalabbak közül válassz. Ők általában sok trükköt tudnak azáltal, hogy nyitottabbak az újdonságok felé is.

Sok dolog lehet a háttérben: cumizavar (cumi, cumisüveg. Emiatt nem való minden cumisüveg szoptatott babáknak. Medela calma vagy svéd itatópohár, amit nekem ajánlottak a cumizavar elkerülésére), bimbóvédő is okozhatja, rossz technika is lehet. Ezen pedig csak szakember tud segíteni. Sose félj segítséget kérni. Nem szégyen. A szoptatást sokszor tanulni kell, de ha megvan a technikátok (ami babánként más lehet), akkor menni fog. Sok sikert, kitartást és ne add fel ❤️

2022. szept. 8. 15:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk azért volt hasonló a helyzet, mert túl gyorsan indult el a tejem, és szegénykém nem győzte nyelni. Az lett a megoldás, hogy kézi mellszívóval lefejtem az elején ami gyorsan jött, és csak utána tettem mellre a lányom. Utána ahogy beáll a kereslet-kínálat, csillapodhat a tejleadó reflex is.

Talán nálatok is ez lehet a gond, de szerintem mindenképp érdemes lehet konzultálni védőnővel, szoptatási tanácsadóval. Mert ezen kívül lehet letapadt nyelv, növekedési ugrás, vagy akár cumizavar is.

2022. szept. 8. 15:14
 3/5 anonim ***** válasza:
70%
Cumizavar, keress egy szoptatási tanácsadót, egy pillanat alatt segít megoldani.
2022. szept. 8. 15:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A bimbóvédő elhagyásához ajánlom ezt a cikket:

[link]

De ne most állj neki, előbb jöjjön rendbe a szoptatás. Nekünk is kellett (koraszülött baba, a szoptatási tanácsadó is javasolta), 4 hósan sikerült végül elhagyni, de nektek könnyen lehet, hogy hamarabb sikerül.

Esetleg még ezt a cikket érdemes elolvasnod:

[link]

2022. szept. 8. 17:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Cumizavar. Hívj szoptatási tanácsadót
2022. szept. 8. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!