Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Glutén/laktóz érzékenyként...

Katona Dius kérdése:

Glutén/laktóz érzékenyként szoptatni?

Figyelt kérdés
A kérdés elméleti egyelőre, még most tervezzük a család alapítást,de felmerült bennem valami. Én glutén és laktóz érzékeny vagyok. Ha meglesz a baba, szoptatás alatt sem fogyaszthatok ilyesmit. Ilyenkor gondolom valami tápanyag csak lesz,ami nem jut a kicsinek, tápszerrel kell pótolni,vagy valami vitaminnal? Esetleg nem olyan lényeges ez, és majd elég lesz neki a hozzá táplálásnál?

2022. szept. 6. 09:41
 1/7 A kérdező kommentje:
Illetve aki hasonló helyzetben van,vagy ismer olyat aki szintén glm, laktóz érzékeny,volt olyan,hogy öröklött? Tudom, esély megvan rá,de mennyire gyakori,hogy tényleg öröklődik?
2022. szept. 6. 09:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, emiatt semmi gond nem lesz, nem kell ezért tápszeres pótlás.

Tanulmányozd a szoptatás témát kicsit alaposabban.

Pl. A LLL honlapját, vagy vannak jó fb csoportok szoptatási tanácsadás kérdezz-felelek névvel, szakértőkkel.

2022. szept. 6. 09:46
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz semmi baj, nem kell tápszer. Én vegetáriánus vagyok, igazi kis jól táplált puffancsom van, pedig csak anyatejet kapott 7 hónapig :D
2022. szept. 6. 09:48
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én glutén-, és tejérzékeny vagyok (plusz szója, kukorica, cukor...stb). Siman szoptattam mind a két gyerekemet mindenfele pótlás és vitamin kiegészítés nélkül. A nagyobbikról már nagyon hamar kiderült, hogy tejérzékeny aztán meg a glutén is hamar kijött. Szóval, hogy örökli simán benne van a pakliban. Én ezért vittem hamar gasztróshoz, hogy legyen szemmel tartva.
2022. szept. 6. 10:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én se ehettem se glutént, se tejfehérjét, se tojást, szoptattam is, két egészséges gyerekem lett, már iskolások. Egyelőre egyik sem érzékeny, bár a nagyobb (akinél még tejterméket ettem néha), ekcémás volt olyan 3 éves koráig és most egy éve lett porallergiás, tehát lehet azért örökölt erre-arra hajlamot.
2022. szept. 6. 10:34
 6/7 anonim ***** válasza:
91%
Semmi koze hozza, javaslom olvass szakirodalmat az LLL honlapjan, mert rengeteg teveszme kering a szoptatassal kapcsolatban, a gyerekorvosoknak meg vedonoknek meg lepkefingnyi szakertelme sincs hozza.
2022. szept. 6. 10:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Van, aki direkt kerüli a glutén, tejet, tojást, mert hasfájást vagy allergiát okoz a babájánál vagy fél, hogy ilyesmit fog okozni. Én például tejet és halat nem ehettem. Ne aggódj, esetleg majd nem árt szedned valami táplálékkiegészítőt, ha nem tudsz elég változatos étrendet összeállítani, én is szedtem halolajat.
2022. szept. 8. 11:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!