Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit lehet csinálni, ha bealszi...

Mit lehet csinálni, ha bealszik a cicin?

Figyelt kérdés
A kisfiam 4 órától óránként kér enni, ugyanis folyton bealszik a szopásba, így nem lakik jól. Múlt éjszaka 4x vettem fel, először szopott egy picit, bealudt, visszatettem. Aztán még 3x azt megcsinálta, hogy amint leraktam, megérezte, nyűgös lett, felvettem, mellre tettem, erre szépen rátette a fejét és aludt tovább. De amint visszaraktam az ágyába, felébredt és kezdődött előlről az egész. Éhes, de olyan álmos, hogy nem bír enni? 8 hetes lesz jövő héten. 1 hónaposan 5 kg volt, most már 6. Az éjszakát sosem aludtam àt? Mikor fogja? Teljesen változó, gondolom..
2022. szept. 2. 16:30
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
A 4x vettem fel, az 1 etetés alkalmával volt, utána folytatódott az állandó kelés. Reggel már azt se tudom, hogy mi van velem. Mert 4-kor kel, fél 5 -ig próbálkozom, aztán leteszem, de 5-kor már megint kéri...
2022. szept. 2. 16:33
 2/17 A kérdező kommentje:
És így tovább...
2022. szept. 2. 16:33
 3/17 anonim ***** válasza:
83%

Ez így teljesen normális. Még 8 hetes sincs, nem tudom mit vársz tőle.

Arra azért készülj fel, hogy lehet, hogy a gyerek 1 éves koráig nem fogja átaludni az éjszakát… gondolom ezt tudtad, mikor gyereket vállaltatok.

2022. szept. 2. 16:34
 4/17 anonim ***** válasza:
97%

#4 hülye perverz f@sz

Kérdező: mint fentebb írta 3-as, teljesen normális ezek szerint. Majd ahogy nő, úgy fog egyre többet ébren lenni.

2022. szept. 2. 16:40
 5/17 anonim ***** válasza:
78%
Lesz aki lepontoz,lehulyez,de vegyétek babaöblöt,és védd magad mellé.Szerintem nem éhes,csak testközelségre vágyik.Nekem 5 gyerkőcöm van,mind kezdetektől átaludta az éjszakát az öbölben.Ha mégis megébredtek,ciciztek pár kortyot,és aludtunk tovább.Kipihenten ébredtünk,kiegyensúlyozottak voltunk.Ha nem vagytok teljesen ellene,próbáljátok ki.Persze ha nem akartok vele aludni azt is megértem,ez csak egy tipp volt.
2022. szept. 2. 16:49
 6/17 anonim ***** válasza:
88%

Igény szerint szoptatod, jól értem? Nekem is ezt csinálták a babáim.

Elképzelhető, hogy nem is éhes, csak vágyik a közelségedre. Ezt "komfortszopizásnak" hívják.

Ezen az oldalon nagyon hasznos infók vannak.

[link]

A Szoptatós füzetre klikkelj, ott sok hasznos dolgot olvashatsz.

A Tanácsadók oldalon segítséget is kérhetsz.

Nekem is segítettek. Igaz már lassan 20 éve, de akkor még nem volt elterjedt az igény szerinti szoptatás és nélkülük nem ment volna.

Sok sikert és jó egészséget nektek!

2022. szept. 2. 16:54
 7/17 anonim ***** válasza:
61%

5.

Aki igény szerint szoptat az nem fog lehülyézni.

Mi is így aludtunk, egymás mellett. Ha éhes/szomjas volt, a cici mindig ott volt. A legjobb amit tehet az ember egy szoptatós babával.

Csak jönnek a sápítozások, hogy ettől tönkremegy a házasság. Pedig nem ettől mennek tönkre. :)

2022. szept. 2. 16:57
 8/17 A kérdező kommentje:

Persze, tudom jól, hogy sok minden normális. Az ismerősöm babája egy nappal született előbb és már 7 órát is alszik éjszaka. Tudom-tudom, babafüggő...😅 Viszont főleg amiatt érdekelt, hogy normális e. Nem akarom rosszul csinálni. Talán jobban kellene "nyomulnom", kitartónak lennem éjszaka. De nagyon zargatni sem akarom, azt se tudom hogy kellene..🤣

Van babaöblünk. Abban alszik nappal a nappaliban. Éjszaka velem a szobában, a co-sleeperben (nem fér bele az öböl). Kiságya is van, amibe sosem aludt a szobájában, nincs szívem még "kirakni", nem is akarom... A babaöblöt pont amiatt rendeltem, hogy aludhat mellettem az ágyon (a férjem átmenetileg a másik szobában alszik, munka és szinte 0 alvás nem jön össze neki). Viszont a babaöböl használati utasításàban az van írva, hogy tilos magam mellé tenni a babaöblöt, mivel életveszélyes, több esetet visszajeleztek. Na mondom jól van...Így nem mertem...

2022. szept. 2. 17:07
 9/17 anonim ***** válasza:
16%
Köszönöm a képeket.
2022. szept. 2. 17:15
 10/17 anonim ***** válasza:
85%

Nekem azt tanították a kórházban,

hogy ilyenkor csipkedjem meg vagy cirógassam a tarkóját akkor felébred és eszik tovább. Nálam ez bevált.

2022. szept. 2. 17:22
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!