Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szoptatas alatt eletmodvaltas?...

Szoptatas alatt eletmodvaltas? Ki hogy csinalja?

Figyelt kérdés

Masodik gyerekemet szultem kb. 3 honapja. 20as eveim masodik feleben jarok. Eddig nem fektettem nagy hangsulyt az egeszseges eletmodra, mozogni sem mozogtam. Volt rajtam kis felesleg, de a mostani szules utan elegge elhiztam :( Kb. 170 cm es 98 kg vagyok. Nem tudom, hogyan fogjak hozza az eletmodvaltashoz. A babam kizarolag anyatejes, attol is felek, hogy a tej rovasara menne.

Arra gondoltam elkezdenek youtubrol kaloria egetos 5-10.000 steps-es videokat csinalni. Az evesen ugy valtoztatnek, hogy kevesebb kenyer, az is teljes kiorlesu, es tobb feherje. (Eddig rengeteg szenhidratot ettem, nem is szeretem annyira a hust, tojast, de megeroltetem magam.) Szamolnam a kaloriat es olyan napi 1800-2000 re gondoltam a szoptatas miatt. Persze figyelem hogy kb. 180 gramm szenhidratot egyek csak. Szerintetek ez mukodhetne?

Barmilyen tanacsot szivesen veszek, es igen, tudom hogy nagyon el vagyok hizva :(

2022. aug. 22. 21:51
 1/9 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem kérj segítséget szakembertől. Adjon egy megfelelő útmutatást, aztán ha belejössz, csinálhatod egyedül is.

Ha kb (hogy lehet ez kb?) 3 hónapja szültél, akkor pláne fontos, hogy megfelelő gyakorlatokat végezz. A méhed tartószalagjai még mem álltak vissza, ilyenkor még nem szabad ugrálni, futni... Először regenerálódni kell, utána lehet formálódni.

Érdemes megvizsgálni, szétnyílt-e a hasizmod. Ha igen, rtm tornával helyrehozni.

2022. aug. 22. 22:07
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Bármilyen változtatást fokozatosan vezess be (pl. ha kevesebb kalóriát vinnél be, akkor apránként csökkentsd, mozgást is fokozatosan növeld). Így időben látni fogod, ha csökkenne a tejmennyiség és visszaléphetsz.
2022. aug. 22. 22:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Toltsd le a yazio alkalmazást, ott állítsd súlymegtartásra a szoptatás miatt.

Majd az szépen kiszámolja neked hány kaloriát egyél.

Próbáld tartani a kalóriát, ilyen korán ne kezdj el ugrálni, inkább séta akár gyorsabb tempóban, ha a baba engedi vagy 12000 lépés.

A szenhidratra figyelj de ha a napi kalóriádban benne vagy, kb mindegy mit eszel, csak hát ugye 3 sor milkával megvagy egy napra, úgyhogy úgyis normálisabb kajákat fogsz enni, ha nem akarsz reggel 10re kicsúszni.

Én szülés után 3 honappal lezdtem és így ment le mind a 8 kiló 6 hét alatt, ami rajtam maradt.

Gyorsan rá lehet állni a méregetêsre, adj neki egy hónapot, neked beválik-e.

2022. aug. 22. 22:22
 4/9 anonim ***** válasza:
78%

Mindenféleképp kérj segítséget szakembertől!

Ismerek egy esetet ahol a friss anyuka keto diétával akarta leadni a felszaladt kilókat. A keto ugye nagyon kalória szegény diéta. Nem is lett volna belőle baj, ha az anyuka nem szoptatott volna. Ugye alapból jócskán kevesebb enegriát vitt be, és amit be is vitt azt az anyatejen át leadta a gyerekének. Az agya nem kapott elég energiaellátást és súlyos károsodást szenvedett szép lassan pár hét alatt.

Nyugodtan élj egészségesebben, de arra mindig figyelj, hogy a szoptatással sok bevitt energiát elveszítesz. A gyereket ne féltsd, neki nem lesz baja, mert a szervezeted mindig el fog vonni annyit amennyi neki kell ha tud. Magad miatt figyelj erre.

2022. aug. 22. 22:34
 5/9 anonim ***** válasza:
78%

Teljes kiőrlésű cserével sokra nem mész, max kicsit tovább telít, de ha megeszed ugyanúgy beviszed a kalóriát. Inkább zöldségre válts kenyér helyett. Hagyd el a cukrot, cukros üdítőket. Sajnos irtad, hogy a húst nem szereted, pedig a sovány húsok fontosak,olyan szempontból, hogy alacsony a kalóriatartalma és jól telít, soká leszel éhes. A zöldségek is ezért jók, nyersen szinte bármennyit megehetsz, minimális a kalóriaértéke, telít.

Nagyon fontos a folyadék fogyasztás, ami víz legyen. Szoptatás mellett akár napi 3-4 liter is lehet.

Amúgy a helyedben egyenlőre arra figyelnek,hogy több most be jöjjön fel, majd ha már kevesebbet szopizik, akkor merülnék bele jobban.

Az is fontos ,hogy hogyan szültél, ha császárral esetleg, akkor q mozgás elkezdese előtt mindenképp keress fel gyógytornászt, aki foglalkozik hegkezeléssel vagy a császárvonal applikációt töltsd le.

Egyenlőre sétálj rengeteget, az biztos nem árt.

2022. aug. 22. 23:16
 6/9 anonim ***** válasza:
8%
Én ketoval fogytam le szoptatás mellett. És egyikünknek sincs semmi baja.
2022. aug. 23. 03:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig semmit nem mozogtál és vacakot ettél csak, akkor ha áttérsz teljeskiőrlésű dolgokra, több zöldség-hús kevesebb tészta kenyér alapokra és rendszeres mozgásra, akárcsak séta, kis otthoni torna már be fog indulni a dolog. Ahogy írtad életmódváltás kell, ami hosszútávú nem pedig fogyókúra. Olyan étrendet kell tartanod, amiben nem sanyargatod magad hirtelen hanem szépen fenntartható hosszú ideig.. A babának is jót tesz ha egészségesen étkezel. Ez legyen a cél és ne a fogyás. Az jönni fog vele idővel.
2022. aug. 23. 07:43
 8/9 anonim ***** válasza:
11%

A keto nem kalóriaszegény diéta, de mindegy. Az a friss anyuka valamit nagyon benézett, vagy félreértett, valószínűleg ugyanazt amit az ominózus válaszoló. Na de ezért nem is jók mindenkinek az ilyen típusú étrendek, mert ha nem nézel utána normálisan, vagy nem érted a működését, akkor könnyű elrontani és még káros is lehet. Na nem annyira, hogy agykárosodásod legyen, ha előtte nem volt...

Mindettől függetlenül szoptatás alatt én is óvatosan kezelném a kérdést, pedig ketóztam pár évet. Amire most (is) nagy hangsúlyt fektetek, hogy egészséges kajákat egyek, és meglegyen a vitamin és tápanyagellátottság. A helyedben én egy darabig teljesen elhagynám a kenyér és tésztaféléket, cukrokat, kész élelmiszereket. Ha csak rendes kaját eszel, akkor fogsz fogyni. Nyilván a mennyiséget is célszerű csökkenteni, nem kell annyival többet enni szoptatás alatt sem, mint azt sokan hiszik. Főleg, ha jócskán van tartalék is. De amúgy sem. A sovány hús engem speciel nem lakat jól túl sokáig, a zsírosban azért jóval több az energia. Csak ne tésztafélével egye az ember, mert akkor popsi lesz belőle 😁 Szóval a lényeg, hogy egyél egészségesen, táplálóan, sok rostot fogyassz. Nem mondom, hogy könnyű lesz, mert kell idő mire lejön az agy a cukorról (itt most a függőség részére gondolok). A 180 g nettó szénhidrát szerintem alapvetően elég sok. Ha zöldségeket eszel köretnek, akkor egy raklappal kell megenned, hogy az meglegyen. (Például 1 kg édesburgonya, vagy majdnem 2 kg cékla az kb 180 g szénhidrát.) Ergo ha nem eszel hülyeségeket, még számolgatnod sem kell.

2022. aug. 23. 08:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
A halat iktasd be, hacsak nem undorodsz tőle, kiváló fehérjeforrás, plusz az omega zsírsavak miatt a baba agyi fejlődésének is jó. Heti 1x-2x. Az üres kalóriákat iktasd ki. Finomított cukor, csoki, üdítő, szörp, fagyi. A szénhidrátot ne vond meg drasztikusan, nekem szoptatási tanácsadó mondta, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem a folyadék meg a fehérje serkenti a tejtermelést, hanem a szénhidrát. A jó szénhidrátok bevitelére és a mennyiségére figyelj. Nem a szénhidrát hial, hanem a kalóriatöbblet. A zöldségek, gyümölcsök, magas rost tartalmú ételek fontosak, hogy telítettnek érezd magad. A sok séta, gyaloglás jó kezdetben, komolyabban edzeni akkor kezdj, ha leadtál valamennyit a feleslegből, az ízületeid miatt.
2022. aug. 23. 08:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!