Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi ez a "protokoll", hogy...

Mi ez a "protokoll", hogy szülés után inkább sárguljon be a gyerek ha nincs tej, minthogy pótlást kapjon?

Figyelt kérdés

Nem volt tejem, és besárgult a gyerek, a kiszáradás fenyegette, szerencsére elég volt "csak" a kékfényezés meg a pótlás végül, de az infúziós kezelés is függőben volt.

Ilyenkor miért csodálkoznak, ha valaki tápszert csempész be és titokban vagy nem titokban eteti?

2022. aug. 6. 12:04
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
52%

Ahol én szültem ott adtak tápszert bárkinek aki kért vagy ha a baba súlya túl sokat csökkent akkor szóltak, hogy lehet neki adni.

Ha több mint 10%-ot esik akkor nem engednek haza 48 vagy 72 óra után.

Egyébként az én babám is besárgult és több más baba is amíg bent voltam, annak ellenére, hogy kaptak tápszert vagy volt tejük. Az én babám 3 hétig sárga volt, nem kapott rá semmit.

Az a baj, hogy itt már minden baj. Ha adnak tápszert akkor utána azon megy a balhé, hogy ‘ezért nem tudok szoptatni, mert erőltették a tápszert’.

Egyébként meg minden a saját elbírálásod. Adhatsz neki saját tápszert a kórházban, egyáltalán nem kell becsempészni és titokban etetni. Ahogy azt is visszautasíthatod ha adni akarnak neki, ha vállalod hogy bent tartanak amíg nem áll meg a fogyás.

2022. aug. 6. 12:27
 2/19 anonim ***** válasza:
34%

Cumizavar miatt.

Majd megérted, ha lesz babád.

2022. aug. 6. 12:32
 3/19 anonim ***** válasza:
32%
Itatópohárból is lehet adni a tápszert és akkor nem alakul ki cumizavar.
2022. aug. 6. 12:37
 4/19 anonim ***** válasza:
50%

A babák 99 %-a besárgul és 99 %-uknál beavatkozás nélkül el is múlik 2-5 hét alatt. Ezért hívják élettani sárgaságnak.

Na ezért nem tolják a tápszert, helyette nézik a billirubin szintet.

2022. aug. 6. 12:38
 5/19 anonim ***** válasza:
65%

Nem minden baba fogadja el az itatópoharat!

2022. aug. 6. 12:39
 6/19 anonim ***** válasza:
53%
Ez egy tévhit, hogy ettől sárgul be a baba. Már nagyon régen megdőlt, nem is értem, hogy hozhatják még mindig összefüggésbe ezt a kettőt.
2022. aug. 6. 13:12
 7/19 anonim ***** válasza:
26%
Nálunk az egyik csecsemős nővérnek aludni volt kedve éjszaka és hiába mondtam, hogy nekünk nem kell tápszer, hozta. Aztán mérgesen vitte ki reggel.... Szóval ha kellett, ha nem hozta. Aztán a fiam kék fény alá került 24 órát, de ezen kívül is úgy voltam vele, hogy az a pár csepp előtej is elég még neki, ingerelje csak a mellem, hátha hamarabb beindul a tejem. És így lett. Halkan megjegyzem, mielőtt valaki azt mondaná, hogy éheztettem, hogy nem sírt többet egy átlagos újszülöttnél, szóval nem ordított órákat piros fejjel és én eközben vertem volna a mellem, hogy márpedig elég neki, ami van! Sajnálom, hogy nálatok így alakult, de legtöbbször tényleg elegendő csak az előtej és a korai tápszer sok esetben hozza magával azt, hogy kevés a tej!
2022. aug. 6. 13:24
 8/19 A kérdező kommentje:

2, mi az, hogy majd ha lesz babám? 😂

Most szültem... Azért írtam a kérdést ki.

2022. aug. 6. 15:37
 9/19 A kérdező kommentje:

De nekem még most sincs elegendő.

Ha arra vártam volna, hogy legyen, még mindig bent lennénk.

2022. aug. 6. 15:38
 10/19 anonim ***** válasza:
29%

Mert nem èrtenek a szoptatàstàmogatàshoz. Csak egy betanult szöveget szajkòznak, tudàs nincs mögötte (tisztelet a kivètelnek).

Az, hogy a csecsemő gyomra cseresznye mèretű, nem azt jelenti, hogy nem kell ennie, hanem hogy gyakran kell ennie keveset.

Ahhoz, hogy az anyàk 99% szàzalèkànak sikerüljön a szoptatàs, ahhoz biztosìtaniuk kellene a feltèteleket: 24 òràs közös elhelyezès, ha az anya nem bìr mozogni, akkor egy szemèly maradhasson vele, nyugalom.

Ha ùgy tűnik, hogy nem eszik a gyerek eleget, akkor bìztatni kell az anyàt, hogy minèl többet legyen a baba mellen. Meg kell vizsgàlni, hogy a baba hatékonyan tud-e szopni, ha nem, akkor ennek okàt orvosolni. Ha ez hosszù ideig tart, akkor fejőgépet biztosìtani az anyànak, hasznàlatàt megmutatni.

Ha kizàròlag szoptatàssal nem jut a pici elèg tejhez, akkor az anya lefejt tejèvel, ennek hiànyaban màs nő tejèvel szoptatasbarat mòdon kène pòtolni. Szinte minden babàt lehet kiskanàllal, kispohàrbòl, soft cuppal etetni. Ha az anyànak nincs mèg elèg teje, akkor sns (szoptanìt kèszülèk) is szòba jöhet. Ha a baba nem tud vàkumot kèpezni vagy nyelni, akkor szondàn àt lehet tàplàlni.

Ez sokkal bonyolultabb, mint azt szajkòzni, hogy szoptass, mìg esetleg ki nem szàrad a gyerek, akkor meg tàpszerezni cumisüvegből.

2022. aug. 6. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!