Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan szoktassam le? Már...

Hogyan szoktassam le? Már belefáradtam nagyon.

Figyelt kérdés
17 hós kislányom le szeretném már szoktatni a ciciről, de félek, hogy esetleg fogyna, vagy ilyesmi...kell ilyenkor tápszer,(ha kell milyen?) vagy csak elég neki az étel?
2010. szept. 22. 19:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Hát nem írtál valami sokat. Milyen gyakran szopik most? Mennyit eszik, milyen az étvágya? Milyen alkalmakkor szopik? Pl. altatás

A legfontosabb a fokozatosság, hogy egyszerre egy szopival álljatok le maximum. Őszintén mondd meg neki, hogy a cici elfáradt, most pihen és kínáld esetleg mással. A tápszer ennyi idősen már nem kötelező, de ha téged megnyugtat adhatsz is neki.

Nagy fontos, hogy érezze nem utasítod el, ölelgesd sokat, biztosítsd a szeretetedről, akkor is ha esetleg nem adsz épp neki cicit. Ha az utolsót is elhagyja akkor akár búcsú bulit is tarthattok, és kaphat valami nagylányos ajándékot. De ne kapkodjátok el, mert egy életre nyomot hagyhat a lelkében.

2010. szept. 22. 19:09
 2/13 A kérdező kommentje:
igen, sajnos az a gond, hogy még napi 5-ször is szopik, és egész éjjel is a szájában van, mert mellettem alszik..de egyébként az ételt is elfogadja jó étvágya van.
2010. szept. 22. 19:13
 3/13 anonim ***** válasza:
62%
Első vagyok megint. Mi is együtt alszunk, mondjuk nincs egész éjjel a szájában, de kiakadnék, ha igen. De persze vannak éjszakák, amikor óránként fél óránként ébred. Ha kíváncsi vagy mások tapasztalatára itt egy link: [link]
2010. szept. 22. 19:20
 4/13 anonim ***** válasza:
48%
Barátnőnek az "Aludj jól gyermekem" című könyvben leírt módszerrel 1 hét alatt végigaludta a 14 hónapos kislánya az éjszakát, és azóta is alszik - fél éve.
2010. szept. 22. 21:44
 5/13 anonim ***** válasza:
16%

5 eleg sok szerintem ilyen korban mar. A fiam nagyon cicis, de 3x szopizik csak mar 11 hosan. Szerintem adhatsz neki tehentejet mar lassan vagy tapot.

Ha nagyon ciki, adj neki lefejt tejet, de csorosbol mar. A lenyeg a cicirol valo levalas.

2010. szept. 23. 09:22
 6/13 anonim ***** válasza:
Az elozo vagyok: kell neki taj mindenkepp, etel nem eleg nekunk sem.
2010. szept. 23. 09:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
OFF: Kedves utolsó, elég nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy a babád nagy szopis. Én több 2,5 évest is ismerek, aki ennél jóval többet szopizik. Nem mellesleg a WHO ajánlása szerint egy éves korig nem szabad csökkenteni a szoptatások gyakoriságát. Szóval nem a szopik kiváltása, hanem csak hozzátáplálás zajlik. Ezt csak a tisztánlátás kedvéért írom le. (Mellesleg én most kezdem a 3. hónapot a pocaklakómmal, a fiam 14,5 hónapos és úgy napi 10x szopizik. ;) )
2010. szept. 23. 11:46
 8/13 anonim ***** válasza:
21 hónapos a kisfiam, és még szopik, elég gyakran. Három szopi egy nap? Az nagyon-nagyon kevés, bár mi tartanánk itt:) De nem lehet, mert a kisfiam tényleg nagy cicifüggő. Szerintem a napi 7-8 alkalom simán megvan nálunk, mellette persze szinte mindent megeszik. Én úgy érzem, hogy nem lesz egyszerű az elválasztás, inkább úgy mondom, hogy valószínűleg sokára lesz még,hogy teljesen elhagyjuk, mert nagyon-nagyon ragaszkodik hozzá. Kérdezem tőle, hogy szereted a szopizást? Nevetve bólogat:) Ő sem ivott meg egyetlen korty tápszert sem, pedig egyszer vettem egy dobozzal olyan 7-8 hónapos korában, de az egész a kukában landolt. Hetekig próbálkoztam vele, de nem fogadta el. Az a helyzet, hogy a tej, kakaó sem igazán kell neki. Napi szinten talán 2-3 dl-t iszik meg.
2010. szept. 23. 12:03
 9/13 anonim ***** válasza:
49%
gyerekorvost kérdezd meg, de szerintem kelleni fog tápszer is, nem csak a kaja simán.
2010. szept. 23. 14:48
 10/13 xStefix ***** válasza:

Kb. fél liter tej alapú tápláléknak még meg kell lennie ebben a korban is. Ha nem tápszer, akkor lehet babatej vagy már lassan rendes tehéntej is.

És igen, a hosszú távú szoptatás hosszú távú program.. :)

2010. szept. 23. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!