Két hete nem szoptatok és nem fejtem már mert belefáradtam. Babám 6 hós. Még mindig szivárog egy kis tejcsi ha megnyomom a cicim. Szerintetek vissza lehet hozni az anyatejcsit? Hogyan?
Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 14:03
1/3 anonim válasza:
Miért hagytad abba a szoptatást? És a fejést? És most miért akarod újra visszahozni? Egyébként úgy tudod, hogy újra szoptatni kezded a picurkádat és rásegítesz fejéssel homeopátiás golyócskával(urtica urens, ricinus communis). De nem értelek még most sem. Leírnád ez miért alakult így, persze csak, ha nem gond.
2/3 A kérdező kommentje:
egyre csökkent a tejem és bármit csináltam nem lett több. urticát szedtem fejtem már óránként szoptattam és semmi. tápszert kellett adnom és onnantól kezdve nem kellett neki cici csak éjszaka amikor félálomba volt és nem tudta mit is adok a szájába. fejni nem tudok nem jön semmi, soha nem is jött. kézzel, géppel tökmindegy. szeretném újra szoptatni őt, mert anyatej párti vagyok. remélem sikerülni fog. egyébként előtte is alig bírt 70- 80at kiszívni. sokszor éhes is maradt pótolnom kellett. most megpróbáltam kézzel fejni és 10-et sikerült de több nem jön.
2010. szept. 22. 15:16
3/3 anonim válasza:
Úgy hallottam, legalább 40 nap mire teljesen elapad a tej. Tehát még nem késő (ha egyáltalán lehet késő). A szokásos tejszaporító módszereket próbáld. Ha a baba nem akar szopizni, próbáld egy nap többször is fejni, még ha nem is jön belőle semmi, hátha beindul, előtte-közben masszírozd át alaposan. Ha nem éri inger a melledet, az összes többi módszer (tea, sör, bogyók) mit sem ér. Nekem a fejésnél az vált be, hogy pár percig fejem az egyiket, ha nem jön semmi, átrakom a másikra, és váltogatom addig, amíg be nem indul a tejleadó reflex. Miután megindul, és egy idő után már csak cseppenként jön, megint átteszem a másikra. Az erősség is számít, próbálj annyi vákuumot adni neki, amennyit a babád szokott, se többet, se kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!