Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Milyen dolgok váltak be...

Milyen dolgok váltak be nektek, hogy jobban legyen tejetek? Ételekre, italokra, élelmiszerekre gondolok itt. Ha vannak, voltak persze.

Figyelt kérdés
Illetve: Mit kerültetek szoptatás alatt? Vagy ez teljesen egyéni, ki mit tud megenni anélkül, hogy a babára hatással legyen? Gondolok itt a káposzta félékre. És persze rengeteg más gyümölcsre, zöldségre, amik ugyancsak felfújnak. Szinte mindegyik mondhatni... De a zöldség-gyümölcs fontos.
2022. júl. 26. 07:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
53%

Karamalz, más mentes sör, Mecsek szoptatós tea, laktoherb tea, baracklé, ezek voltak az időszakos megmentők. Plussz rengeteg szénhidrát, és napi 4-5 liter víz. Meg a rengeteg szoptatás és komfortszopi, mikor kellett akár napi 10-12 órát is mellén volt. Mikor még nem, fejtem, akkor is semmi nem jött. Az első 3 hónap volt ilyen túlélős, után már ment. Több mint 2 évig szoptattam.

Amit nem ettem 5 hónapig, az a tejfehérje és a tojás volt, pöttyös és hasfájós volt tőle. Ezt neked kell kitapasztalni hogy mire érzékenyebb kicsit a pocakja, de általánosságban minden lehet enni amíg nincs tünete a babának.

2022. júl. 26. 11:19
 12/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek!
2022. júl. 26. 19:20
 13/18 anonim ***** válasza:
37%
Én is tippként kaptam, nekem a tojáslevestől gyakorlatilag ömlik, 1 óra alatt átáztatok vele egy melltartóbetétet melltartóstul.
2022. júl. 26. 19:21
 14/18 anonim ***** válasza:
48%
Jó néven venném, ha az 5. választ lepontozó két szoptatási szakértő megindokolná, mi nem helytálló benne?
2022. júl. 26. 19:24
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
14. Tuti a bőrkontankt lesz a hiba, figyeld meg. Engem egyszer jól elküldtek a fenébe, hogy milyen ősanya vagyok mert javasoltam a bőrkontaktot. Szerintük a baba helye a kiságyban van, nem az anyuka meztelen mellén :D
2022. júl. 26. 20:36
 16/18 anonim ***** válasza:
77%

15. Ja, hát ők lehet tudnak távszoptatni is 😅

Nem tartom magam ősanyának, éjszaka kiságyban alszik a babám, de nap közben amikor csak tehetjük, együtt heverészünk a nagy ágyon, ő egy ujjatlan kis rugiban, én meg alsóneműben, és ez megy már 2,5 hónapja. Van is tejem, amennyi csak kell neki, igaz, mellre is teszem, amikor csak igényli, és hagyom konfortszopizni, ha kell, akár egy órát is.

Tudom, iszonyatos ez, amit leírtam, kérem is, hogy kövezzenek meg virtuálisan. 😂

2022. júl. 26. 20:46
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem, amitől úgy tűnt, hogy több lett: sok-sok szénhidrát (napi egy zacskó keksz elment simán), hibiszkusz tartalmú gyümölcsteák (részben segített a megfelelő folyadékbevitelben, részben a hibiszkusz is segíthet), sokat volt a baba mellen (egy-egy nyűgös cicin cumizós nap után másnap feszült a mellem), lelki nyugalom (ha volt valami stressztényező, a tej is kevesebb lett). De egyik se volt olyan egetrengető, kivéve mikor egész nap a cicin lógott, az tényleg sokat számított.
2022. júl. 27. 14:44
 18/18 anonim ***** válasza:
Semmi extrát nem tettem, sőt még diétázni is elkezdtem, nem apadt el a tejem, sőt konkrétan ömlött.
2022. júl. 31. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!