Hogy nyújtsam a szoptatások között eltelt időt, ha folyamatosan enne a babám?
Habos, zöld kaki tényleg a túl cukros tejre utal. Mellváltás csak 3-4 óránként segíthet. Váltás előtt fejhetsz egy decit az új ciciből, hogy kijöjjön a cukros tej.
Elvileg az itt leírt is segíthet, hogy hamarabb jusson a baba a zsíros tejhez:
10-es vagyok. Egy DECIT fejni egy mellből? A felének is úgy örülök két mellből, mint a messiásnak, ha kimarad egy éjszakai szopizás, nemhogy 3-4 óránként.
(Bár megjegyzem, hogy a baba sokkal hatékonyabban szív, mint a mellszívó, ez biztos, pedig kórházit béreltem.)
Kérdező az enyém is ezt csinálja, ha nem hagyom mellen tovább és ébresztgetem. Elalszik, leteszem és 10 perc múlva ordít, mert farkas éhes.
Nálunk csak egyszer-egyszer van zöldes kaki, a védőnő szerint teljesen normális, nem kell tőle megijedni.
#14, akinél az a baj, hogy túl sok cukros első tejet kap a baba, az nemhogy fog tudni egy decit fejni szopi előtt, de utána még a gyerek is jól fog lakni. A habos zöld kaki az erős túltermelésre jellemző. Az más persze, akinek a fejőgépre nem reagál a melle, ők nem tudom, mit tehetnek a fent vázolt esetben.
Kérdező, ha sok a tej és azért zöld a kaki, akkor nem kell az elapadástól tartanod. Az fokozatos. Ha kicsit apad, akkor arányaiban több zsíros tej jut a babának. Viszont ha szűkös a tej és azért ébred folyton, akkor nyilván nem ez a jó út.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!