Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig fájt a szoptatás?

Meddig fájt a szoptatás?

Figyelt kérdés

6 hetes a babám és rettentően fájnak a bimbóim, sokszor azt érzem, hogy nem bírom már, ha hozzáér vakami a falat tudnám vakarni. Nem sebes, de mintha lehorzsoltam, vagy megégettem volna...

(Beszéltem szoptatási tanácsadóval, jól tapad mellre.)

Aki küzdött ezzel, annak meddig tartott, illetve mi segített?

2022. júl. 14. 10:02
 1/9 anonim ***** válasza:

bimbóvédő?

bimbóápoló krémet használsz? próbáltál többfélét?

2022. júl. 14. 10:04
 2/9 anonim ***** válasza:
36%
Addig van rajta csak, amíg eszik? Vagy szokott rajta még cumizni is? Simán lehet attól, hogy amikor már nem eszik és csak cuminak használja, akkor kiázik a bimbód és az nagyon tud fájni. Amikor már nem evésre használja, akkor vedd el tőle.
2022. júl. 14. 10:20
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
Nekem sajnos addig amíg abba nem hagytam és lett tapszeres a fiam de nálunk kiderult hogy neki nem fejlodott ki rendesen a szopo reflexe, orvos által álltunk att a tapszerre.
2022. júl. 14. 10:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Tanácsadó megnézte nincs letapadva a nyelve? Sokszor nem veszik észre a kórházban.
2022. júl. 14. 10:25
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem az egyik volt ilyen amit írsz. Pár hónap volt, pontosan nem emlékszem mennyi. Utána még 1 évig szoptattam. Én bimbó védővel kentem.
2022. júl. 14. 10:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem akkor múlt el, mikor 4 óránként valtottam mellet es a pihenő mellbimbót jó vastagon bekentem Bepanthennel. 2 nap alatt megszünt a probléma. Kitartas!
2022. júl. 14. 11:29
 7/9 A kérdező kommentje:

Megnézte, minden rendben van vele. Egy picit gyengék a száj körüli izmai, ezért még harapással/rászorítással kompenzál, valószínű ez okozza a bajt. :/ Mivel így nem túl jó még a technikája, sokáig tart egy evés (1-1,5 óra), nincs is túl sok tejem, így most váltva szoptatok/fejek, de a bimbóim már kivannak. A tanácsadó szerint meg fog erősödni, javulni fog a technikája, rövidülni fog a mellen töltött idő és ez a bimbóimnak jót fog tenni, csak ki kell tartani. Hát marha nehéz... olyan szívesen dugnám inkább a cumisüveget a szájába. :(

Mivel nincs túl sok tejem, két mellből szoptatok minden alkalommal így nagyon regenerálódási ideje sincs. :( Most épp a harmadik féle krémmel próbálkozom, ez talán most úgy érzem segít is picit, de nem kiabálom el.

2022. júl. 14. 11:49
 8/9 anonim ***** válasza:
72%
7. Tudom milyen amikor az ember szoptatni akar, de ha eddig senki nem mondta neked hát én mondom, hogy ugyanolyan jó anya leszel, ha adsz neki cumisüveget. ❤️ A te egészséged és jóléted is fontos. Amúgy most lehet szétszednek, de tesóméknál hasonló probléma volt, dévényeshez vitte és kiderült feszes az arcizma. Pár alkalom után semmi probléma nem volt. Egy próbát megér, de ne tedd tönkre magad!
2022. júl. 14. 12:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem kb két hétig fájt, de akkor annyira, hogy volt amikor már sírtam, ha megébredt, ki is voltak sebesedve. Aztàn mint amit elvágtak azóta nem fáj. Szintén 6 hetes babám van.

Eleinte kenegettem kicsit, de mivel - hiába “ehető” elvileg - hamar lemosásra került és úgyse lehetett volna fent egy egész estét gyorsan abbahagytam. Bimbóvédőt vettem de nem lett kibontva sem.

2022. júl. 14. 18:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!