Meddig fájt a szoptatás?
6 hetes a babám és rettentően fájnak a bimbóim, sokszor azt érzem, hogy nem bírom már, ha hozzáér vakami a falat tudnám vakarni. Nem sebes, de mintha lehorzsoltam, vagy megégettem volna...
(Beszéltem szoptatási tanácsadóval, jól tapad mellre.)
Aki küzdött ezzel, annak meddig tartott, illetve mi segített?
bimbóvédő?
bimbóápoló krémet használsz? próbáltál többfélét?
Megnézte, minden rendben van vele. Egy picit gyengék a száj körüli izmai, ezért még harapással/rászorítással kompenzál, valószínű ez okozza a bajt. :/ Mivel így nem túl jó még a technikája, sokáig tart egy evés (1-1,5 óra), nincs is túl sok tejem, így most váltva szoptatok/fejek, de a bimbóim már kivannak. A tanácsadó szerint meg fog erősödni, javulni fog a technikája, rövidülni fog a mellen töltött idő és ez a bimbóimnak jót fog tenni, csak ki kell tartani. Hát marha nehéz... olyan szívesen dugnám inkább a cumisüveget a szájába. :(
Mivel nincs túl sok tejem, két mellből szoptatok minden alkalommal így nagyon regenerálódási ideje sincs. :( Most épp a harmadik féle krémmel próbálkozom, ez talán most úgy érzem segít is picit, de nem kiabálom el.
Nekem kb két hétig fájt, de akkor annyira, hogy volt amikor már sírtam, ha megébredt, ki is voltak sebesedve. Aztàn mint amit elvágtak azóta nem fáj. Szintén 6 hetes babám van.
Eleinte kenegettem kicsit, de mivel - hiába “ehető” elvileg - hamar lemosásra került és úgyse lehetett volna fent egy egész estét gyorsan abbahagytam. Bimbóvédőt vettem de nem lett kibontva sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!