Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Honnan tudhatom, hogy jól...

Honnan tudhatom, hogy jól lakott a babám?

Figyelt kérdés

4 hetes a babám. Eddig mindig hagytam, hogy addig egyen, ameddig szeretne (20-30 perc volt max), de ez mostmár ott tart, hogy 1,5 órát cicin van, majd fél-1 óra múlva kezdjük előről. Ha korábban leválasztom, ordítani kezd, nyughatatlanul, amíg bele nem alszik. Ez lenne a normális?

Próbáltam a védőnőtől segítséget kérni, de szerinte ez így van jól, ha a babám állandóan cicin akar lenni, akkor legyen ott, ez ehy ilyen korszak. Mivelvan elég pelus, biztos nem kevés a tejem. Én ezt így már nem sokáig bírom cérnával. Iszonyatosan fájnak a bimbóim és az egész életem egy nagy szoptatás, miközben mindenkinél azt olvasom, hogy 20-30 perc alatt jól lakik a babája.

Felvettem a kapcsolatot egy laktációs tanácsadóval, de csak jövőhéten tudunk találkozni. Én most azt érzem, hogy így már 2 napot sem bírok ki.

Volt valaki hasonló helyzetben? Segített valami?

2022. jún. 28. 19:07
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Elvileg egy baba 15-20 perc alatt jól lakik, utána csak cumizik. Ha nagyon rossz érzés, akkor hagyd abba, és csak tedd magadra, de ne add oda a melledet. Igen rövid idö alatt így is meg fog nyugodni, mert hallja a szßivdobogásodat, érzi az illatodat.
2022. jún. 28. 19:35
 2/8 anonim ***** válasza:
28%
Ez a normàlis, amit a gyereked csinàl. Egy hónapos gyerek mellett mi màsròl szòlna az èleted?!? Nem tudom hol olvastad, hogy 20-30 perc alatt jollakik a baba, de vagy hazudnak, vagy nagyobb a gyerekük.
2022. jún. 28. 19:47
 3/8 anonim ***** válasza:
80%
Kettes: nem, még egyhónapos gyerek mellett se kell hogy 0-24 szoptatástól szóljon az életed. És nem, nem hazudnak, akik szerint 20-30 perc alatt jóllakik egy ekkora baba... Az egy más kérdés, hogy ebben a korban a testkontaktusra nagyon nagy az igényük és ezt érdemes is kielégíteni, de nem feltétlenül úgy, hogy folyamatosan a szájukban van egy mellbimbó.
2022. jún. 28. 20:01
 4/8 anonim ***** válasza:
38%

Az meg megint egy más kérdés hogy a komfort szopás segíti a tejtermelést. Szóval ha nem hagyja úgy szopizni ahogy akar, ne csodálkozzon ha előbb utóbb kevés lesz a teje.

Egy 1 hónapos baba mellett nincs fontosabb mint az ő igényeinek kielégítése

2022. jún. 28. 20:24
 5/8 anonim ***** válasza:
49%
Így van. És neki nem feltétlenül az az igénye, hogy a szája be legyen tömve valamivel folyamatosan. Lehet, hogy álmos/fázik/melege van/kényelmetlen a póz, amiben van/kényelmetlen a ruha, amiben van, stb. Nem mindenre az a válasz, hogy cupp egy mellbimbó.
2022. jún. 28. 20:31
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
Ennyi idősen nekem is 1 óra volt mire jóllakott. Kis komfortszopi, párat kortyolt, majd megint komfort.kb 2 hónapos korától lett fél óra
2022. jún. 28. 20:38
 7/8 A kérdező kommentje:

Ugyanaz van, mint a 6-osnál. Állandóan birizgálom, hogy szopizzon, de így is nagyon lassan eszik és szerintem a tejleadó reflexem is iszonyú lassú lehet, vagy kevés a tejem, vagy tényleg nem tudom már mire gondoljak, de ez így nem állapot.

Ha csak szeretetre vágyik, azt nem hangos cuppogással, kézcsócsával, nyelvnyújtogatással jelzi. Olyankor magamhoz ölelem, megdajkálom és már meg is nyugszik. Ellenben ha leválasztom a ciciről mielőtt megelégedetten elengedné, akkor ordít és sehogy nem nyugszik meg, csak ha belealszik a sírásba. Én egyáltalán nem gondolom, hogy ez azért lenne így, mert minden gondját azzal próbálom kezelni, hogy "betömöm a száját".

2022. jún. 28. 20:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Próbáld meg ezt:

[link]

A lényeg, hogy szoptatás közben, mikor a baba abbahagyja a nyelést, akkor elkezded nyomogatni a melled, mintha fejnél. Ezzel kiválthatsz még egy tejleadó reflexet. Megoldás lehet, ha túl sokáig tart a szoptatás vagy túl gyakran kéri a cicit a baba (vagy ha kevés a tej, de nálad nem ez van elvileg).

2022. jún. 29. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!