Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Honnan tudom, hogy jól lakott...

Judit8601 kérdése:

Honnan tudom, hogy jól lakott a babám?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

2 hónapos és tápszert és anyatejet is kap. A picuri minden előjelzés nélkül elkezd visítani, 5 perc visítás után cuppog, tömi az öklét a szájába és nyújtogatja a nyelvét. Gondolom éhes, ezért megetetem. Megkapja a korának és súlyának megfelelő adagot, de pár pillanat múlva megint sír és rágja az öklét. Ha nem adok neki, nem hagyja abba a sírást és mindkettőnknek egy kínzás. Ha adok neki, 80% esély van rá, hogy sugárban kihányja, vagy egy nagyon nagyot bukik. Én úgy tudtam, hogy a babák tudják mikor van tele a poci, hisz az ISZSZ erre alapszik. Az én kislányom ennek ellenére mégis folyton többet követel, mint amit lent tud tartani.

Valakinek van valami tuti tippje, hogy honnan állapítsam meg, hogy mikor van tele? A cuppogást félreértelmezem, és azt jelzi, hogy rosszul van? Létezik, hogy baj van a gyomrával és ezért nem tudja bent tartani a kaját?

A válaszokat előre is köszönöm!

Sziasztok!

2021. szept. 29. 10:56
 1/2 anonim ***** válasza:

Mennyit eszik? Tápszerből milyet kap?

Több lehetőség is van. Az egyik, hogy már nem éhes és azért tömi az öklét, mert fogzik. Tudom, furán hangzik egy két hónapos babánál, de a fogzás már a születéskor elkezdődik, mocorognak a fogcsírák, persze lehet, hogy csak 5-8 hónaposan vagy 1 évesen bújnak ki az első fogacskák. A cici/ cumi lehet, hogy megnyugtatás neki ilyenkor és azért sír, mert szüksége van rá. Játszócumit használtok? Az lehet ilyenkor egy alternatíva.

A másik ami fontos, hogy hányszor és mekkora mennyiséget bukik vissza? Vannak nagyon bukós babák. Létezik bukás elleni tápszer. Az sűrűbb, jobban megmarad a gyomrában.

Ha viszont minden étkezéskor nagy mennyiség jön vissza, akkor komolyabb gond is lehet.

2021. szept. 29. 18:03
 2/2 anonim ***** válasza:
0%
A babának a cici a kapcsolat az anyukájával. Nem feltétlen éhes. Téged akar, rajtad akar elaludni. Ezért van a GYED, hogy a gyermekeddel lehess, amaz meg cicizhessen 24 ből 20 órát. Majd megszokod.
2021. okt. 2. 01:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!