Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akinek kezdetben volt teje,...

Akinek kezdetben volt teje, de pár hét/hónap után pótolni kellett, mi volt az oka?

Figyelt kérdés
2022. jún. 8. 17:34
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Igény szerint igen, nagyjából napi 7-8x kér cicit átlagosan, éjjel 2x kel, egyébként durván 3 óránként.

Amúgy nehéz hetünk volt, sok programmal, esküvő, látogatók, stb... Nem tudom, hogy ez lehet-e az oka. Most már pihenünk! :(

2022. jún. 8. 19:34
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Ez simàn lehet

Nem voltàl byugidt

Nem ittàl eleget

Nem szàntad rá az otthon megszokott időt.

A baba is érzi a megvàltozott helyzetet.

2022. jún. 8. 20:32
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, ezek a mai védőnőkkel mi van… Nekem 3 barátnőmből 3-nak pótólni kell, úgy, hogy van tej. Pl olyan, hogy 20 percnél ne legyen többet cicin a baba. A maradékot pótolja, hiába van még teje. Meg hasonló okosságok. Akkor már én is tápszerezhetnék. Az elején volt, hogy egy órát is elnyammogott. Eredmény: tele a fagyasztó tejjel.
2022. jún. 8. 20:58
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha adhatok egy jótanácsot:

Hagyd el a mérleget. Csak elbizonytalanít.

A baba kedélyállapotát figyeld. Éhes kisbaba nem fog csendben maradni.

2022. jún. 8. 21:33
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok.

Ha én elhagytam volna a mérleget, éhen is hal a gyerekem. Órákat cicizett a fiam, de nem evett semmit, csak cumizott.

Le lettem ugyan pontozva, de akkor is leírom, hogy még a 3-asnak is igaza van. Sok marhaságot mondanak az állítólagos "szakemberek".

A lányom nagyon-nagyon jól szopott. Sajnos elkapott 5 hetesen egy náthát, és bekerültünk a kórházba, mert befulladt. 1 hétig ott voltunk, de amikor már jobban volt, akkor evett, ahogy szokott. Ott állt mellettem a nővérke, és 20 perc után lekapta a gyereket a mellemről. Szerinte túletettem, és azért bukik sokat. És azért is nyűgös egész nap. Mondanom sem kell folyamatosan ordított, mert nem hagyták enni. Egy újszülött 50-60 percet is mellen van, és ezt a csecsemőosztályon nem tudják?! Lemérték, ja, evett 50 grammot, az neki elég. Mondtam 120-at szokott enni, erre ki voltak akadva, hogy hasfájós lesz, mert túletetem.

A fiam meg 10 gr-ot szopott, a védőnő szerint az simán elég neki. Ha rá hallgatok, éhen is hal.

2022. jún. 8. 22:29
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom,de jó,hogy nem mértem a 2 év szoptatás alatt 1x sem.....mennyi idegtől menekültem meg!
2022. jún. 8. 22:46
 17/31 A kérdező kommentje:

Persze, én sem akarnám minden evés után mérni, de gondoltam a heti mérés csak mutat valami tendenciát. A kisfiam különben nem volt nyűgösebb, mint máskor, így nekem nem tűnt fel semmi. Viszont ha most nem mérünk, én abban a tudatban vagyok, hogy rendesen beállt már a termelés, nem kell órákig feküdnöm vele, és mondjuk ezt a hetet is túlszervezem.

Sajnos valami miatt nekem eddig sikerült fejni, hiába pumpálom, nem jött belőle semmi, max pár csepp, aztán mikor meg mikor ráteszem a babát, hallom ahogy nyeldekel. Sose láttam a tejem.

A másik, hogy evést magától még szinte soha nem hagyott abba, én szoktam leszedni, amikor már látom, hogy mondjuk 10-15 perce már nem nyel, csak cumizik, így is sokszor 40-50 percig rajta van, ami kezdetben egy óra is volt, vagy másfél. Így még csak az a jó érzésem sincs meg, hogy na, elengedte, végre jól lakott.

Ezeket csak azért írom, mert úgy érzem, hogy a táplálásával kapcsolatban semmilyen támpontom nincs, csak az a tudat, hogy gyarapszik, ezért vittem heti mérésre.

2022. jún. 9. 03:37
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Keress egy szoptatási tanácsadót vagy legalább lépj be a szoptatási tanácsadás kérdezz felelek fb csoportba.

Ne vedd le ciciről. Tudom h sok idő meg minden de a komfort cicizés is fontos és segíti a tej termelést. Az hogy nem tudsz fejni nem jelent semmit.

Gondolom most ebben az egy hétben kevésbé is reagáltál az igényeire mert el voltál foglalva. Nem került annyit és olyan hosszan cicire.

2022. jún. 9. 04:11
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Felesleges hetente mérni. Nem egyenletes ütemben híznak. Nunk most úgy jött ki a dolog, hogy két hét különbséggel járunk gyerekorvoshoz és védőnőhöz. Mindkét helyem mérik, legutóbb az orvos látta, hogy 2 hét alatt alig hízott... Na igen, de nőtt 2 centit.

Rögtön jött a tápszerrel. Mondjuk egyébként is nyomja a kezdetektől, minden alkalommal fel akarja írni, meg magyarázza a tápszeres pótlást, holott 5 hónapos korára duplázta a születési súlyát, tökéletesen tartja a who szerinti görbéket.

Felhívtam a védőnőt, ő mondta, hogy ne aggódjak, a gyerek nem gép, most keveset hízott, viszont sokat nőtt, teljesen jól működik, nem kell tápszer

2022. jún. 9. 09:05
 20/31 A kérdező kommentje:

Hát sajnos a görbe sem az igazi :/

[link]

2022. jún. 9. 09:38
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!