Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Fejjem vagy ne fejjem?

Fejjem vagy ne fejjem?

Figyelt kérdés

mindenki azzal nyaggat, fejjem le szoptatás után a tejet. de csak 1-2ml jön ki. babám van, hogy óránként enne és eszik is. még ha azt a keveset is kifejem akkor mit adjak neki enni? most 3 hetes éjjel 3 óránként eszik, de nappal van, hogy az 1 órát sem bírja ki. hízik rendesen!!!!

nem tudom mit tegyek. ittam a szoptatós teákat, attól viszont fájt a hasa. többet is kipróbálta. homeos golyóktól sem volt több a teje. most kipróbálom a görögszéna teát, hátha több lesz a tej és a hasa sem fáj.

2008. dec. 18. 14:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az éjszakai 15 perc jobban hangzik, alszik is rendesen.

Mást nem tudok javasolni csak azt, amit írtam: próbáld ki az összebújást.

Én semmit nem adtam neki 6 hónapos koráig csak tejet.

2008. dec. 18. 15:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 6 hete szültem, azóta fejek, bár nem minden szopi után tudok, sokszor csak 2-3 óra múlva van rá lehetőségem. Nekem ugyanis begyulladt a mellem. Úgyhogy inkább felkelek éjszaka, ülök hajnalban a konyhában és fejek. Mert még egyszer nem szeretném azt a kínt átélni. Másrészt a lefejt tej a fagyóban elvan fél évig. Nem tudhatom, meddig tudok szoptatni, jól jöhet mg az az aranytartalék. ha más nem, akkor a főzelékbe.

És igenis büszke vagyok rá, hogy enyi idő alatt kb 5-6 litert tettem már el:)

2008. dec. 18. 21:33
 13/14 anonim ***** válasza:
51%

Szió!

Szerintem jó, ha fejsz. Én 5 hónapig fejtem és a kislányom 6 hónapig csak szopcsizott. Szerintem azért tudott addig kizárólag anyatejen "élni", mert a fejés miatt mindig elegendő volt számára a tejem.

Az egyik kolléganőm a most divatos "kereslet-kínálat elve" mellett tette le a voksát, és nem fejt. Kb. 9-10 hét után már a napi öt etetésből egyszer pótolnia kellett, mert nem volt elég a teje a babájának. Ekkor elkezdett fejni, és csodák csodájára a kisfia már most 5 hónapos, és csak anyatejes. Ő is beismerte, hogy nem működött az általa jónak vélt módszer (kereslet-kínálat) és a fejéssel vissza tudta állítani a tejtermelését.

Remélem, ezzel a történettel tudtam segíteni Neked a választásban.

Zita (34 hetes kislány anyukája)

2008. dec. 19. 09:20
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! arra jutottam, szopi előtt fejek egy kicsit, hogy ne az előtejjel lakjon jól. amit meg még bent hagy azt is kifejem! remélem beválik és nem akar óránként enni.
2008. dec. 19. 10:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!