Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Szülés előtt gondoltál úgy a...

Szülés előtt gondoltál úgy a szoptatásra, hogy az egy ciki (a babára és az anyukára tartozó) dolog lesz?

Figyelt kérdés
Már mint én most úgy gondolom, hogy senki előtt nem fogok szoptatni. Meg fog ez változni?
2010. szept. 15. 19:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Igen, szülés előtt is úgy gondoltam már, hogy ez egy intim dolog és ez nem is változott azóta sem, pedig már 15 hónapja szoptatom a kisfiamat. A kórházban persze kénytelen voltam mások előtt szoptatni, mert elkerülhetetlen volt, de ezt leszámítva csak a férjem lehet jelen a szoptatásnál.
2010. szept. 15. 21:46
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

könnyen lehet, hogy megváltozik a véleményed majd, de az is lehet, hogy nem. sokban függ ez attól is, hogy igény szerint szeretnél-e szoptatni, vagy az órát figyelve, szabályosan 3 óránként.

ha szeretsz eljárkálni otthonról a babával, pláne ha igény szerint szoptatsz majd, valószínűsíthető, hogy hamar megbékélsz a nyilvános szoptatás gondolatával, már csak azért is, mert kitanulod, hogyan lehet igazán diszkréten csinálni.

én eleinte szoptatós kendőt használtam, de aztán jött a kánikula, és úgy éreztem, szegény babámnak alig van levegője alatta, úgyhogy kendő nélkül szoptattam, szinte bárhol, de akkorra már megtanultam, hogyan lehet cicimutogatás nélkül etetni.

na meg ha jársz ilyen-olyan kisbabás programokra, mint pl. ringató, ott olyan nők vesznek majd körül, akik szintén a kisbabájukkal érkeztek, és sok mások előtt szoptató anyukával találkozhatsz, így könnyebben oldódnak a gátlások, míg nem egy idő után az ember, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga.

ha óra szerint szoptatsz, akkor nyilván ritkábban kerülsz majd olyan helyzetbe, hogy nyilvánosan meg kellene szoptatni a babádat, és lehet, hogy mindig utálni fogod, ha így alakul valamiért a napod.

2010. szept. 15. 22:04
 13/25 anonim ***** válasza:
előző voltam, kimaradt egy szó: "míg nem egy idő után RÁJÖN az ember, hogy ez a világ legtermészetesebb dolga."
2010. szept. 15. 22:06
 14/25 anonim ***** válasza:
Láttam olyan anyukát, aki nyilvánosan is szoptatta a babáját. Olyan ügyes volt, hogy semmit nem lehetett észrevenni belőle! Se rátétel, se szopcsi közben. Én így nem tudtam és nem is akartam: ez a mi kettőnk intim dolga volt.
2010. szept. 15. 22:08
 15/25 anonim ***** válasza:
76%

sokmindenben megváltozhat a véleménye az embernek szülés előtt és után. emlékszem, terhesen beszélgettem egy ismerősömmel, aki mesélte, hogy két évig szoptatta a fiát. kikerekedett szemekkel néztem rá: "hogy mi??? két évig??? atya úristen, én biztos nem fogok annyi ideig!"

néhány hónappal később már az igény szerinti, akár évekig tartó szoptatás mellett kardoskodtam. most két éves lesz a lányom és imád szopizni.

a kórházban nem volt szobatársam, és emlékszem, akkor láttam életemben először szoptató nőt a közvetlen közelemben, mikor néhány hetes volt a lányom, és egészen zavarba jöttem. akkor én még nagy leplek alatt takargattam az épp szopizó babámat még a szűk család előtt is. fél évvel később már parkban, vonaton, étteremben elfordulva, egyetemen, és plázában is gond nélkül szoptattam (az aréna plázában a baba-mama szoba botrányosan levegőtlen és büdös wc-szagú volt).

szóval igen, gyökeresen megváltozhat az ember hozzáállása bizonyos dolgokhoz, nem csak a szülés előtti és utáni állapotok közt, hanem már javában a babás időszakban is.

2010. szept. 15. 22:28
 16/25 anonim ***** válasza:
Én is így gondoltam, de nálam nem változott szülés után. Sőt undort is éreztem néha már, 2 hónapig szoptattam, de úgy hogy magamra zártam az ajtót mert szégyelltem magam. A kórházban háttal mindenkinek elszeparálva csináltam. Borzasztó volt, de reméljük neked változik.
2010. szept. 16. 07:58
 17/25 anonim ***** válasza:
78%

Engem szülés előtt az egész szoptatás dolog taszított. Csak a férjemnek mertem bevallani, hogy émelygek a gondolattól, hogy egy baba a szájába vegye a mellem. Aztán megszületett, és azonnal megváltozott a hozzáállásom. Most már a férjem és közelebbi nőismerősök előtt simán szoptatok. Sőt vettem szoptatóskendőt is, nem olcsó, azt hiszem 6000 Ft, de nagyon megérte! Vannak helyek (vonat, bank), ahol azzal sem szívesen etetném a kisfiamat, de pl. parkban, Margitszigeten, egy csendesebb helyre elvonulva simán.

De ahogy látod, ahány ember, annyiféle hozzáállás. Egyik sem rosszabb, mint a másik, Neked kell majd rájönnöd, mi az, ami számodra még belefér.

2010. szept. 16. 09:17
 18/25 anonim ***** válasza:
Én a férjem és a női rokonok előtt szoptattam már a babám, bár mostanában minden zajra figyel, így jobb ha kettesben vagyunk. Nyilvánosan nem tenném, de hozzáteszem több más országban tök természetes, és elfogadott dolog, és én pl. nem botránkozom meg azon ha látok ilyet.
2010. szept. 16. 10:33
 19/25 anonim ***** válasza:
0%

A másodikat szotatom másfél éve és szoptattam már nem otthon.

Diszkréten, de baroira nem érdekel , hogy mások mit gondolnak, a gyerekem és joga van hozzá.

Pl 7,5 hónapos volt, amikor a Római Szt. péter bazikilka tetjén szotattam meg, elbújva egy sarokba.

2010. szept. 16. 11:34
 20/25 anonim ***** válasza:

Most miért lenne ciki? A kérdés inkább az intimitásában rejlik:) Én is szoptattam már a lányom autóban,korházban(6hetes kontrolon) itthon a főbérlőnk elött(ezer éve ismer,miért lenne gáz),legjobb haverom elött,diszkréten persze,náluk is.Párom anyuja,mamája az elején kiment amikor szoptattam,de megkérdeztem miért mennek ki hisz csak az unoka/dédunoka uzsonnázik. Semmi gáz nem volt vele,azóta ők is ott vannak s nézik hogy milyen szépen eszik:) Jó amikor reggel az első szopi van 7kor amikor egy szál semmiben vagyok s fekszek az ágyban akkor ne zavarjon senki max a párom vagy anyum.

Soha nem voltam szégyenlős tipus..(Mondjuk egyszer a Palán kibukkant a cicim,az viszont ciki volt:Da hullám medencében)Egyébként mindenki felnőtt,mindenki evett,szoptatott,elvileg ez a világ legtermészetesebb dolga /kellene hogy legyen:)) 25/L (ma)

2010. szept. 16. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!