Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után kérjem magam...

Szülés után kérjem magam mellé a babát vagy csak szoptatásra? Kiváncsi vagyok a véleményekre és az élményekre?

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 19:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
73%
Javaslom, csak szoptatásra. Amennyit tudsz pihenj, később otthon úgy is mindig talpon leszel. :)
2009. jan. 30. 19:06
 2/17 anonim ***** válasza:
84%

Szia!

nagyon fárasztó, ha állandóan melletted van a pici. Nekem mindegyik gyerekem velem volt, mivel nem is nagyon lehet kérni csak szoptatásra. A 2-3 nap már hulla fáradt voltam, nálunk senki semmit nem segít!

Én azt ajánlanám, hogy ha lehet legyen melletted, de ha kérni tudod, mikor fáradt vagy talán van lehetőség 1-2 órára bevinni a csecsemősökhöz.

Mert, ha csak szoptatni viszik ki, nem tudod olyan jól kialakítani a szopási rendet.

4 gyermekes anyuka

2009. jan. 30. 19:12
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor az elsőt szültem még nem volt nálunk rooming a kórházban.Csak szoptatni hozták ki a babákat,ami nekem nagyon rossz volt.A másik kettő már velem volt.Szerintem az a jobb,ha veled van.Ha adott a lehetőség ki sem bírtam volna,ha nem mellettem van.Pihenni is jobban tudtam úgy,hogy nem aggódtam azon,hogy sír esetleg és nem vagyok ott vele.
2009. jan. 30. 19:22
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
én beleőrültem volna,ha nincs velem. az első pillanatától kezdve együtt vagyunk.igaz,h fárasztó volt,de mire hazamentünk tudtam mikor jelzi és hogyan,ha éhes,ha kakis,és első nap csak néztük egymást. biztos nem tudtam volna aludni,ha nincs mellettem a babám. De vannak,akiknek jobb,ha csak szoptatásra kapják meg a babájukat,mindenki maga érzi mi a jó neki.
2009. jan. 30. 19:26
 5/17 anonim ***** válasza:
68%
Kérd magad mellé!Ez hogy nem tudsz tőle pihenni hülyeség . 9 hónapig csak rá vártál ,nem fog érdekelni az hogy mennyire tudsz pihenni!Pici baba sokat alszik (ha szerencséd van )akkor csak szopizni kel fel , magad mellé veszed , ha kell szopiztatod aztán had aludjon...Jó babázást ! 3 gyerekes.
2009. jan. 30. 19:29
 6/17 anonim ***** válasza:
78%

Ha szeretned szoptatni, akkor mindenkeppen jobb, ha melletted van mar a kezdetektol. A legjobb, ha egyaltalan el sem engeded magad mellol.

Az ujszulottnel az ehseg jelei a kovetkezoek: fejevel kereso mozdulatokat vegez, kezet szopogatja, szajat nyalogatja, gyors szemmozgasokat vegez, almaban szajaval szopo mozgasokat vegez. Ilyenkor meg kell probalni mellre tenni. Nagyon nehez egy siro babat mellre tenni, ezert erdemes a jelek tapasztalasakor mar megprobalkozni vele.

Ha nincs melletted, akkor ezeket a jeleket nem tudod eszlelni, sokkal nehezebb lesz a dolgod. A csecsemosoknek nem lesz ideje odafigyelni ilyenekre, csak akkor fogjak hozni a babat, ha az mar ordit.

Egyebkent pedig nagyon sok baba nem sirassal reagal az ehsegre, hanem mely alomba zuhan. Akkor aztan varhatod, hogy hozzak, csak 3 orankent fogjak behozni, ami a legtobb ujszulottnek keves, nem fog rendesen beindulni a tejed, kesobb meg mar lehet, hogy hiaba teszel meg mindent, nem fog segiteni.

A masik ok a tapszerezes es teaztatas. Sok korhazban alkalmazzak, hogy v. tapszert v. tae neven cukros vizet adnak a babanak, kulonbozo indokokkal. Ha tele a pocakja, nem kell neki a cici, megint csak nem eri eleg inger a melledet, ez kihat a kesobbiekre. Ha melletted van, mindez nem tortenhet meg.

A kezdet a szoptatas szempontjabol nagyon fontos, ez fogja eldonteni, hogy a kesobbiekben sikeresen fogsz-e szoptatni v. sem. Persze ha inkabb pihenni szeretnel, vannak mar remek ujszulott tapszerek, akkor egesz ejszakara rabizhatod a babat a csecsemosokre, es nyugodtan alhatsz. Ez is egy lehetoseg.

2009. jan. 30. 19:31
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Amikor az elsőt szültem,akkor vezették be,h velünk van a baba.Nagyon jó volt,mindkettőnknek.Most,16 évvel később el se engedtem volna magam mellől.Amint megszületett megkaptam,és azóta-8 hónapja-velem van...sztem sokkal nyugodtabb a baba,mert érzi a közelségedet.És ahogy már fentebb írták,mire hazamentek,már sok mindent tudni fogsz róla,mert alakalmad lesz megismerni őt.
2009. jan. 30. 19:35
 8/17 anonim ***** válasza:
Utolsó vok:alkalmad.
2009. jan. 30. 19:35
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

én a 2. babámmal már roominginbe kértem magam. nagyon jó volt, hogy velem volt, akkor szopott, amikor csak akart, alig vesztett a születési súlyából.

ami viszont rossz volt, az az, hogy csecsemősnővért, védőnőt nem láttam, nem igazán segítettek semmiben. első 2 napban az is rossz volt, hogy nem volt szobatársam, amikor látogatók jöttek nem tudtam kimenni hozzájuk.

2009. jan. 30. 20:00
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

(folyt)

de összességében jó volt, nem bántam meg. nekem szülés után az adrenalinom az egekben volt, még ha akartam volna, se tudtam volna aludni. 7 éve a kislányommal nem babás szobába kerültem, 3 óránként hozták szopizni. gond nélkül szopott ezután még 2.5 évig.

2009. jan. 30. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!