Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után kérjem magam...

Szülés után kérjem magam mellé a babát vagy csak szoptatásra? Kiváncsi vagyok a véleményekre és az élményekre?

Figyelt kérdés
2009. jan. 30. 19:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
4 gyermekem van. Amikor az eső született, még nem voltak babás szobák, így ő nem volt velem. amikor a második született, sokan szörnyűlködtek, hogy babás szobába kértem magam. Nem bántam meg, hiszen SOKKAL TÖBBET tudtam pihenni, mint az elsőnél ( nem járkáltam annyit, mert ott volt a baba). A kicsik születésekor már nem volt kérdés a babás szoba. Hidd el, sokkal megnyugtatóbb, ha veled van a baba. Sokszor figyeltem azokat az anyukákat, akik nem babás szobában voltak, állandóan a folyosón vagy a társalgóban voltak, vagy "szomszédoltak" pihenés helyett. Hidd el, a baba mellett is tudsz pihenni és azokat az első napokat soha nem tudod visszahozni. Boldog babavárást!
2009. jan. 30. 20:08
 12/17 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a megnyugtató válaszokat!Mivel az első babám lesz ezért fontos volt a véleményetek!Köszi!
2009. jan. 30. 21:09
 13/17 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem is első baba lesz és én is hasonló dilemmával küzdök. Bár nagyon erősen hajlok afelé, hogy velem legyen. A sógornőm mesélte (és láttam is), hogy vele volt és neki ez sokkal jobb volt, mintha külön lett volna. Minden rezdülésére figyelt és sokkal könnyebben boldogul már otthon is. 6-an voltak egy szobába, de abszolút nem zavarta a többi kisbaba. Ő is azt mondja, hogy sokkal jobban tudott így pihenni, hogy vele volt, mert amúgy állandóan csak ment volna meglesni. És azt látta a többi kismamánál, akiknél nem volt kint a baba, hogy semmivel sem pihentek többet, vagy jobban. És egy élmény volt, hogy fél naposan a kezemben tartottam a lányát! :)

Bár anyukám is lebeszélni igyekszik, mert hogy szerinte nehezen boldogulnék a picimmel, vagyis nem fogom tudni ott egyedül, hogy hirtelen mi a baja. Én meg erre: na és? akkor keresek egy nővért.

Nekem lesz segítségem itthon, anyós, anya. Szóval nem érdekel, hogy szülés után mennyire leszek fáradt, vagy mennyire nem tudom magam kipihenni a kórházban. Végtére is, ha belegondolsz, itthon sem fogsz tudni nagyokat aludni. legalábbis az elején nem.

Na kicsit hosszúra nyúltam. Bocsi! És nem rábeszélni akartalak, hisz neked kell érezned, hogy neked melyik a jobb. És 99%-ban már döntöttem. :) ( a maradék 1% attól függ, hogy szülök).

22 hetes kismama

2009. jan. 31. 10:09
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia! Megint én vagyok, a 22 hetes kismami. Mivel nekem is volt egy ilyen kérdésem régebben, ezért gondoltam belinkelem, hogy ha van kedved elolvasni! Minden jót! És boldog babavárást!

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

2009. jan. 31. 10:23
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

sziasztok! én éjjel 1 óra körül kerültem a szobámba, behozták a kisfiamat, együtt voltun egy fél órát, aztán elvitték, én meg aludtam. de 5 órakor már hozták is szopizni.

csak az első napon volt az, hogy szopikra és délután volt velem, mert egy egész napot vajúdtam és iszonyúan kivoltam. de aztán együtt voltunk éjjel nappal és szépen össze is szoktunk. és biztos voltam így benne, hogy csak tejcsikét kap enni és nem adnak neki teát, tápszert kedvességből az újszülött osztályon.

nagyon jó volt így, mert bár a szobatársak miatt iszonyúan fáradt voltam (semmit sem aludtam - 1 hétig voltunk benn), a kicsimet imádhattam, szeretgethettem egyfolytában cicizhetett (nagyon nagyon kevés volt a tejem) és amikor hazamentünk, simán ment minden kettecskén. mert nem volt társaságunk, csak apa esténként.

2009. jan. 31. 12:34
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!22hetes kismami elolvastam a te kérdésedre a válaszokat is,ott is a többség azt írja hogy inkább vele mint nélküle!Én ezt meg is értem!az anyósom azt mondta többet tudok pihenni ha nem mellettem van a baba!Ezért is kérdeztem mert nem tudhatom az elsőnél mi a legjobb a babának!Persze Én is úgy érzem hogy mellettem lesz a legjobb helye a kislányomnak!
2009. jan. 31. 13:44
 17/17 anonim ***** válasza:
az anya gyermek kötődés kialakulásában is rettentő fontos az első pár nap. ezt felismerve vezették be a rooming in -t is, meg azt is,hogy rögtön a hasadra tegyék :)
2009. jan. 31. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!