Nem tudok egész nap szoptatni?
Nagyon sajnálom, de nem megy. Másfél hónapos koráig szenvedtem a szoptatással, de most már nem bírom. A tesója mellett egyszerűen nem tudom megadni neki, hogy igény szerint szoptassam. Másként nem tudom mert 5 perc után bealszik a cicin. A nagyot meg például reggel készítenem kell, nem tudok csak a picire is figyelni, segítség nélkül. Rohadt rosszul érzem magam, mert kismama csoportokban folyamatosan jönnek azzal, hogy 2-3 gyerek mellett is megoldják, meg az anyatej a minden. De én nem vagyok képes rá, már egy roncs vagyok. Fejni sem tudok, mert nem jön annyi.
Hogy tudtátok elengedni ezt? Félek, hogy a tápszer miatt rosszabb lesz a kicsinek.

Akinek valamiért nyüglődés a szoptatás, annak bizony egyszerűbb a tápszer.
Már csak azért is mert tápszeren szépen beáll a baba 2-3 óránkénti evésre.
A tápszert cumisüvegből hamarabb megeszi a baba, kevesebbet kell dolgoznia vele, így kevésbé alszik be rajta.
És nem utolsó sorban apa is be tud segíteni.
Jól működő szoptatás sokkal egyszerűbb, mint a tápszerezés, de ha gond van a szoptatással akkor a cumisüveg a kényelmesebb.
Nem kell sterilizálgatni, elég elmosni mosogatószerrel a cumisüveget. Van babavíz amit nem kell forralgatni, és van a xiaominak okos vízforralója ami 40 fokon tartja a vizet.
Be lehet tárazni cumisüveggel és akkor elég este elmosogatni.
Vízforralóból kiöntöm a vizet, bele a tápi, összerázom és mehet is.
0 kényelmetlenség van benne.
Nekem a testtartás is egyszerűbb, mint a szoptatásnál.
Szerintem nyugodtan csinálhatod úgy, hogy amikor van időd szoptatni, akkor szopizik a baba, amikor nincs akkor tápszer.
Így kap azért anyatejet is, de meg is tudod etetni normálisan ha úgy van.
(Mi ezt csináljuk, szopizik és tápszerezik is).

Én is úgy csinálom mint ahogy 11 írja.
Lehet azért a tápszerezést is egyszerűsíteni. Eleve van hat garnitúra cumisüveg, azok nap végére használtak lesznek mind, egyszerre bedobom a többi edénnyel a mosogatogepbe este, ha kész, megy egy kört a sterilizálóban is. Kézzel sose mosom őket szinte.
Baba vizet használok, etetés után máris kimérem a 90 ml vizet a cumisüvegbe (mostanában annyit eszik), ha jelez hogy enne, csak a tápszert rakom bele, be a mikróba és kész. Lehet azért ebben is rutint szeretni. A szoptatás nyilván még ennyi macera se, de azért van ennek is jó oldala, ami meg a szoptatásban hiányzik: nem kell elvonulni, “bujkàlni vele”, illetve bárki meg tudja etetni, gondolok itt apára. Már ha az ember nem tud fejni, én pl nem tudtam, nyilván ezért is kell a pótlás.

#11 vagyok
Szopizott most a babám, hát a tápszerrel 10x előbb megvagyunk.
De nekem van időm egy babával elszórakozni, ha lenne mellette mégegy, nem tudnék szoptatni.
7-es, te csináltál valaha tápszert? Azért van különbség a kettő között.
A nagyot 14 hónapos koráig szoptattam, úgyhogy tudom milyen a szoptatás.
És látod, pont az ilyen emberek miatt, mint te van az emberben lelkiismeretfurdalás. Gratulálok neked, hogy te meg tudod oldani, meg ahhoz is, hogy szeretsz szoptatni. Örülök neki. A te gyereked biztos sokkal jobb lesz mindenben, majd az önéletrajzába is írd bele. Én majd azt fogom, hogy folyamatoson hazudik az anyja önmagának.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!