Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Nem tudok egész nap szoptatni?

Nem tudok egész nap szoptatni?

Figyelt kérdés

Nagyon sajnálom, de nem megy. Másfél hónapos koráig szenvedtem a szoptatással, de most már nem bírom. A tesója mellett egyszerűen nem tudom megadni neki, hogy igény szerint szoptassam. Másként nem tudom mert 5 perc után bealszik a cicin. A nagyot meg például reggel készítenem kell, nem tudok csak a picire is figyelni, segítség nélkül. Rohadt rosszul érzem magam, mert kismama csoportokban folyamatosan jönnek azzal, hogy 2-3 gyerek mellett is megoldják, meg az anyatej a minden. De én nem vagyok képes rá, már egy roncs vagyok. Fejni sem tudok, mert nem jön annyi.

Hogy tudtátok elengedni ezt? Félek, hogy a tápszer miatt rosszabb lesz a kicsinek.

2022. ápr. 6. 22:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
53%

Akinek valamiért nyüglődés a szoptatás, annak bizony egyszerűbb a tápszer.

Már csak azért is mert tápszeren szépen beáll a baba 2-3 óránkénti evésre.

A tápszert cumisüvegből hamarabb megeszi a baba, kevesebbet kell dolgoznia vele, így kevésbé alszik be rajta.

És nem utolsó sorban apa is be tud segíteni.

Jól működő szoptatás sokkal egyszerűbb, mint a tápszerezés, de ha gond van a szoptatással akkor a cumisüveg a kényelmesebb.

Nem kell sterilizálgatni, elég elmosni mosogatószerrel a cumisüveget. Van babavíz amit nem kell forralgatni, és van a xiaominak okos vízforralója ami 40 fokon tartja a vizet.

Be lehet tárazni cumisüveggel és akkor elég este elmosogatni.

Vízforralóból kiöntöm a vizet, bele a tápi, összerázom és mehet is.

0 kényelmetlenség van benne.

Nekem a testtartás is egyszerűbb, mint a szoptatásnál.

Szerintem nyugodtan csinálhatod úgy, hogy amikor van időd szoptatni, akkor szopizik a baba, amikor nincs akkor tápszer.

Így kap azért anyatejet is, de meg is tudod etetni normálisan ha úgy van.

(Mi ezt csináljuk, szopizik és tápszerezik is).

2022. ápr. 7. 11:23
 12/15 anonim ***** válasza:
30%

Én is úgy csinálom mint ahogy 11 írja.

Lehet azért a tápszerezést is egyszerűsíteni. Eleve van hat garnitúra cumisüveg, azok nap végére használtak lesznek mind, egyszerre bedobom a többi edénnyel a mosogatogepbe este, ha kész, megy egy kört a sterilizálóban is. Kézzel sose mosom őket szinte.

Baba vizet használok, etetés után máris kimérem a 90 ml vizet a cumisüvegbe (mostanában annyit eszik), ha jelez hogy enne, csak a tápszert rakom bele, be a mikróba és kész. Lehet azért ebben is rutint szeretni. A szoptatás nyilván még ennyi macera se, de azért van ennek is jó oldala, ami meg a szoptatásban hiányzik: nem kell elvonulni, “bujkàlni vele”, illetve bárki meg tudja etetni, gondolok itt apára. Már ha az ember nem tud fejni, én pl nem tudtam, nyilván ezért is kell a pótlás.

2022. ápr. 7. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:
32%

#11 vagyok

Szopizott most a babám, hát a tápszerrel 10x előbb megvagyunk.

De nekem van időm egy babával elszórakozni, ha lenne mellette mégegy, nem tudnék szoptatni.

2022. ápr. 7. 16:42
 14/15 A kérdező kommentje:

7-es, te csináltál valaha tápszert? Azért van különbség a kettő között.

A nagyot 14 hónapos koráig szoptattam, úgyhogy tudom milyen a szoptatás.

És látod, pont az ilyen emberek miatt, mint te van az emberben lelkiismeretfurdalás. Gratulálok neked, hogy te meg tudod oldani, meg ahhoz is, hogy szeretsz szoptatni. Örülök neki. A te gyereked biztos sokkal jobb lesz mindenben, majd az önéletrajzába is írd bele. Én majd azt fogom, hogy folyamatoson hazudik az anyja önmagának.

2022. ápr. 7. 17:54
 15/15 anonim ***** válasza:
Én is tápszeres voltam,és nálam egészségesebb ember nincs. 😄
2022. ápr. 7. 19:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!