Nem tudok egész nap szoptatni?
Nagyon sajnálom, de nem megy. Másfél hónapos koráig szenvedtem a szoptatással, de most már nem bírom. A tesója mellett egyszerűen nem tudom megadni neki, hogy igény szerint szoptassam. Másként nem tudom mert 5 perc után bealszik a cicin. A nagyot meg például reggel készítenem kell, nem tudok csak a picire is figyelni, segítség nélkül. Rohadt rosszul érzem magam, mert kismama csoportokban folyamatosan jönnek azzal, hogy 2-3 gyerek mellett is megoldják, meg az anyatej a minden. De én nem vagyok képes rá, már egy roncs vagyok. Fejni sem tudok, mert nem jön annyi.
Hogy tudtátok elengedni ezt? Félek, hogy a tápszer miatt rosszabb lesz a kicsinek.

Nyugi. Én egy gyetekkel se bírtam pár hónapnál tovább ezt. Decemberben született, márciusban azt mondtam elég ebből, hogy az életem nem szól másról, csak a szoptatásról. Itt a jó idő, én meg egész nap a szobában ülök és szoptatok. Fejni nem tudtam. Menni nem tudtunk sehova, minden a szoptatás körül forgott.
Befejeztem, vettem tápszert. Nem érzem magam rosszul.

Nem értem a logikàt. Azt írod segítség nélkül nem tudod a két gyereket összehangolni, ezért nem akarsz szoptatni, mert nem megy a logisztika, és nincs időd fejni. Ne érts félre, nem vagyok tápszer ellenes, de amiket példákat felhozol, inkább hangzik kifogásnak, amivel magadat akarod nyugtatni, vagy másoknak megmagyarázni a helyzetet. Ugyanis ha nem szoptatsz, akkor is a tápszert el kell készítened, és odaadni a babának, ez szerintem semmivel sem egyszerűbb, mint előkapni a mellett, és cumisüveggel a szájában is be tud aludni a kicsi. A nagyot tápizás közben sem fogod jobban menedzselni. Ha meg azt mondod, hogy így az apuka is tudja etetni, ennyi erővel fordított esetben tudja készíteni a nagyot, míg te szoptatod a kicsit. Fejni meg nem muszáj. Ha beáll a kereslet-kínálat nem is kell.
Hangsúlyozom, semmi baj a tápszeres etetéssel, de te ne hazudj magadnak! Vállald fel, hogy ez neked nem megy, nem akarod csinálni, de ezek a mondvacsinált kifogások nagyon cikik.

Másfél hónaposnál szerintem már nem normális, ha tényleg minden etetésnél bealszik 5 perc után. Ezt a besárgult újszülöttek szokták csinálni. Gyerekorvosnak mondtad? Nyelvféket, izomfeszességet néztek nála? Ezek okozhatják még, ha túl fárasztó számára a szopás és keveset tud csak enni egyszerre (és mégis van, akinél csak ovisként derül ki a logopédusnál, hogy ja ezért volt).
Tápszer készítgetés meg aztán a mosogatás egyébként tényleg több idő. De persze a legmacerásabb amikor pótolsz és fejsz.

A szoptatásnak a szoptatásnácik ártanak legtöbbet. Elhitetik veled, hogy akkor vagy jó anya, ha egész nap rajtad lóg a gyerek, hogy csak akarni kell és mindenki tud szoptatni.
Pedig akkor vagy jó anya, ha boldogan neveled a gyerekeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!