Szoptatás alatt milyen ételeket főztök, amit tuti megehetünk és nem fog fájni tőle a babánk hasa?
Mindent ettem és főztem.
Eleinte kihagytam a babos káposztásat stb
De csak a szülés miatt egyébkent is szeles voltam, amiatt.
Adu a bolognai, mert gyors.
Sok levest ettem, a folyadékbevitel miatt.
Amig nem bizonyosodik be, hogy valami bátja a babát, addig felesleges diétázni.
Húsleves
Csurgatott leves
Paradicsomleves
Tokányok
Pörköltek
Salátával/ rizzsel húsok ( grillcsirke, sült karaj)
Tojásos nokedli salátával
Brassói
Spenót
Gulyásleves
Túróstészta ( adu mert gyors)
Rakottkrumpli
Rizottókat szerettem (borsó ellenére)
Hirtelen
( majdnem 3,5 évet szoptattam megszakítas nélkül, amikor a 2. Gyerekkel terhes voltam is… szóval nem is ment volna, hogy évekig sok ételt kohagyok.. egyedül a cukkinit-sehogy és a bolti kîgyóuborka héját nem birta a nagyobbik- azóta sem eszi meg, csak pucolva, a cukkinit is csak pucolva főzeléknek)
Szerdán született a kisfiam. Szombaton jöttünk haza. Ma főztem húslevest, de a kedvenc zöldségem a kelbimbot direkt kihagytam belőle. Ettem a levesbol és a zoldsegekbol. A főtt húst tört krumplival ettem és sóska mártással.
Sokat sírt és nem aludt szinte csak 5 percet a babám, tekerte a szél a kis hasát
A húsleves levet megehetem legkozelebb zöldség nélkül? Vagy a krumpli és a soska is ludas volt a hasfajasban?
Az első napok ilyenek.
Nálunk is ez volt mind a kettővel.
Az első nap semmi nem volt, 2-4 nap sírtam az első gyereknél, hogy ha minden nap ilyen lesz akkor megőrülünk.
A 3. Héttől indul az igazi hasfájás ( szinte napra pontosan) a növekedési ugrással, amikor olyan, mintha nem lenne elég a tejed, aztán 1-2 nap alatt az egész fejük kiütéses lett a sok anyatejtől..
Ezt sokszor tévesen tejfeherjeallergiának gondolják, 1 hónap alatt nyomtalanul eltűnik, akkor nem az ( ha elkezded a tejfehérje mentes diétát …annak is kell 3 hèt, hogy kiürüljön a szervezetedből, emiatt szintén igazolva hiszik a tejfehérje allergiát…
Amiatt írom le, hogy ne essetek ebbe a hibába.
(Tejfehérjeallergiàt vizsgálattal érdemes igazolni)
2.gyerekem szoptatom. Egyikkel sem hagytam ki semmilyen ételt/alapanyagot
Nekünk is azt mondta a doki, ha hasfájós lenne, az nem az én étkezésem miatt lenne
Az anyatej a vérből termelődik. A vérbe pedig a kaja nem megy át.
A puffasztó ételek azért puffasztanak, mert az emésztés során sok gáz keletkezik a bélrendszerben. Ez semmilyen formában sem tud átjutni az anyatejbe, aminek az összetétele nagyrészt állandó és független az étrendedtől. Ahogy a #5 mondta, az anyatej a vérből termelődik, nincs közvetlen összeköttetése a gyomorba vagy a bélrendszerbe.
Szóval egyél bármit. Ha azt látod, hogy mondjuk csokit eszel és kiütéses lesz a gyerek, akkor igen, akkor azt hagyd ki, de az ilyen általános hasfájós gondok úgy kb az esetek 99,99%-ban nincsenek összefüggésben az anya étrendjével. Egyél, ami jól esik. Az hülyeség, hogy az apró magvas meg a k-betűs dolgok bármit okoznának a babának, régi népi bölcsesség aminek semmi alapja nincs.
Én a szülés után rakott krumplit és madártejet toltam ezerrel. A krumplitól egyébként sem valószínű a hasfájósság. Az meg kifejezetten igaz, hogy szoptatás alatt nem szabad éheztetned magad, mert akkor tuti nem lesz elég tejes, na és AKKOR egész biztosan sokat fog sírni a baba.
A hasfájósságon a hordozás, babatorna, hasmasszázs, ilyenek segítenek leginkább.
Sajnos ilyen étrend nem tartható, anit írsz. Hidd el, ki fog derülni, ha ételtől van. Nálunk a gomba, borsó és a hal okozott gondot. Kelkáposztát ehettem, amennyit akartam.
(A tejallergiánál sajnos a vérvizsgálat nem megbízható, a diéta alapján diagnosztizálható. De valóban nem annyi, hogy az amúgy normális tejpöttyök eltűnnek, az még nem bizonyítja. Pár hét tünetmentesség után érdemes megpróbálni egy kanál tejfölt, nekünk ezt mondta az orvos.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!