Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Akik ikreket szoptattatok,...

Akik ikreket szoptattatok, egyszerre szopizott a két baba?

Figyelt kérdés
Egyszerre szopiztattátok őket, vagy külön - külön?
2022. febr. 12. 19:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Külön-külön, de azt sem sokáig.

Sosem tudtam megszokni a tandem szoptatást, minden pózban merő kín volt.

2022. febr. 12. 19:27
 2/7 anonim ***** válasza:
74%
Nekem ugyan nem volt ikerbabám, de én sem tudom elképzelni, egyet is elég volt fogni.
2022. febr. 12. 19:42
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Mig picik voltak egyszerre

Miutan elindult jobban a hozzataplalas teljesen mashogy igenyeltek igy kulon

2022. febr. 12. 20:05
 4/7 anonim ***** válasza:
55%

Igaz csak egyszerre 2 gyereket,de elég sokáig tandem szoptattam.

Teljesen egyszerre is volt..

Újszülöttel, ha nincs eleve nagy melled, akkor nehéz.

Még az egyet is igazgatni kel.. ahogy mozdulsz el tudja veszteni a vákuumot.

Nagyobb mellnél ez egyszerűbb, mert nagyobb mozgástered marad, nem mozdul annyit minden kis ficergésre.

Később sokkal könnyebb, hiszen a baba is ügyesebb.

Egyébként babák hónaljtartásban, vagy egyik hónalj, másik bölcső tartásban felállásbanlehet egyszerre szoptatni.

Nálunk mindkettőt próbáltam.

Végül egymás után szoptattam őket…

(1 év telt párhuzamos szoptatással)

2022. febr. 12. 21:02
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tudtam, egy babát is nehéz volt, mert nagyon nehezen ment nekik a szopizás. 5 hónaposak voltak mire ráérzett az egyik babám, ő ekkor már többet volt cicin és kevesebb cumisüveget kapott. A másik baba viszont nem szerette, nagyon próbálkozott, de nem tudott rendesen szopizni, szóval vele abba is hagytam a próbálkozás 3 hónap körül, mert egyáltalán nem haladtunk sehova, úgyhogy ő onnantól kezdve csak cumisüvegből evett.
2022. febr. 12. 21:11
 6/7 anonim ***** válasza:
73%
Én is gondolkodtam rajta hogy lehet ikreket szoptatni egyszerre, nagyon ügyes akinek sikerül. Egy gyerekkel is úgy éreztem sokszor hogy kevés a két kezem, az egyikkel tartom, a másikkal meg igyekszem úgy intézni hogy mellen is maradjon a gyerek, ne is fulladjon meg az erős tejleadótól, meg lehetőleg az orra is szabadon legyen.
2022. febr. 12. 22:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Az elején, pár hónapig igen, gyorsan megvoltunk+ mindig jött a másik mellemből is a tej (sajnáltam volna, ha az kárba megy). Később mikor már 3-4 hónaposak voltak, akkor külön szopiztak. 8 hónapig sikerült így szoptatnom őket (már 23 évesek).
2022. febr. 13. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!