Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 3 hónapos babának hogyan...

3 hónapos babának hogyan termeljek több anyatejet?

Figyelt kérdés
Hányszor, hogyan,mikor kellene fejnem hogy több termelődjön? És ha egyáltalàn sikerülhet mennyi idő kell hozzá? Van még egy 2 éves aki mellett nem egyszerű a dolog.
2022. febr. 1. 15:51
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem jobb megvárni, mert a gyakori ingertől lesz több tej. Kevesebb inger, kevesebb tej. A következő adag tej az előző szoptatás miatt termelődik. Teljesen nyakatekert, mikor a gyerek éhesen sír, te meg aggódva számolod, hogy letelt-e már az idő. A babák jól vannak kitalálva, ha hallgatsz az igényére az első hetekben, az eredményezi, hogy lesz tej. És ha van tej, utána magától beáll a rendszer és magától fogja 2-3-4 óránként kérni. Ami gyerektől is függ, mert ahogy van felnőtt, aki sokat eszik egyszerre és kevesebbszer, más meg többször keveset, a gyerekek is sokfélék. Szóval tök felesleges a szoptatásnál a mindenféle elmélet, csak a gyerekre kell hallgatni, aki ekkoraként még őszinte ember, akkor szól, ha baja van. Persze lehet buktató, ha nem jól rakod mellre, vagy le van nőve a nyelve... stb. és tartozhatsz a 0.1%-ba akinek nincs tejmirigye. Ezeket jó körüljárni. Nem tartom ördögtől valónak a tápszert se, nekem is az egyik gyerek hibrid meghajtású :) volt. De a logikája ennyi, ha szoptatni akarsz.
2022. febr. 10. 06:20
 42/48 anonim ***** válasza:

Ha aluszékony a babád, azt meg sárgaság szokta okozni. Mondjuk nem ekkoraként, de inkább kérdezz rá gyerekorvosnál, lehet a szoptatás akadálya a lenőtt nyelv vagy a túl feszes vagy pont laza izomzat. Ezek később is okozhatnak problémát, így érdemes kizárni, nem-e ezért fárad bele hamar a szopásba. Hogy eszik-e eleget így is, azt meg egy jó mérleg tudja megmutatni, addig meg hogy mennyi a pisis pelenkák száma.

Talán érdemes lenne több (2-3) napig mérni minden szopi előtt és után (ugyanabban a pelenkában). Akkor reálisabb képet kapnál, mennyi megy be.

2022. febr. 10. 06:32
 43/48 A kérdező kommentje:

Az igazság az, hogy a szoptatási tanácsadó mondta 3as számú nyelv lenövése van amit nem szoktak észrevenni (nem tudom mit jelent, de így fejezte ki magát). Azt mondta ha a szoptatás nem fáj nincs vele teendő és hogy nem fogják tudni lecsípni.

Le szoktam mérni evés elött - után. Reggeli órákban 90 grammot szokott enni, napközben pedig 50-60 grammokat. Este van hogy 2 órán keresztül szopikázik, hol bealszik evés közben hol felébred és újból eszik. De a végére én már hulla vagyok.

Pisis pelenka szinte minden bontásnál van. Hol több hol kevesebb, a széklet az 2-4 naponta és híg…

2022. febr. 10. 07:02
 44/48 anonim ***** válasza:
100%

A lenőtt nyelvet fül-orr gégész nézze meg, vagy ha elérhető, vidd Siófokra szoptatás ambulanciára.

Az én lányomnak is azt mondta a gyerekorvos, hogy határeset ne foglalkozzak vele, a fül-orr gégész meg azt, hogy ezt fel kell vágni.

Ha a szoptatásban most nem is akadályoz annyira (bár lehet, hogy ezért fárad el hamar) a beszédfejlődést is befolyásolhatja.

2022. febr. 10. 08:14
 45/48 A kérdező kommentje:
Igen hamar fárad el, állandóan bealszik a cicin és azzal kezdődik egy ördögi kör… köszi a tanácsot!
2022. febr. 10. 12:55
 46/48 anonim ***** válasza:
100%

Napközben is ez a bealvás van vagy csak este?

Az enyém is kétóránként szopott hozzátáplálásig még éjszaka is, így elég keveset aludt, napközben is köszönte alig, és le volt nőve a nyelve, de csak ovis korában vette észre a logopédus, tehát okozhatta ez akár. Vagy "csak" nagy baba volt hozzám képest és elég vékonykán született a hosszához képest és kellett az üzemanyag. Viszont nagyon jól fejlődött, tehát csak ment be elég. (Most elsősként már olyan magas, mint én.)

2022. febr. 10. 13:26
 47/48 A kérdező kommentje:
Napközben is. Szinte állandóan az van hogy felébred eszik és közbe bealszik, ha alszik egy 30-45 percet az már jó. És akkor megint eszik megint bealszik. Ha felébred kicsit játszok vele ha engedi, de az max 10 perc mert utána már csak a nyűglődés megy addig amíg nem kap cicit. Ma egész nap jegyzetelek. Másfél óránként eszik 40 grammokat. Csak a reggeli ébredés után volt hogy 100at evett. Eddig akkor már 6x evett és hol van még az este…
2022. febr. 10. 14:20
 48/48 anonim ***** válasza:
100%
Kérj időpontot minél előbb dokihoz a nyelve miatt.
2022. febr. 10. 18:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!