3 hónapos babának hogyan termeljek több anyatejet?
Ha aluszékony a babád, azt meg sárgaság szokta okozni. Mondjuk nem ekkoraként, de inkább kérdezz rá gyerekorvosnál, lehet a szoptatás akadálya a lenőtt nyelv vagy a túl feszes vagy pont laza izomzat. Ezek később is okozhatnak problémát, így érdemes kizárni, nem-e ezért fárad bele hamar a szopásba. Hogy eszik-e eleget így is, azt meg egy jó mérleg tudja megmutatni, addig meg hogy mennyi a pisis pelenkák száma.
Talán érdemes lenne több (2-3) napig mérni minden szopi előtt és után (ugyanabban a pelenkában). Akkor reálisabb képet kapnál, mennyi megy be.
Az igazság az, hogy a szoptatási tanácsadó mondta 3as számú nyelv lenövése van amit nem szoktak észrevenni (nem tudom mit jelent, de így fejezte ki magát). Azt mondta ha a szoptatás nem fáj nincs vele teendő és hogy nem fogják tudni lecsípni.
Le szoktam mérni evés elött - után. Reggeli órákban 90 grammot szokott enni, napközben pedig 50-60 grammokat. Este van hogy 2 órán keresztül szopikázik, hol bealszik evés közben hol felébred és újból eszik. De a végére én már hulla vagyok.
Pisis pelenka szinte minden bontásnál van. Hol több hol kevesebb, a széklet az 2-4 naponta és híg…
A lenőtt nyelvet fül-orr gégész nézze meg, vagy ha elérhető, vidd Siófokra szoptatás ambulanciára.
Az én lányomnak is azt mondta a gyerekorvos, hogy határeset ne foglalkozzak vele, a fül-orr gégész meg azt, hogy ezt fel kell vágni.
Ha a szoptatásban most nem is akadályoz annyira (bár lehet, hogy ezért fárad el hamar) a beszédfejlődést is befolyásolhatja.
Napközben is ez a bealvás van vagy csak este?
Az enyém is kétóránként szopott hozzátáplálásig még éjszaka is, így elég keveset aludt, napközben is köszönte alig, és le volt nőve a nyelve, de csak ovis korában vette észre a logopédus, tehát okozhatta ez akár. Vagy "csak" nagy baba volt hozzám képest és elég vékonykán született a hosszához képest és kellett az üzemanyag. Viszont nagyon jól fejlődött, tehát csak ment be elég. (Most elsősként már olyan magas, mint én.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!