3 hónapos babának hogyan termeljek több anyatejet?
21/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, nagyon jól esik hogy ennyien írtatok és megnyugtattatok. Azért is féltem, mert szinte egész nap cicizik, van hogy óránként cicin van és mindig mintha kevés lenne neki, hiába eszik sokszor, mégsem nő úgy a súlya tehát feltételeztem h nincs is tejem, vagy kevés. Volt valakinél hasonló és mikor állt ez be legalább egy 2 óránkénti etetésre? Illetve sokan írják mennyit eszik a babájuk, 150 grammokat, hát az én fiam fele ennyit sem szív ki egy etetésre.
Most voltunk kórházba... mérni kellett a baba súlyát etetésenként. Én 20-30 grammokat mértem, az extra 70 gramm volt este. Amikor meglátta a papírt a csecsemős, dührohamot kapott, hogy ennyivel egy féléves baba nem létezik, hogy gyarapszik. Pedig gyarapszik. :)
2022. febr. 2. 21:25
23/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó! És sokáig eszik? Az én kicsi fiam most este 1 órán keresztül evett, már szinte az üres mellet húzta. Én csak azt remélem nem éhesen ment aludni. Nektek jobbulást, remélem semmi komoly ami miatt bent kellett legyetek!
Úristen, milyen helyen mèretik fèl èves babànak egyenkènt az etetèseit. Blakàn legmèlye... Kerdező, a havi 400 az szuper gyarapodàs! Ne hagyd magad becsapni.
2022. febr. 2. 21:53
Az én kicsi fiam most este 1 órán keresztül evett, már szinte az üres mellet húzta. Én csak azt remélem nem éhesen ment aludni.
Ez normális. Nem csak eszik, cumizik, altatja magát. Ha elaludt, biztos nem volt éhes. Ne aggódj, semmi gond veletek. Jól csinálod☺️
2022. febr. 2. 21:59
26/48 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszi! Sok erőt és önbizalmat adtatok most! Ma nyugodtabban megyek aludni hála nektek! ❤️
Nyugi egy éhes csecsemő nem fog aludni nyugiba.
A kedélyállapotát kell nézni, meg a pelusok számát. Ha jókedélyű, és van 5-6 pisis pelus akkor semmi gáz.
2022. febr. 3. 10:01
28/48 A kérdező kommentje:
Napközben sajnos fél-fél órákat alszik, és újból cicizik. Egész nap cicin “lóg” de valamiért mégsincs annyi amennyire szüksége lenne. Olyan “üres”-nek tűnik főleg estére mindkettő mell. Annyi pisis pelus van egy nap, viszont a széklete nagyon híg egy ideje. Doktornő megvizsgálta és azt mondta lehet kicsit kevés neki a tej mennyisége és amiatt híg. Valószínű a kevés pihenésnek köszönhető ez az állapot, mert a napi étel ital mennyiséget túl is lépem néha.
Kérdező. A melleden egyre kevésbé érted, hogy feszül. Más tej termelődik reggel és este. Reggel, több, vizesebb szomjoltó tej este pedig zsíros és kevesebb. Sok anyuka azt gondolja elfogy estére a teje, előkerül a tápszer, pedig nem így van. A tejtermelés folyamatos, sosincs olyan, hogy elfogy a tej. Figyelgesd a babát. Ha van elég pisis pelus, jó kedvű, játékos nincs baj. Javaslom, hogy vetkőztesd pelusra és te is vetkőzz le. Tedd a mellkasodra. Ez neki is segít pihenni, ellazulni és a tejtermelésre is jó hatással van. Mi az első időkben órákat töltöttünk a takaró alatt, úgy hogy a meztelen mellkasomon feküdt. Nagyon sokat segít :)
2022. febr. 4. 21:36
Nem kevés! Van elég kakis, és pisis pelus.
Azért kéri gyakran a melled, mert cumizni szeretne rajta, megnyugodni, hozzád bújni. Nem vsak az evést jelenti neki a melled.
Az, hogy estére puha, teljesen normális. Sőt, az is, ha egész nap az. A mell nem tejtároló, hanem tejtermelő szerv, a tej 80%-a a szoptatás ALATT termelődik.
Keress egy szoptatási tanácsadót, és válts gyerekorvost.
2022. febr. 4. 21:39
Kapcsolódó kérdések: