Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszerre van szüksége a...

Tápszerre van szüksége a babámnak. Őszintén, mennyire gáz ez?

Figyelt kérdés

3 hetes a babám.

A napi étkezések egyharmadát tudom neki anyatejjel biztosítani, a többit tápszerrel kell pótolni.

Rengeteget van cicin, fejek is utána mindig, de egyszerűen nincs több.

Rosszul érzem magam emiatt, hogy ártok a babának.

Tényleg ilyen rossz a helyzet?

2021. dec. 29. 17:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
52%

Most őszintén, megkérdezte már bárki egy felnőtt embertől hogy anyatejes vagy tápszeres volt-e? Meg amúgy is, kinek mi köze hozzá?

Nyugodtan tápszerezz, mind jobban jártok

2021. dec. 29. 17:56
 12/19 anonim ***** válasza:
50%

🤦‍♀️🤦‍♀️

Ha éhes a gyerek meg kell etetni, ha nincs tej muszáj neki tápszert adni, ennyi.

Nem kell mással foglalkozni.

(nekem az első már a kórházban is kapott tápszert, aztán 4 hónaposan már elutasította a mellett, a 2. babám iszsz volt)

2021. dec. 29. 17:58
 13/19 anonim ***** válasza:
55%
Engedd el. Pár év múlva senkit nem fog érdekelni, még téged sem, hogy csecsemőkorában tápszert kapott-e, vagy anyatejet, vagy mindkettőt. Nem számít, csak most hiszed azt.
2021. dec. 29. 18:09
 14/19 anonim ***** válasza:
60%

A tápszer azért van kitalálva, hogy ha nincs tej, ne haljon éhen a baba. Nem ördögtől való.

Megértem az aggodalmad, amikor növekedési ugrás volt én is nyúltam a tápszerhez mert nem tudtam hallgatni a sírást, közbe meg én sírtam, hogy az én hibám, hogy nincs tejem. Nem adtam fel, azóta is szoptatok de ha úgy alakult volna nyílván átálltunk volna a tápszerre.

2021. dec. 29. 19:07
 15/19 anonim ***** válasza:
41%

Lehet venni anyatejet is a babának. A védőnőnek szólsz, és ő megmondja hol és mennyiért lehet hivatalos tejleadó anyukától bevizsgált tejet venni. Ez a tej kivétel nélkül egészséges, egészségesen táplálkozó, nem dohányzó édesanyáktól származik. Őket is vizsgálják, és a tejet is.

Én is így tápláltam a babámat.

2021. dec. 29. 19:13
 16/19 anonim ***** válasza:
42%
Ha gáz lenne, nem írna fel az orvos sem tápszert és nem lennének forgalomban. Az a gáz, ha éhes a pici és inkább erőltetik az anyatejet annak ellenére, hogy nincs elegendő. Első gyerekkel úgy jártunk, hogy kevés volt a tejem, már az első hetekben tápszer kellett neki, mert rengeteget fogyott. De a védőnő, rokonok, mindenki azt mondta, majd beindul a tej, rakjam sűrűn mellre. Tettem én, de mindhiába. Aztán mikor azt láttunk, hogy nagyon nem hízik, sőt fogy, akkor írt fel az orvos tápszert és kapott pótlást.
2021. dec. 29. 20:55
 17/19 anonim ***** válasza:
55%
Nyugi, ebben semmi rossz nincs. Viszont ha ragaszkodsz az anyatejhez, keress egy szoptatási tanácsadót.
2021. dec. 29. 21:55
 18/19 anonim ***** válasza:
53%

Kedves Kérdező, szuper anyukája vagy a kisbabádnak, mindenki fejet hajthat a kitartásod előtt, csak így tovább!!!! Úgy értem: soha soha ne add fel a szoptatást, amennyi van, annyi van, az is sokat számít a gyermeknek!

Én próbáltam mindent: fejést (még béreltünk is kórházit), homeós bogyót, anyatej szaporító teát, görögszénamag kapszulát...de 1 milivel sem lett több. Pótlást kapott. Genetika, beletörődtem. De, sosem adtam fel, 18 hónapos a kislányom és még mindig a "csicccsi" a mindene 🥰🥰

A rokonoknak meg pofabe!!

2021. dec. 29. 22:55
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én is így vagyok. Nagyon lapos a mellbimbóm, a babám bimbóvédővel sem tud ügyesen szopizni így. Fejem rendszeresen, de az sem elég teljesen kell a pótlás. Sokat sírtam emiatt, hogy biztos lustának meg kényelmesnek gondolnak, de ez van, nem akarom, hogy a stresszelésem rámenjen, az egyébként kiegyensúlyozott, babám hangulatára. :)

Szóval ne aggódj, ha tápszeres is lesz, sok gyerek felnőtt így ! :)

2021. dec. 30. 16:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!