Miért hívják ősanyának azokat, akik szoptatnak?
Szoktam olvasni szoptatással kapcsolatos kérdéseket, és pl a legutolsónál is le vannak ősmamizva azok, akik huzamosabb ideig próbálkoznak a szoptatással. Ettől függetlenül is, az "ősanya" szót 80%-ban szoptatással kapcsolatos kérdéseknél látom.
Miért van ez?
10
Ritkán olvasni ekkora túlzást ebben a kategóriában. Te valami irgalmatlanul meg lehetsz bántva, vagy csak itt vezeted le a feszültséget.
Ősanyának az ilyen hogyis mondjam. Beszükült látókörű embereket szokták hívni.
Akik valamiféle mámorba esnek a szoptatás miatt. Akik a torkodnak esnek, ha 6hónap alatt csak 1 csepp vizet is adsz a gyerekednek. Akik a parkban, buszon, bárhol is büszkén szoptatnak, mert "ez a normális", ha te meg nem vagy ilyen, mert pl csak otthon szoptatsz, akkor már szaranya vagy. Akik elítélnek, mert pl 1 évesen te már aztmondod, köszi elev volt ennyi, leszoktatom a ciciről a gyereket, mert ők azt vallják, magának kell, akár az oviba is normális még a szoptatás.
És sorolhatnám.
Én nyiltan sok kérdésnél leírtam a véleményem, hogy nekem egy nyűg a szoptatás, hogy utálom (megis 1 évig szoptattam a fiam,most 3 hónapja a lányom) emiatt volt nem 1 ember, aki szószerint torokra ment, mert a szoptatás maga a katarzis, a lelki összekötődés, en meg ezt hogy tarthatom annak?! Na ezek az ősanyák.
#11, én szoptatok, túl sokat nem is kellett szerintem szenvednem érte azt hiszem, de úgy gondolom, hogy minden tiszteletem azoké az anyáké, akik tápszerrel kénytelenek etetni a kisbabájukat. Sokkal nagyobb macerának tűnik minden alkalommal tápszert bekeverni, úton-útfélen hűteni/melegíteni, mint elővenni és a csecsemő szájába tenni egy aktívan laktáló emlőt. Nyilván mindkét táplálási módnak megvannak a maga előnyei meg hátrányai, nem mondom, hogy nem. Biztos fogok még én is szenvedni.
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
Ősanyának szerintem azokat a nőket szokták hívni, legalábbis én ezt látom, akik azon az állasponton vannak, hogy a szoptatás az egyetlen elfogadható módja a csecsemő táplálásának, és csak az nem szoptat, aki nem akar. No meg, hogy minimum 3, de inkább 100 évig szoptasd a gyereked 😂 Mindezt boldogan!
Irigylik azt, aki tud szoptatni. Én, ha le merem írni, hogy 2 évig szoptattam MINDEN probléma nélkül, akkor 0-ra pontoznak.
Most tehetek én arról, hogy semmi problémám nem volt? Ezért még nem vagyok ősanya. Csak szerencsés!
Szerintem az ősanya megnevezés más értelmű, nem csak szoptatós kérdéseknél látni. Részemről az ősanya gúnynév arra illik, aki a gyerek alá rendeli magát és az egész családját 100%-ban legyen szó babáról, vagy már picit idősebb gyerkőcről. Ha neki esetleg problémája van, az a legnagyobb, de többnyire nincs, mert Pistike tökéletes evő, alvó és ő a legkiegyensúlyozottabb anya mindezek mellett a világon, aki mellette kiváló házvezető nő és egy pr*sti az ágyban, akit a férje sosem fog emiatt elhagyni. Már bocsánat. Nyilván segítsége sincs egy szálse, még is mindent tud fél kézzel intézni... Én ezekre mondom azt, hogy ősanyák, akik vérre mennek, ha meglátnak egy olyan kérdést, hogy valaki nem boldogul a babájával, vagy valamilyen problémájával. Kényszert érez arra, hogy leírja, hogy ő milyen tökéletes és még bele is rúg az elkeseredett ifjú anyukába, hogy mit várt milyen lesz ez!? Meg neki nem való gyerek, sz*r anya, stb.
Ez a típus nem csak itt jelenik meg szinte minden vitás kérdésnél, hanem ugyanúgy az oviban is megvannak, a suliban és mindenhol máshol. Még a 40 éves osztálytalálkozón is az a téma, hogy kinek a gyereke lett okosabb. :D
De ha poénosra akarnám fogni, akkor ez a videó is jól összefoglalja már a várandósságnál a különbséget:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!