Miért hívják ősanyának azokat, akik szoptatnak?
Szoktam olvasni szoptatással kapcsolatos kérdéseket, és pl a legutolsónál is le vannak ősmamizva azok, akik huzamosabb ideig próbálkoznak a szoptatással. Ettől függetlenül is, az "ősanya" szót 80%-ban szoptatással kapcsolatos kérdéseknél látom.
Miért van ez?
Mert irigyek gondolom. Vagy mert azt hiszik hogy ha valaki szoptat és tesz is érte hogy menjen a dolog, akkor aszerint az szaranya aki nem tud vagy akar. Vagy a fene se tudja.
El kell ezeket engedni. Én is voltam már minden. Szar anya, ősanya, momzilla... Stb. Kitalálnak már mindent csak be lehessen szólni a másiknak
Jah igen ha leírod hogy az igény szerinti szoptatás legtöbbször a kulcs és igen ez az elején kényelmetlen és ezt vállalni kell ha tényleg fontos neked a szoptatás akkor te vagy az "igen okos anyuka, aki azt hiszi tökéletes és mindenkinél mindent jobban tud"
Pedig rohadtul nem kötött bele senkibe ott se a válaszoló. Csak tényeket írt le
6
Sosem tapasztaltam még olyat, hogy leszaranyázták volna azt, aki nem tud szoptatni. Én is mindig kihangsúlyozom, hogy semmi baj nincs a tápszeres táplálással, nem ettől lesz jó vagy rossz anya valaki. Mégis, a tápszerező anyák mindig úgy érzik, hogy támadják őket.
Azt gondolom hogy mindkét oldalon megvannak a tulkok, akik gerjesztik a feszkót. Én tápszereztem, unokatesóm kizárólagosan szoptatott. Soha egy rossz szót nem szóltunk egymásnak ezzel kapcsolatban, én pontosan tudom mennyit szenvedett az elején a tejért, a kétóránkénti keléssel, a cicin alvásról való leszoktatással és utána a leválasztással. Fordítva is ugyanúgy tudja, hogy nagyon sokat tettem a szoptatásért, de nem ment, fizikálisan képtelen voltam 24 órából 23-at szoptatással tölteni, és elengedtem, pedig ültem két órát szoptatási tanácsadóval gyerekkel a mellemen sírva.
Nekem a szoptató nők egyetlen egy alfaja negatív, az pedig aki felületesen, szituációt nem ismerve ítélkezik, hogy azért nem szoptatnak sokan, mert "nincs kedvük" (egy másik kérdésnél így röpködtek ezek a nagyon bántó szavak). A kórházban és ismerősi körben is látom, hogy a legtöbben igenis akarnak, a statisztikák is ezt mutatják. De sokan közel belerokkannak nem kapnak segítséget, és emiatt hagyják abba. Utána megkapják, hogy valójában csak puszta pi..csáskodás miatt nem szoptatnak. Na az fáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!