Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért hívják ősanyának azokat,...

Miért hívják ősanyának azokat, akik szoptatnak?

Figyelt kérdés

Szoktam olvasni szoptatással kapcsolatos kérdéseket, és pl a legutolsónál is le vannak ősmamizva azok, akik huzamosabb ideig próbálkoznak a szoptatással. Ettől függetlenül is, az "ősanya" szót 80%-ban szoptatással kapcsolatos kérdéseknél látom.

Miért van ez?

2021. dec. 27. 16:04
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
71%
Azért ott látod, mert ott van a legtöbb, igen okos anyuka, aki azt hiszi tökéletes és mindenkinél mindent jobban tud :)
2021. dec. 27. 16:08
 2/21 anonim ***** válasza:
48%

Mert irigyek gondolom. Vagy mert azt hiszik hogy ha valaki szoptat és tesz is érte hogy menjen a dolog, akkor aszerint az szaranya aki nem tud vagy akar. Vagy a fene se tudja.

El kell ezeket engedni. Én is voltam már minden. Szar anya, ősanya, momzilla... Stb. Kitalálnak már mindent csak be lehessen szólni a másiknak

2021. dec. 27. 16:09
 3/21 anonim ***** válasza:
85%

Jah igen ha leírod hogy az igény szerinti szoptatás legtöbbször a kulcs és igen ez az elején kényelmetlen és ezt vállalni kell ha tényleg fontos neked a szoptatás akkor te vagy az "igen okos anyuka, aki azt hiszi tökéletes és mindenkinél mindent jobban tud"

Pedig rohadtul nem kötött bele senkibe ott se a válaszoló. Csak tényeket írt le

2021. dec. 27. 16:11
 4/21 anonim ***** válasza:
64%
2, kapásból két ítélkező mondattal indítasz, de az nem tetszik, hogy másnak meg rólad van véleménye. Szálka-gerenda?
2021. dec. 27. 16:12
 5/21 anonim ***** válasza:
75%
Én inkább úgy látom, hogy azokat az anyákat látják ősanyának, akik nagyon erőltetik a szoptatást és akár a gyerek 3 éves koráig szoptatnak. És akik nem tudják megérteni, hogy sajnos vannak olyan édesanyák, akik nem tudnak szoptatni, csak mert neki szerencséje van/volt. Ezek az "ősanyák" meg lesz..r anyázzák őket. Ők meg vissza, hogy ősanyák...
2021. dec. 27. 16:31
 6/21 A kérdező kommentje:

6

Sosem tapasztaltam még olyat, hogy leszaranyázták volna azt, aki nem tud szoptatni. Én is mindig kihangsúlyozom, hogy semmi baj nincs a tápszeres táplálással, nem ettől lesz jó vagy rossz anya valaki. Mégis, a tápszerező anyák mindig úgy érzik, hogy támadják őket.

2021. dec. 27. 16:37
 7/21 anonim ***** válasza:
43%
A szoptatási tanácsadók szerint rosz.anya, aki nem szoptat. Ősanya az, aki éjjel-nappal állandóan mellére teszi a gyereket, és még enni is alig jut ideje.
2021. dec. 27. 16:52
 8/21 anonim ***** válasza:
55%
Irigyek ès butàk, azert hìvnak màsokat ősanyàknak :D
2021. dec. 27. 16:55
 9/21 anonim ***** válasza:
31%
Azért mert ezek a nők jellemzően 14 éves korukig szoptatják a gyereket és szerintük csak ez az elfogadható. Ja és pesze kizárólag nyilvános helyen még az éjszaka közepén -10 fokban is kimennek egy forgalmasabb helyre szopotatni mert "nincs ennél természetesebb".
2021. dec. 27. 16:59
 10/21 anonim ***** válasza:
79%

Azt gondolom hogy mindkét oldalon megvannak a tulkok, akik gerjesztik a feszkót. Én tápszereztem, unokatesóm kizárólagosan szoptatott. Soha egy rossz szót nem szóltunk egymásnak ezzel kapcsolatban, én pontosan tudom mennyit szenvedett az elején a tejért, a kétóránkénti keléssel, a cicin alvásról való leszoktatással és utána a leválasztással. Fordítva is ugyanúgy tudja, hogy nagyon sokat tettem a szoptatásért, de nem ment, fizikálisan képtelen voltam 24 órából 23-at szoptatással tölteni, és elengedtem, pedig ültem két órát szoptatási tanácsadóval gyerekkel a mellemen sírva.

Nekem a szoptató nők egyetlen egy alfaja negatív, az pedig aki felületesen, szituációt nem ismerve ítélkezik, hogy azért nem szoptatnak sokan, mert "nincs kedvük" (egy másik kérdésnél így röpködtek ezek a nagyon bántó szavak). A kórházban és ismerősi körben is látom, hogy a legtöbben igenis akarnak, a statisztikák is ezt mutatják. De sokan közel belerokkannak nem kapnak segítséget, és emiatt hagyják abba. Utána megkapják, hogy valójában csak puszta pi..csáskodás miatt nem szoptatnak. Na az fáj.

2021. dec. 27. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!