Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mikor van teje az anyának? Ez...

Mikor van teje az anyának? Ez genetika? Ételek?

Figyelt kérdés
2021. dec. 27. 13:07
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
75%

Alapvetően minden nőnek van/lenne teje, kivéve annak az 5%-nak, akinek eü-i okokból nem lehet (pl. nem működnek megfelelően a mirigyek, satöbbi).

A többségnek manapság pszichés okokból és türelmetlenségből nincs (elég) teje. Mert nem értik meg, nem akarják felfogni, hogy idő kell annak, míg rendesen beindul a tej és kialakul a kereslet-kínálat, ha az első pár napban nincs elég, és ordít a baba, már bepánikolnak, mérik, hízta-e az elvárt mennyiséget, és nincs kedvük hozzá, hogy az első 2-3 hétben sokszor fél napig cicin legyen a baba, ezért inkább adják a tápszert, ami pillanatnyilag elhalgattatja a gyereket, csakhogy ettől még kevesebbet fog szopizni, ergo még kevésbé termelődik tej, beindul az ördögi kör és ennyi.

Anyuka még azt a következtetést vonja le, hogy neki nem volt teje, pedig lehetett volna, csak nem volt tisztában ezekkel a dolgokkal. Bár ez az internet korában nyilván fura.

2021. dec. 27. 13:15
 2/26 anonim ***** válasza:
45%
1: el sem tudod képzelni, hogy valaki nem akarja hogy fél napokat lógjon a gyerek a mellén. Ettől még épp olyan jó anya, mint bármelyik ősmami.
2021. dec. 27. 13:28
 3/26 anonim ***** válasza:
59%
Elég nyers az első válaszoló megfogalmazása, de egyetértek vele. Aki akarna igazán szoptatni az tudna (kivéve azt az 5%ot, akik eü okokból nem tudnak), hiszen nem lóg később majd fél napokat a cicin a gyerek és a szoptatásért ennyit meg lehet tenni az elején, nem kell ehhez ősmaminak lenni sem.
2021. dec. 27. 13:37
 4/26 anonim ***** válasza:
54%

"el sem tudod képzelni, hogy valaki nem akarja hogy fél napokat lógjon a gyerek a mellén. Ettől még épp olyan jó anya, mint bármelyik ősmami."

De, el tudom képzelni. Sőt. Ha menne az értő olvasás, akkor láthattad volna, hogy pont erről írtam, hogy sokaknak nincs kedve a hosszú ciciztetéshez az első 2-3 hétben.

Ja, k*rva jó anya az, akinek még az is teher, hogy ráérősen szoptassa a gyerekét két hétig, hiszen biztos baromi sok dolga van otthon, a főzés, kapálás, porszívózás meg a sorozatnézés nem ér rá. Még az az ősanya, aki jót akar a gyerekének... :D

Mert mi van, ha a gyerek 2-3 hétig fél napig a cicin van, anyuka belehal? Mi lesz, ha komolyabb áldozatokat kell hozni azért a gyerekért?

2021. dec. 27. 13:43
 5/26 anonim ***** válasza:
50%
Nem kell mártírkodni. Nem mindenki szeret szoptatni. Ahol fél napokat mellen van egy gyerek ott rég nem a táplálásról van szó. Pont az a lusta, aki minden nyekkenésre mellet töm a gyerek szájába. Egyszerűbb, mint kitalálni, hogy mi baja van.
2021. dec. 27. 13:54
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem a szoptatástól lesz valaki ősanya.

2021. dec. 27. 14:38
 7/26 anonim ***** válasza:
81%

Akkor van teje az anyànak, ha folyamatosan inger èri a mellèt. Màrmint mellen van a baba/fejès/mellszìvò. A vàrandòssàggal, szülèssel jàrò hormonvàltozas òriàsi löketet ad ennek a folyamatnak, de ha valaki nem szült, annak is be lehet indìtani a tejèt.

A legtöbb sikertelen szoptatàs mögött a tàmogatàs hiànyàt làtom. Szülèszeti erőszak, szeparàciò. Cumizavar, rossz tanàcsok, stressz. Egyenes ùt a sikertelen szoptatàshoz.

Èn a környezetemben ùgy làtom, hogy szeretnènek az anyàk szoptatni. Tàmogatàst nem kapnak eleget ès megfelelőt.

2021. dec. 27. 14:49
 8/26 anonim ***** válasza:
55%
Gratulálok, a szoptatáslobbi megint felmondta a semmitmondó leckét. Csak arra nincs soha válasz és megoldás, ha a BABA nem tud szopni és ettől megy el a tej. Ebben rohadtul nem segít senki. A szoptatási tanácsadó is csak felmondja a könyvet, amit bármelyik írástudó anya el tud olvasni, ha akar. Én akartam. Szart se ért, se az elmélet, se a videók. Három gyereket szerettem volna szoptatni. Nem úgy működtek, ahogy a könyvekben le van írva, semmilyen ébresztési, noszogatási módszer nem használt. Nem volt baj sem a melletétellel, sem a babák technikájával. Kicsik voltak, 2-3 kiló közöttiek, elfáradtak, elaludtak 10 perc után, ébreszthetetlenül. Ebben senki nem tudott segíteni. Hiába fejtem, elapadt, néhány hét alatt. Szóval imádom, amikor jönnek az akarattal, a kitartással, a tájékozódással, meg az 5%-kal...
2021. dec. 27. 15:04
 9/26 anonim ***** válasza:
95%
8-as nagyon sajnàlom, hogy ilyen rossz èlmènyed volt. Nagyon ùgy làtom, hogy nem kaptàl szakszerű segìtseget. Pici, faradèkony babàknàl fontis, hogy azonnal megfelelő eszközök is rendelkezèsre àlljanak. Ezalatt hatèkony mellszìvòt, szoptanítot ertem. Azonnal kellett volna màr napkon belül segìtenie a tanàcsadonak, nemcsak felolvasni , amit- ahogy ìrtad- bàrki elolvashat.
2021. dec. 27. 15:09
 10/26 anonim ***** válasza:
16%
Én azt nem értem, hogy ha valaki akar szoptatálni, miért nem olvas utána a dolgoknak. Ma már mindenről lehet infót találni. Vannak hivatalos oldalak a szoptatásról, fb oldal szakértőkkel. Mégis mit csinál anyuka? Jaj hát nekem azt mondták 3 óránként 20 percig, ennyit kell ennie, annyit kell híznia... Stb. Aztán mag jön a hát sajnos elapadt. De a tiktok az megy🤦🤦
2021. dec. 27. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!