Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tápszeres anyukák, tényleg...

Tápszeres anyukák, tényleg sértő volt, amit mondtam?

Figyelt kérdés

Nem egetrengetően fontos dolog, de érdekelne a véleményetek. Szóval, az történt hogy egy kb. 10 fős társaságban arról volt szó, hogy a nyolc hónapos babám még sohasem volt beteg. Ezen többen csodálkoztak, és kérdezték, hogy ez hogy lehet. Én erre ezt mondtam: "Nem tudom..talán mert anyatejes." Igazából hirtelen nem volt ötletem miért nem volt soha még náthás sem a babám, és hirtelen ez ugrott be. Volt a társaságban egy nő, aki nem tud szoptatni. Ő erre a mondatomra elkezdett emelt hangon, szinte ordítva magyarázni nekem, hogy az ő lánya kevesebbet beteg, mint az x, meg az y anyatejes babája.

Tényleg ilyen bántó volt ez a mondta? Szerintem nagyon túlreagálta a csaj a dolgot, de igazából nem tudhatom. Látom mindenütt, hogy az anyatejet hogy istenítik és ez biztos rosszul érinti azokat, akik nem tudnak szoptatni. Jogos volt ennek a nőnek a sértettsége?

2010. szept. 7. 14:59
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondtál semmi bántót.Nyilván a nő sokat küzdött az anyatejért,és mivel nem sikerült neki,ezért érzékenyen érinti a téma...Lehet hogy ő is kapott pár "jóindulatú" beszólást arról hogy tápszerezik.
2010. szept. 7. 15:02
 2/40 anonim ***** válasza:
67%
Gondolom nem Te voltál az első, akitől ezt az - amúgy alaptalan - véleményt hallotta, és pont nálad telt be a pohár. Mindenki másképp reagálja le.
2010. szept. 7. 15:02
 3/40 anonim ***** válasza:
56%

Szerintem a tápszeresek csak extrém érzékenyek. Biztosan sikertelenségként élik me, hogy incs elegendő tejük, akivel legalábbis beszéltem, az mind így érezte.

Én is azt tapasztalom azonban, amit te, hogy szinte titkolnom kell, hogy anyatejes a babám, ahelyett, hogy büszke lennék rá, mert a tápszeresek megsértődnek. Én nem tehetek arról, hogy nekik nincs (elég) tejük...

Amúgy meg még a védőnő meg a gyógytornász is azt mondta - akik ugye nem egy babát láttak már -, hogy az anyatejes babák egészen különleges védelmet élveznek. Biztosna nem véletlenül igyekeznek az anyatejgyűjtőben, hpgy azt a kevés tejet, amit leadnak nekik, a beteg és koraszülött csecsemők kapják meg.

2010. szept. 7. 15:03
 4/40 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Különben Ti szoptatok?
2010. szept. 7. 15:04
 5/40 anonim ***** válasza:
100%

ez mindig kényes terep. Én általában ugy szoktam válaszolni hogy fogalmam sincs, én se voltam sose beteg, lehet tőlem örökölte. Ezzel elegánsan kikerülsz mindenféle bántottságot.

Örök igazság: sose tudod kivel beszélgetsz:-)) Főleg anyukákkal kismamákkal mindig figyelni kell mert magamról tudom hogy mennyire érzékenyek vagyunk mégha a másik nem is ugy gondolta!!

2010. szept. 7. 15:04
 6/40 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem csupán túl sokan hurcolták meg szegény lányt a tápszer miatt, ezért reagálhatott így. Sajnos kismamaként nagyon érzékenyek vagyunk aminek nagyon sok oka lehet. Ne stresszeld magad, ha úgy érzed, hogy bántó voltál, akkor kérj elnézést a sértettől ha legközelebb találkoztok. Ugyan én még nem voltam ilyen helyzetben, de más konfliktushelyzetben igen. Akkor én nyugodtan visszakérdeztem, hogy most miért izgatott?! Ebből egy jó kis beszélgetés lett, amit nem bánok.
2010. szept. 7. 15:06
 7/40 anonim ***** válasza:
46%

Én szoptattam, bár csak 3 hónapig volt tejem. Utána tápszert kapott a babám.

Nos, én is meg tudom állni, hogy a 6 hónapig csak anyatejet kapó ismerős kisbabára azt mondjam, hogy biztos azért lufifejű, mert anyatejes. Cserébe elvárható, hogy ne mondják az én kisfiamról, hogy biztos beteges, mert tápszeres.

8/40 anonim ***** válasza:
68%

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:03

azzal a modattal hogy titkolni kell mert anyatejes a legnagyobb mértékben nem értek egyet!! Ez nem igy van. Legalábbis én nem tapasztaltam. Azért van két véglet. Ha kérdeznek megmondom hogy szoptatom vagy sem de ha az ember minden mondatába beleteszi hogy anyatejes az bizony elég bosszantó.

9/40 anonim ***** válasza:
54%
Szoptunk:-)
2010. szept. 7. 15:07
 10/40 anonim ***** válasza:
68%

Szia!Ne rágd magad ezen:)

Az én fiam 5 hónapos, és 3 hónaposan elválasztotta magát, igaz addig sem csak anyatejet kapott. Így együtt tudok érezni azzal az anyukával. Szerintem nem rád haragudott, hanem tényleg erre az anyatej kultuszra. Én is utálom, hogy mindig, mindenki rákérdez, szopik-e még a baba, és mondom, nem, és úgy érzem, magyarázkodnom kell, miért nem.

Ebben az a fájdalmas, hogy aki úgy érzi, tényleg mindent megtett, és nem sikerült...én állati nagy kudarcként éltem meg.

De tőled aranyos, hogy még ezen töröd a fejed:)

2010. szept. 7. 15:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!