Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » S. O. s már alig van tejem!...

S. O. s már alig van tejem! Mit tegyek h megint jo sok legyen?

Figyelt kérdés
6 hetes a fiam.eddig volt tejem rendesen!a védönö mindig mondta is h nagyon táplálo a tejem...mert majdem 6 kg és 60 cm a fiam.nem szeretném ha elkezdenne fogyni emiatt,és tápszerozni sem akarom...ijenkor mi a teendö?????mert már hiába iszom a rengeteg folyadékot,levest nem használ...egy kétségbe eset anyuka
2010. szept. 6. 20:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nyugodj meg , sok minden az agyban dől el . Ha eddig volt tejed lesz ezután is . Vedd lazábbra a figurát , szoptass ahogy eddig , viszont ne csak folyadékot vegyél magadhoz , hanem egyél tartalmas , tápláló ételeket . Lesz még ilyen , hogy egy kicsiot elmegy a tejed , aztán visszajön , 3 évig szoptattam nálam is volt hasonló .
2010. szept. 6. 20:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
6 hetesen fejlődési ugrása van a babáknak, ilyenkor több tejet igényelnek. Tedd minél többször mellre, így "csinálja" magának a több tejet. Max. 4-5 nap, és újra elég lesz neki, ne aggódj! Csak szoptass, minél többször! A fiam 6 hetesen óránként-másfél óránként kérte magát cicire, 3 nap alatt visszaállt a rend, és 4 óránként evett újra, jóval nagyobb mennyiségeket. Csak kitartás, és ne pánikolj! Nem lesz semmi gond!
2010. szept. 6. 20:51
 3/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors válaszodat_!...meg nyugtattál.hát nagyon rem hogy nejókem is igy lesz...3 évig szoptattál ez nem semmi h milyen sokáig volt tejedd gratula hozzá!
2010. szept. 6. 20:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy alig van tejed?
2010. szept. 6. 20:55
 5/12 A kérdező kommentje:
20:51 nek már azt csináltam ma egész nap gyakrabban probáltam ettetni...köszönöm nekedis a válaszodat!rem h ujra vissza áll a tejtermelés és ujra sok tejem lesz nekemis..
2010. szept. 6. 20:58
 6/12 A kérdező kommentje:
20:55 nek abból h eddig fájt mindig a mellem,és 3 oránként mindig megduzzat tejjel pont ettetés elöt és ebböl tudtam h elég a fiamnak...de ma nem folyt,nem duzadt a mellem és evés mikor ettem nagyon erölködöt a fiam{és nem kakált}és eddig mindig spricolt a tejem még akoris mikor kiköpte a fiam most meg semmi...
2010. szept. 6. 21:07
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Értem.

Szerintem a 6 hetes fejlődési ugrást érzékeled most, de ezen túlmenően érdemes elolvasnod, hogy mik azok a dolgok, amik NEM jelzik azt, hogy kevés lenne a tejed:

"„TÉVES AGGODALMAK”

Sok anya úgy gondolja, teje nem elegendő annak ellenére, hogy nincs problémája a tejképződéssel. Aggódnak azon jelek miatt, melyeknek más az oka, illetve nem ismerik fel azokat a tényezőket, amelyek egy szopós csecsemőre jellemzőek. Semmi gond nem lehet a tejtermeléssel, ha a csecsemő jól fejlődik, sok vizeletes és székletes pelenkája van, sőt még akkor sem, ha Ön a következőket tapasztalja:

- Csecsemője nagyon gyakran szopik. Sok csecsemő gyakrabban igényli a szopást és az anya közelségét. Gondoljon arra, hogy a gyakori szoptatás biztosítja az elegendő tejmennyiséget, és nem a tej hiányának a jele.

- Csecsemője éhesnek látszik a szoptatások után. Az anyatej gyorsabban emésztődik, mint a tápszer, nem terheli meg a csecsemő éretlen emésztőrendszerét, ily módon gyakrabban kell szoptatni, mint a mesterségesen táplált csecsemőket.

- Csecsemője hirtelen gyakrabban, és/vagy hosszabb ideig szopik. Azok a csecsemők, akik újszülöttként aluszékonyak, sokszor hirtelen meggondolják magukat, és gyakrabban kezdenek szopni. A csecsemőkre jellemző, az ún. hirtelen növekedési szakasz (kéthetes, hathetes, három hónapos kor körül). Ezen időszakok alatt általában gyakrabban szopnak, hogy a szükségletnek megfelelően emelkedjen az anyatej mennyisége.

- Csecsemője hirtelen kevesebb ideig szopik, akár csak öt-tíz percig mellenként. Sokkal könnyebben és gyorsabban képes kiszívni a tejet a mellből most, hogy már gyakorlottabbá vált a szopásban.

- Csecsemője nyűgös. Sok csecsemőnek van minden nap egy nyűgös időszaka, körülbelül a nap ugyanazon időszakában. Néhány csecsemő az idő nagy részében nyűgös. A nyűgösségnek az éhségen túl több oka is lehet, de gyakran ez nem ismerhető fel. Ha úgy tűnik, hogy a szoptatás nem segít, próbálkozzon azzal, hogy bepólyázza egy könnyű takaróba, megváltoztatja a helyzetét, sétál vele vagy ringatja. Ne felejtse el, bármi legyen is a csecsemő nyűgösségének oka leggyakrabban a dajkálás nyújtotta biztonságérzetre vágyik.

- A melléből csak kicsit, vagy egyáltalán nem csepeg a tej. A tejcsepegés nincs kapcsolatban a tejképződéssel. Valószínűleg azt fogja tapasztalni, hogy ha a tejképződés beindult, és a csecsemő igényeihez alkalmazkodik, akkor a szoptatások közötti tejcsepegés megszűnik.

- A melle hirtelen puhának tűnik. Ez akkor következik be, ha a tejképződés a csecsemő igényéhez alakult, és a kezdeti túltelítődés alábbhagyott.

- Soha nem érzi a „let-down” reflexet vagy a tejkilövellési reflex érzése nem olyan erős, mint régebben volt. Ez idővel bekövetkezik. Sok anya egyáltalán nem érzi, de felismerése megtanulható, ha megfigyeli a csecsemő szopását és nyelését. "

[link]

Egyébként egy idő után nekem sem feszült a mellem, nem csöpögött a tej és mégis a saját baba szoptatása mellett még anyatejgyűjtőbe is tudtam tejet küldeni, tehát ez nem jelent semmit!

Próbálj megnyugodni, ne görcsölj rá erre, mert túl lesztek ezeken a picit nehezebb napokon is , de a stressz tényleg nem tesz jót a tejtermelésnek.

Mindig csak azt nézd, hogy gyarapodik-e a baba, van-e elég pisis pelusa, ezen túlmenően minden más tévesen jelzi a tejmennyiség csökkenését. (pl az első heteket leszámítva anyatejes babánál még az is normális ha heti 1 széklete van csak)

Még egy link, hátha megnyugtat:

[link]

2010. szept. 6. 21:43
 8/12 anonim ***** válasza:
76%
Nyugi, bízz magadban, a természet csodájában! Örülj minden grammnak és fejj éjjelente! Bár macerás, de megéri!
2010. szept. 6. 22:02
 9/12 anonim ***** válasza:

Ne aggódj, csak tedd cicire amikor éhes, ha nem volt elég, akkor hamarabb fog megéhezni legközelebb, akkor hamarabb tedd mellre. Igénye párszor hirtelen megnövekedik a babáknak ahogy nagyot nőnek, de a szervezet tudja mi a dolga és a baba is. Ha kevés volt sír, és kéri, a mell pedig termeli az igényeknek megfelelően. Minden simán megy, pár nap alatt beáll az új kereslet-kínálatra, ha nem avatkozunk bele. Igyál sok vizet, folyadékot, és tedd mellre amikor kéri, és minden rendben lesz.

(egy idő után egyébként már nem fog spriccelni a tej, és feszülni a melled sem, ami nem azt jelenti hogy nincs tejed,hanem azt, hogy nincs felesleges tej, hanem annyi amennyi a picinek kell)

1 éves szopizós kislány anyukája

2010. szept. 7. 09:53
 10/12 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek a válaszaitokat!!!!mhhh és a megnyugtatást!már nincs S.O.S mert vissza állt a rend,vagy alkalmazkodik a szervezettem a fiam igényeihez...a lényeg az h ujjra van böven tejem aminek nagyon nagyon örülök!
2010. szept. 7. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!