Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Na ez megint micsoda? Valaki...

Na ez megint micsoda? Valaki legyen szíves mondja meg, vagy írja meg hol tudok ennek utána járni.

Figyelt kérdés

Valaki ezt írta tegnap egy kérdéshez "168 napig jogosult lehet tgys-re, feltéve, ha az elmúlt két évben volt 365 napja nappali tagozaton".

Én úgy tudtam, ha nincs meg az egy év munkaviszonyom, akkor csak a gyes az anyasági és a családi lesz.

2011. ápr. 13. 09:25
 1/8 anonim ***** válasza:
2011. ápr. 13. 09:29
 2/8 A kérdező kommentje:

Lehet h.lye vagyok, de én itt sehol nem látom azt, hogy nappali képzés esetén is járna a TGYÁS. Ezért kérdeztem.

Ugyanakkor van egy olyan bekezdés, hogy ha nem rendelkezik keresettel, akkor a minimálbér 2x-esét kapja.

2011. ápr. 13. 09:35
 3/8 anonim ***** válasza:
0%

Akkor kimásolom belőle :):"A jogosultsághoz szükséges előzetes 180 napi biztosítási időbe beleszámít:

a biztosítás megszűnését követő táppénz, baleseti táppénz, terhességi- gyermekágyi segély és gyermekgondozási díj folyósításának időtartama, valamint

a közép – vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán, 1 évnél hosszabb ideig folytatott tanulmányok ideje. "

2011. ápr. 13. 09:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Terhességi-gyermekágyi segély annak jár, aki a szülést megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt, és

- a biztosítás tartama alatt, vagy a biztosítás megszűnését követő 42 napon belül szül

VAGY

- a biztosítás megszűnését követő 42 napon túl táppénz, illetőleg baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszűnését lövető 28 napon belül szül

A TGYÁS a szülési szabadságnak megfelelő időtartamra jár = 24 HÉT = 168 NAP

A biztosított időbe beszámít a

közép- vagy felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán egy évnél hosszabb ideje folytatott tanulmányok idejéből 180 nap!

2011. ápr. 13. 09:47
 5/8 A kérdező kommentje:
Tehát ez egy igen. Köszönöm, én voltam a buta, felületesen olvastam el először. Tehát a közép- és felsőfokú tanulmányokat folytatóknak a minimálbér kétszeresének a 30-ad része, ami hellyel-közel 5200 ft.
2011. ápr. 13. 10:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Mennyi munkaviszonyod van?

Mert a tanulásból csak a 180 napot számítanak be, de ha van még mellette 185 nap munkaidőd, akkor jön össze a 365 nap, tehát akkor vagy jogosult tgyásra.

2011. ápr. 13. 10:11
 7/8 anonim ***** válasza:

A tgyáshoz valóban 365 biztosított nap kell. A szükséges 365 napba beleszámít 180 nap a nappali tagozatos iskolában töltött időből, amennyiben egy évet meghaladóan odajártál.

Ha csak iskolád van, NEM jár a tgyás, mert ahhoz, hogy járjon még további 185 biztosításban töltött nap kell.

A második válaszadó rosszat másolt be, mert már 180 nap a szükséges idő, így nincs irányadó összeg a tgyáshoz, hiszen a munkaviszonyban töltött idő esetén vagy lesz 180 bérezett napod (amiből számolják az ellátások alapját), vagy ha táppénzen leszel, akkor az előnyszabály értelmében a szerződés szerinti béredet veszik alapul.

2011. ápr. 13. 11:17
 8/8 anonim ***** válasza:
Jól tudtad. Ha nincs meg az egy év munkaviszonyod (ami állhat 180 nap suli +185 nap meló), akkor NEM jár tgyás/gyed csak gyes.
2011. ápr. 13. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!